סדרת סרטי "משימה בלתי אפשרית" מלווה אותנו כבר 27 שנים! מאז הסרט הראשון (1996), סרטי מב"א הצליחו לשמור על אופי ייחודי, אקשן תזזיתי, מתח גבוה ותמיד כללו פעלול מסוכן אחד מבית היוצר של טום קרוז. השבוע עלה בבתי הקולנוע החלק הראשון בסרט השביעי והאחרון. לכבוד "משימה בלתי אפשרית 7 – נקמת מוות – חלק 1", קיבלתי משימה בלתי אפשרית בעצמי: דירוג סדרת הסרטים - מהפחות מוצלח לבלתי נשכח
6. משימה בלתי אפשרית 3 (2006) – הסרט השלישי בסדרה הוא כמו הילד החמוד שאף אחד לא זוכר. זה לא סרט רע בהכרח אבל בהשוואה לשאר הסרטים, שמצליחים לשמור על מתח גבוה ואקשן איכותי, דווקא הסרט הזה לא כל כך יודע מה הוא רוצה להיות. גם פיליפ סימור הופמן, אללה ירחמו, לא היה כל כך משכנע בתור נבל והסרט הזה מרגיש יותר כמו דרמה מאשר סרט פעולה מהיר ותזזיתי. במבחן הזמן הוא הסרט הנשכח ביותר בפרנצ'ייז ולראיה גם ההכנסות שלו היו נמוכות יחסית לסרטים שבאו אחריו אבל בכל זאת יש בו כמה סצנות טובות.
5. משימה בלתי אפשרית: קוד הצללים (2011) – לפני המטוס של "אומת הנוכלים", טום קרוז הוריד לנו 500 שנה מהחיים כשקיפץ והתרוצץ לו על הבורג' חליפה בדובאי, 828 מטרים מעל פני האדמה. הפעלול המסוכן הזה היה טריק יחסי הציבור הכי טובים ש"קוד הצללים" יכול לקבל. לראיה, ההכנסות שלו הסתכמו בקרוב ל-700 מיליוני דולרים. המוני אנשים נהרו לבתי הקולנוע כדי לצפות בפלא שנקרא טום קרוז מלהטט על בניינים במזרח התיכון.
הסרט היה נקודת מפנה בסרטי "משימה בלתי אפשרית", שעד אז ניחנו באקשן טוב. הסרט הזה פשוט הפך אותם לסרטי אקשן עילאיים והתחיל את המסורת של הסדרה – מה יהיה הפעלול המסוכן התורן של קרוז? בסרט הקרוב קרוז מבצע צניחה חופשית ממצוק גבוה עם אופנוע. מה עוד מחכה לנו מהאיש המשוגע הזה? נחיה ונראה.
4. משימה בלתי אפשרית: אומת הנוכלים (2015) – הסרט שהיה צריך לזכות באוסקר לאפקטים המיוחדים. כבר בפתיחת הסרט קרוז מעלה לנו את הדופק כשהוא נתלה על מטוס ממריא.. על אמת, ללא מסכים ירוקים. עד אז ידענו שטום קרוז קצת קוקו, בעיקר בגלל המניירות הסיינטולוגיות שלו, אבל הפעלול הזה גרם לשוחרי אקשן מושבעים להבין שהוא אקשניסט בנשמה, שעוקף את הסטנדרטים שהציבו בזמנו שוורצנגר וסטאלון. הוא אולי לא באדי בילדר ונרקומן של סטרואידים, אבל קרוז הוא בהחלט האיש העשוי ללא חת של הוליווד.
3. משימה בלתי אפשרית: התרסקות (2018) – מהסרט השלישי ואילך, קשה להבחין במגמה שונה בכל אחד מהסרטים בסדרה. הם פועלים בשטנץ, שלפעמים מרגיש בנאלי אבל העובדות מדברות בעד עצמן – זה פשוט עובד. ב"התרסקות", הנרי קאביל בלוק משופם, מצטרף אל קרוז במרדף אחרי פריט גרעיני מסוכן. בין לבין, אית'ן האנט מסולק מהשירות ויוצא למסע כדי להוכיח את חפותו על מנת לחזור אל הסוכנות. זה סרט אקשן טוב, מהיר ומפתיע שהצליח להוכיח שגם אחרי חמישה סרטים, ידו של קרוז עוד נטויה.
2. משימה בלתי אפשרית 2 (2000) – הוא אולי לא סרט טוב במיוחד אבל בשבילי הוא הגילטי פלז'ר המושלם. על כיסא הבמאי התיישב ג'ון וו, האחראי בין היתר על סרטים כמו "עימות חזיתי" המצוין ו"קוד שבור" הפחות מוצלח. בשונה מהסולידיות והאקשן המתון של קודמו, הפעם החליט טום קרוז לקחת את הסוכן המיוחד אית'ן האנט לקצה (ליטרלי) כשהציג אותו בתחילת הסרט עם לוק חדש וכמטפס מצוקים מדופלם. בסיקוונס שפותח את הסרט קרוז מטפס באמת על מצוק אמיתי. ללא רשת ביטחון.
בשונה מהסרט הקודם, ג'ון וו וקרוז החדירו הרבה יותר אקשן לוורידים של הפרנצ'ייז והאנס זימר לקח פיקוד על הפסקול המעולה שלו. התוצאה היא סרט מעט פשטני, שספג ביקורות בינוניות והכנסות בהתאם, אך עדיין כזה שמצליח לשמור על רמות מתח גבוהות עם אקשן טוב ומספק.
1. משימה בלתי אפשרית (1996) – הסרט המתוחכם מבין השישה שיצאו עד כה. על כיסא הבמאי ישב במאי המתח המצוין בריאן דה פלמה ("פני צלקת", "קארי", "הבלתי משוחדים"), שהגיש את "משימה בלתי אפשרית" כמותחן ריגול, בתוספת זוויות הצילום הייחודיות שלו, הטוויסטים שהוא כל כך אוהב והמסכות האייקוניות שאפיינו את סדרת הטלוויזיה עליה הסרט מתבסס.
הסצנה שבה טום קרוז נתלה מן התקרה הייתה אז וגם היום, בסיס של אינספור פארודיות ומחוות. ההצלחה של הסרט הייתה פנומנלית והוא תואר על ידי מבקרים כחכם ומהנה. סך ההכנסות שלו הגיע ליותר מ-457 מיליון דולרים ועד היום הוא מוכתר, ובצדק, לאחד הסרטים הטובים ביותר שנעשו בשנות התשעים, בטח בז'אנר שבו הוא פועל.