הללויה ביקורת סרט

Coexister Movie Review

תמונת מבקר
ליטן לשינר על "הללויה":
"קומדיה שעושה שימוש נכון בקלישאות להעברת מסר חשוב"
full starfull starfull starempty starempty star"בבואה הומוריסטית"
ביקורת סרט להללויה מאת ליטן לשינר • כתבת קולנוע, טלוויזיה ורכילות
פוסטר Coexister
משחק רמזי בדיאה, פבריס אבואה, גיום טונדק, אודרי לאמי במאי/ת פבריס אבואה  
קומדיה
סרט ארכיון   שלח סרט לחבר - Send Movie שלח/י
דירוג הגולשים
כבר ראיתם? העבירו את העכבר ודרגו!
35 כבר הצביעו! • עכשיו תורכם.ן
7.5/10
?
מדד פופולריות
/10
?
היכן תצפו
80.8% בקולנוע
15.4% בבית
איפה תצפו? 26 כבר הצביעו • לחצו והשפיעו!
6.4שווה צפייהSeret Score

רב כומר ואימאם מחליטים להקים להקה… נשמע כמו התחלה של בדיחה. ובכן הרעיון בהחלט משרת את המטרה, ואנחנו מקבלים קומדיה צרפתית משעשעת וחביבה במיוחד, בעלת מסר חיובי לעולם. הסרט, שעוקב אחרי להקה שחבריה הם 3 אנשי דת מדתות שונות, נכתב ובוים על ידי פאריס אבואה, שגם מגלם את המפיק המוסיקלי הכושל שמנסה למנף את הקריירה שלו ומחפש את הדבר הגדול הבא בעקבות דרישת הבוסית שלו. יחד עם העוזרת שלו הם מחליטים להקים להקת פופ-רוק שמורכבת מהרב שמואל (ג'ונתן כהן) הכומר בנואה (גיום טונדק) ואלכוהוליסט בשם מונקף, שמתחזה לאימאם (רמזי בדיה).הקונספט לסרט הגיע משלישיה אמיתית של כמרים שכבשה את צרפת בשנת 2010, רק שהפעם אבואה מוסיף טוויסט חכם ומנצל את הבמה להעביר מסר חשוב על סובלנות בתקופה שכולם מפנים אצבע מאשימה אחד כלפי השני. במצב הרגיש שיש בעולם, האיחוד המוזיקלי הזה מתמודד עם הוויכוחים התמידיים סביב אירועים היסטוריים בשלוש זוויות שונות.
ביקורת מצולמת  |  טריילר/קדימון
כבר כששומעים את הרעיון אין שום סיבה להאמין שזה לא יעבוד. קומדיה צרפתית, קצת הומור שחור ובדיחות דת, כי בכל זאת, מי מאתנו לא אוהב לצחוק על אחרים, ובמיוחד כשהם מדת אחרת. אז מה קורה כשיש 3 דתות שונות בכל הסיפור? ובכן, מאגר גדול מאוד של בדיחות סטראוטיפיות, חלקן מוצלחות יותר ומגלגלות אותך מצחוק ואחרות אף על פי שבוודאי שמעת אותן בעבר, מצליחות להוציא גיחוך או לפחות להעלות חיוך על הפנים.הקבוצה, לה בוחר לקרוא ניקולס "קו-אקסיזטר" או בעברית, דו קיום, קמה בתקווה לאחד את צרפת המפולגת ועוברת את העליות והמורדות כמו בכל סיפור. צוות השחקנים גם הוא לא רע בכלל ותורם מאוד להצלחה של הסרט. אבואה המפיק, אודרי לאמי העוזרת האישית, גיום טונדק בנעליו של הכומר התמים שמנסה לשמור על איפוק שדוחק אותו אל הקצה, בדמות שמרגישה כאילו נכתבה במיוחד בשבילו. רמזי בדיה, שבעיני הוא הכוכב הראשי של כל החגיגה הצבעונית הזו, גונב את ההצגה מההתחלה כשהוא מגלם (תרתי משמע) את האימאם האלכוהוליסט שלא מפסיק לעשות צרות לאורך כל הדרך. וג'ונתן כהן, הרב שמכור לתרסיס לאף מים המלח, עם אובססיה לשואה ומושפע מטראומת עבר.
האתגר האמיתי של הסרט הוא לקחת את שלוש הדתות ולהיות הוגן כלפי כל אחת מהן מבחינת הנזק שהן עושות אל מול התרומה שלהן תוך כדי שיקוף המציאות תחת הכותרת "תסתכלו עליהם ותראו אותנו". ופה באה לידי ביטוי היכולת המצוינת של אבואה לאזן בין כל המרכיבים בצורה מצחיקה, גם אם לא מושלמת. הוא מעז להציג לנו באופן בוטה נושא רגיש כל כך ולא מהסס להשתמש בקלישאות ולנצל אותן לטובתו.בסופו של דבר כל הדרכים מובילות למופע הגדול באולם "אולימפיה" בפריז, מופע שכמעט ולא מתקיים בעקבות חטא אישי של כל אחד מחברי הלהקה שגורם לו לרצות לוותר על החיים של כוכב רוק. זה סרט צרפתי קומי מהנה על אף שהוא צפוי. ההתעסקות בעלילה ובסיפור היא משנית לעומת הקומדיה והמסר. זה רחוק מאוד מלהיות חומר מתחכם, אם כי מדי פעם כמה בדיחות על ישראל, דאע"ש ופדופיליה בכנסייה עושות את שלהן.
הללויה - ביקורת גולשים / תגובות
צפיתם בסרט? ספרו לנו מה חשבתם!   הוסף/י ביקורת!
ג
הללויה
8/10
מסכימים?
0  0
ג''ונס • בוגר.תפורסם ב 8.6.2018

סרט נחמד ביותר, מצחיק כיפי מומלץ מאד

קומדיה • סרט ותיק (2018)נצפה בקולנוע
m
הללויה
8/10
מסכימים?
1  0
miri • בוגר.תפורסם ב 5.6.2018

סרט פשוט מהנה! האמת הפשוטה והקונפליקטים בין הדתות יוצאת החוצה בדרך משעשעת,פשוט סרט מצחיק ומהנה, מומלץ!

קרא.י עודקומדיה • סרט ותיק (2018)נצפה בקולנוע
ג
הללויה
8/10
מסכימים?
1  0
גברת מבקרת • בוגר.תפורסם ב 3.6.2018

קומדיה שחורה, שנונה ומופרעת לחלוטין. הקאסט מעולה והסרט קליל וקצבי. גם המוזיקה קליטה ומוסיפה לאווירה המהנה של הסרט. הרבה בדיחות דת שחלקן צפויות למדיי ותובנות על תעשיית הבידור הצבועה והשטחית לעתים. סצינות בוטות לכן מתאים לגילאי 17 ומעלה. מומלץ לחובבי קומדיות צרפתיות והומור שחור!

קרא.י עודקומדיה • סרט ותיק (2018)נצפה בקולנוע
הActive member | חבר מועדון פעיל
הללויה
10/10
מסכימים?
1  0
הוד • בוגר.תפורסם ב 1.6.2018

סרט מצחיק ונהדר מאוד נהנתי ממנו האמת שזה היה רעיון די נהדר לשלב שלושה דתות ויהיו להקה אבל אני חושב שזה קצת בעיה גדולה בטח הצפייה זה מגיל 14 אני חושב

קרא.י עודקומדיה • סרט ותיק (2018)נצפה בקולנוע
d
הללויה
2/10
מסכימים?
0  2
doritna • בוגר.תפורסם ב 31.5.2018

תודה לאתר סרט על הכרטיסים. לצערי, לא נהנתי מהסרט. הרעיון נחמד. מזכיר בדיחה שמתחילה ביהודי ,ערבי ונוצרי... אבל בזה הסתיימה הבדיחה והחל הסרט. יש הרבה קטעים וולגריים שמזכירים קומדיות אמריקאיות מסוג זה. המוסיקה טובה. לשיקולכם.

קרא.י עודקומדיה • סרט ותיק (2018)נצפה בקולנוע
קישורים
חץ הללויה (עמוד סרט)
ביקורות נוספות של סרטי קומדיה
חיפוש ביקורות
לרשימת ביקורות אחרונות
סרטים מומלצים ע"י הגולשים
Obsession
1אובססיה
ציון גולשים
9.3/10
ציון מבקרים
3.4/5
Michael
2מייקל
ציון גולשים
9.1/10
ציון מבקרים
2.8/5
Reminders of him
3מזכרת ממנו
ציון גולשים
8.7/10
ציון מבקרים
2.0/5
Colours of Time
4צבעי הזמן
ציון גולשים
8.6/10
ציון מבקרים
3.5/5
Passenger
5הנוסע
ציון גולשים
8.5/10
טריילרים חדשים
How to Make a Killingעשיר רצח One night onlyלגמור את הלילה Cuz Youre Uglyכי את מכוערת The Odysseyהאודיסיאה
ארכיון הניוזלטר של אתר סרט