חדשות קולנוע וסרטים

סוויני טוד: הספר המרטש של פליט סטריט - ביקורת טלוויזיה

מאת:
שלח לחבר הוסף תגובה
לונדון, אמצע המאה התשע עשרה. לעניים אין זכות קיום, ההגיינה האישית לא משהו, ובלילה רובץ ערפל כבד ומכסה את העיר.

זהו עולמו של סוויני טוד, ספר מצליח שמשמש גם כרופא מנתח לעת מצוא. טוד ידוע בכינויו "הספר השקט בעיר" ובניגוד לספרים אחרים הוא שומר על שקט מוחלט בזמן שהוא מגלח את פרצופם של לקוחותיו.

אולם, הסרט, שיוקרן היום ה- 21 ביוני, בשעה 22.00 בערוץ HOT ACTION הוא רחוק מלהיות פסטוראלי או שקט.

[*]

הכל משתנה כשטוד - הרדוף על ידי עברו - נתקל בלקוח המשמש כסוהר בכלא ניו גייט הידוע לשמצה וברגע אחד של התפרצות משסע את גרונו של הסוהר, חותך את גופתו לחתיכות ומשליך את הגופה לנהר.

מכאן ממשיך טוד, לאט אבל בטוח, לאבד את שפיותו תוך שהוא נפטר מדי פעם מקליינטים לא רצויים.

העלילה מסתבכת כשטוד מתאהב בגב' לווט - האופה פשטידות למחייתה. בין טוד לאופה נוצר דו קיום מוזר - היא שולחת אליו קליינטים מטרידים והוא בתמורה מספק לה חומר גלם לאפיית הפשטידות (ומי שראה את הסרט "דאמפלינגס" יבין למה אני מתכוון).

[*]

מצעד הגופות הנערם במרתפו של טוד מעורר בסופו של דבר את תשומת לב המשטרה וטוד מספיק לבצע את עוד גילוח אחד אחרון לפני סופו הבלתי נמנע.

ניתן לראות בפעולת הגילוח שמבצע טוד כאלגוריה לפעולת טיהור: הקליינטים נכנסים מלוכלכים ויוצאים מגולחים למשעי, נקיים וטהורים. הבעיה היא שטוד מבצע "טיהור" סופי (בנסיונו להפטר מהרוע האישי שלו?) וחותך לא רק את הזיפים של קורבנותיו.

סיפורו של סוויני טוד נחשב לאחת האגדות העירוניות הראשונות בבריטניה, עד היום אין הסכמה האם אכן דמות שכזו היתה קיימת במציאות.

[*]

מכיון שמדובר בסיפור יצרי וגדוש מעשה רצח מבהילים ,היה זה אך טבעי שהקולנוע והתיאטרון ינגסו בו את שינהם ויציעו את גרסותיהם לעלילה המדממת.

עוד בשנת 1847 הוצג בלונדון המחזה "הנבל מפליט סטריט" ובשנת 1936 הוצגה גירסא קולנועית של הסיפור.

העיבוד המפורסם ביותר הוא ללא ספק המחזמר שכתב המלחין המוכשר סטיבן סונדהיים ועלה בשנת 1979 בברודווי - המחזמר ממשיך להיות מוצג גם בימים אלו וזוכה להצלחה גדולה. אגב, בימים אלו מסתובבות שמועות עיקשות כי טים ברטון עומד לביים גרסה קולנועית של המחזמר בכיכובו של לא אחר מאשר ג'וני דפ בתפקיד סוויני טוד.

[*]

עוד דוגמא לפופולריות של הסיפור היא הסדרה הבריטית המצוינת "הסוויני " ששודרה בשנות השבעים ושאבה את שמה מהספר הרוצח.

הגרסא הנוכחית של עלילות הספר הופקה השנה על ידי ה- BBC וכיאה לערוץ הנחשב הזה הכל דופק כמו שעון (לונדוני).

השחזור התקופתי מוקפד ,המשחק אמין ואפשר ממש להריח מהמסך את הסרחון העולה מן הביובים.

[*]

ריי וינסטון בתפקיד סוויני טוד מבצע את מלאכו כהלכה. וינסטון הינו שחקן מוכשר ביותר וניתן לראותו מככב בסרט האוסטרלי המצוין "ההצעה" שפתח את פסטיבל הקולנוע האוסטרלי בתל אביב.

אסי דיוויס המשחקת את גברת לווט נטמעת לחלוטין בתפקיד האופה הפשוטה ותאבת הבצע. אפילו השחקן הבריטי המעצבן דיוויד וורנר ("אות משמיים")מצליח להפגין הופעה מכובדת כמפקח המשטרה העיוור.

אין ספק,בלונדון יש טלוויזיה מצוינת.

"סוויני טוד" - משודר היום, ה- 21 ביוני, בשעה 22.00, בערוץ hot action
תגובותהוסף תגובה
אין תגובות לכתבה.
 
לחצו כאן להיות הראשונים לפרסם תגובה לכתבה זו !

   
חיפוש בארכיון החדשות
הצג את כל הידיעות / כתבות מחודש ושנה מסויימים (יש לבחור שנה וחודש וללחוץ על כפתור החיפוש)
   
או בצע/י חיפוש טקסטואלי בארכיון
בחר/י תאריך: מ עד
חפש בכל הארכיון
Irenas Vow1השבועה של אירנהציון גולשים10 / 9.4
A Normal Family2משפחה נורמליתציון גולשים10 / 9.2ציון מבקרים5 / 4.3
Yparho3סטליוסציון גולשים10 / 9.0
Final Destination Bloodlines4יעד סופי: קשר דםציון גולשים10 / 8.7ציון מבקרים5 / 3.5
When Fall is Coming5כשקיץ הופך לסתיוציון גולשים10 / 8.2ציון מבקרים5 / 3.5
Les trois mousquetaires Miladyשלושת המוסקטרים – מיליידי Caught Stealingנתפסו על חם Monsieur Aznavourמסייה אזנבור Materialistsמאצ' מושלם
ארכיון הניוזלטר של אתר סרט