חדשות קולנוע וסרטים

פסטיבל הקולנוע הצרפתי ה- 7 יוצא לדרך

שלח לחבר הוסף תגובה
מאת: מערכת "סרט"

"החברים של ניקולא" – סרטו של לורן טיראר, יפתח את פסטיבל הקולנוע הצרפתי השביעי בסינמטקים ברחבי הארץ במהלך חודש יוני. הפסטיבל ייערך בסינמטקים של תל אביב, ירושלים, חיפה, שדרות, וראש פינה החל מה- 14 ביוני ויימשך עד ה- 27 ביוני.

הפסטיבל, הנו יוזמה של מחלקת התרבות בשגרירות צרפת וחברת "עדן סינמה"- המפיצה סרטי קולנוע צרפתיים בישראל.

[*]

פסטיבל הקולנוע הצרפתי יציג סרטים של במאים וותיקים לצד סרטי ביכורים. מרבית סרטי הפסטיבל השנה היו מועמדים לפרסי סזאר שונים וחלק מהם אף זכו, סרטים נוספים ייצגו את צרפת בפסטיבלים יוקרתיים ברחבי העולם ביניהם פסטיבל קאן, ונציה וברלין.

בין אורחי הפסטיבל השנה: לורן טיראר וגרגואר ויניירון – הבמאי ותסריטאי סרט הפתיחה, "החברים של ניקולא". פסקל שומיי - במאי הסרט "שובר הלבבות" שיופץ ברחבי הארץ מייד אחרי הפסטיבל ואוליבייה נקש ואריק טולדנו - במאיי הסרט "כל כך קרובים".

[*]

במהלך הפסטיבל תיערך מחווה לסרז’ גינסבורג שהלך לעולמו בחודש מרץ לפני תשע-עשרה שנים. גינסבורג נחשב לאחד היוצרים החשובים בתרבות צרפת. הוא הותיר אחריו מאות שירים ויצירות אותם כתב. בפסטיבל יוקרנו סרטים אותם ביים, השתתף או הלחין.

לוסיין גינסבורג בנם של מהגרים יהודיים שברחו לצרפת מרוסיה הסובייטית. בימי הכיבוש הנאצי הצליחו לברוח מפריז ושרדו את המלחמה. גינסבורג הפך לאחד היוצרים המשפיעים והחשובים בתרבות הצרפתית. בהשפעת המשורר הגדול בוריס ויאן והשנסון הקלאסי החל גנסבורג לכתוב שירים. בשנותה-60 בסגנון ג'אז ופופ, בשנות ה-70 רוק ורגאיי ובשנות ה-80 ואלקטרוניקה. לרבים משיריו היו תכנים מעוררי מחלוקת, גינסבורג בפתיחותו הרבה הקדים את זמנו והכניס לשיריו רמזים מיניים רבים.

[*]

אחד מלהיטיו הגדולים "אני אוהבת אותך אני כבר לא", הוקלט לראשונה בדואט עם ברגי'ט בארדו, שנבהלה מן הבוטות של השיר שכלל גניחות ונאקות מחדר מיטות וביקשה ממנו לגנוז אותו. גינסבורג הפך אותו ללהיט עולמי בשיתופה של ג'יין בירקין שהחליפה את בארדו במיטתו.

גינסבורג - האיש עם הסגריה הנצחית בפיו, היוצר השרמנטי, האיש שאהב נשים ונשים אהבו אותו, הלך לעולמו בשנת 1991, הוא נקבר בחלקה היהודית בבית הקברות מונפרנס וקברו מהוה עד היום אתר עלייה לרגל ארבע סרטים ביים גינסבורג וכתב מוסיקה לרבים אחרים ואף זכה בפרס הסזאר על מוסיקה שכתב לסרט 'אליזה'.

במסגרת המחווה יוצג הסרט הדוקומנטרי "האיש שאהב נשים", מסע מרתק לעולמו המוסיקלי והאישי של גינסבורג. הסרט שביים עם שרלוט גינסבורג, בתו, שהיתה אז רק בת 15, "שרלוט לנצח", הסרט הראשון לו כתב מוסיקה "להזיל ריר", סרט הטלוויזיה לו כתב מוסיקה והופיע לצידה של אנה קארינה "אנה" ועוד.
תגובותהוסף תגובה
אין תגובות לכתבה.
 
לחצו כאן להיות הראשונים לפרסם תגובה לכתבה זו !

   
חיפוש בארכיון החדשות
הצג את כל הידיעות / כתבות מחודש ושנה מסויימים (יש לבחור שנה וחודש וללחוץ על כפתור החיפוש)
   
או בצע/י חיפוש טקסטואלי בארכיון
בחר/י תאריך: מ עד
חפש בכל הארכיון
Irenas Vow1השבועה של אירנהציון גולשים10 / 9.4
A Normal Family2משפחה נורמליתציון גולשים10 / 9.2ציון מבקרים5 / 4.3
Final Destination Bloodlines3יעד סופי: קשר דםציון גולשים10 / 8.7ציון מבקרים5 / 3.5
When Fall is Coming4כשקיץ הופך לסתיוציון גולשים10 / 8.2ציון מבקרים5 / 3.5
Reading Lolita in Tehran5לקרוא את לוליטה בטהרןציון גולשים10 / 8.1ציון מבקרים5 / 3.6
Les trois mousquetaires Miladyשלושת המוסקטרים – מיליידי Caught Stealingנתפסו על חם Monsieur Aznavourמסייה אזנבור Materialistsמאצ' מושלם
ארכיון הניוזלטר של אתר סרט