שנות ה-60 וה-70 נחשבות לתור הזהב של הקומדיות הקולנועיות בישראל. סרטי הבורקס סיפקו לקהל בידור עממי והקהל מבחינתו הגיב בנהירה לבתי הקולנוע. גם יוצרים נחשבים כמו אסי דיין ואורי זוהר סיפקו שתיים מהקומדיות הגדולות באותן שנים – "גבעת חלפון אינה עונה" ו"מציצים". לאחר מכן, גם בשל תחושת מיצוי, במשך קרוב לארבעים שנה הפכה המילה קומדיה למילה גסה עבור מרבית יוצרי הקולנוע הישראלי ורק בתחילת המאה ה-21 שבה למחוזותינו במלוא כוחה.אחת הקומדיות הראשונות שהחזירו עטרה ליושנה הייתה "סיפור גדול" משנת 2009 בבימויים של ארז תדמור ושרון מימון. היה זה סרטו הארוך השני של תדמור שהוא אחד הבמאים הישראלים הפוריים בימינו. מאז הספיק לביים סרטים בעלי גוון פוליטי ("ארץ פצועה" ) וגם חברתי ("ילדים של אף אחד" " נמל בית") ואף המשיך לביים דרמות קומיות כ"בשורות טובות" ו"בחורים טובים". האחרון הפך ללהיט הקופתי ביותר של הקולנוע הישראלי בשנת 2022 ובעקבות הצלחתו הוחלט על צעד די נדיר בקולנוע הישראלי - להפיק סרט המשך שכעת יוצא לאקרנים ונקרא שלא במפתיע "בחורים טובים 2".
פרסומת
תדמור, שהוא לטעמי בין מספרי הסיפורים הטובים ביותר בקולנוע הישראלי, חוזר בסרט לסצנת השידוכים בבני ברק והפעם מקדם את גיבור המשנה מהסרט הקודם ברוך אוירבך (בגילומו של מאור שוויצר המצוין) לתפקיד הראשי. ברוך עדיין עוזר לשדכנית מלכי (עירית פרנק בתפקיד מרגש) ומוצא עצמו מתאהב בבתה של השדכנית (עומר נודלמן). ברוך שכבר התייאש מלמצוא שידוך יכיר את רות (ניב סולטן, אשתו של שוויצר במציאות). עוד בסרט - משפחות ברנשטיין וביטון שילדיהם הכירו בסרט הראשון וכעת מנסות למצוא מקום ראוי לחתונה וגם דירה לזוג הצעיר. גם אחיו הצעיר של ברוך יפציע וברוך ינסה לסגור מעגלים ולהשלים עם עברו הטראומטי.הסרט מתנהל על פי כל כללי הקומדיה העממית והדרמה הקומית. הגיבורים הראשיים מנהלים ריקוד חיזור של אהבה-שנאה, כשברור שהם יתחתנו בסופו של דבר. יחסי אשכנזים וספרדים וענייני כסף מניעים את גלגלי העלילה ולכך מתווסף העיסוק מהסרט הראשון בעולם השידוכים בחברה החרדית, כששוב מושם הדגש על הסיווג הנוקשה של המחותנים הפוטנציאליים כסוג א' או ב'.
נדמה כי תדמור שואף בסרט להתעלות על המקור ומדובר בסרט רב תתי-עלילות ונפתולים, מרובה שחקנים, שמתייחס להרבה יותר סוגיות מאשר קודמו. הסרט מתניע לאט אך במיוחד חלקו השני הוא מלאכת מחשבת של קולנוע בידורי איכותי. קולנוע שקורץ באופן ברור לסרטי הבורקס (יש סצנת ארוחה שמתכתבת בבירור עם הסרט "צ'רלי וחצי", כולל ענייני חריפות האוכל) ומצליח לשעשע את הצופה.ראויה לציון התייחסותו של הסרט לנושא האנשים עם הצרכים המיוחדים ואיך הם מתקבלים בחברה החרדית. קל ליפול למלכודת נצלנית ולהפוך את הנושא למסחטת דמעות, אך תדמור מצליח להימנע מכך באלגנטיות וזו אולי הסוגייה הרצינית ביותר בסרט. מהצד הבידורי חוזר לסרט ההמשך היתאם עומרי כאחמד מנהל המטבח הערבי של הישיבה שמפליא ביידיש שלו ומשמש כמעין מנטור לגיבורי הסרט."בחורים טובים 2" בעזרת בימוי נבון וקאסט משובח (הכולל בין היתר את רועי אסף וריימונד אמסלם הנהדרים כתמיד) מספק לקהל בדיוק את מה שהוא צריך בתקופה לא פשוטה זו - בידור עממי (במובן הטוב של המילה), לוקאלי ואותנטי שמוציא את הצופה בסיום הסרט מהאולם עם חיוך גדול. אני כבר מצפה ל"בחורים טובים 3".
כמו קודמו זהו סרט קומי רגיש ואנושי. מעניק הצצה לעולם השידוכים של האוכלוסייה החרדית, אולם עושה זאת בקלילות ובקומיות. משחק מצוין, עלילה ברורה ומשכנעת, ישנם מספר נקודות בודדות בהם הסרט מאט את קצב הזרימה ולכן נתתי רק 9.
שם:אפרתגיל:4609/01/2025 08:03:14
10/10
יצירה ישראלית משובחת.
רוצות לראות.
ליהוק מעניין ומעולה משחק טוב ועלילה טובה.
כן ירבו
שם:ללא שםגיל:3829/12/2024 18:17:05
8/10
סיפור אמיתי על החברה החרדית בישראל. מומלץ. במיוחד לאור הדיון הפתוח וההזדהות של אנשים מהקהל לאחר הסרט.