פסטיבל דוקאביב, הפסטיבל הגדול והחשוב בארץ לקולנוע דוקומנטרי עדיין מתנהל בימים אלו (הוא מסתיים ביום שבת ה- 15.5) אולם הוכרזו כבר המנצחים בתחרויות השונות. זו הפעם ה- 12 שהפסטיבל נערך.
הסרטים הזוכים בתחרות הישראלית
פרס הסרט הישראלי הטוב ביותר, על סך 40,000 שקל, ניתן לסרט "גם כשעיני פקוחות" שביים אופיר טריינין. מסע מוסיקלי נפשי שבמרכזו גבריאל בלחסן, מוסיקאי מהדרום, שזכה לפרסומו העיקרי בזכות להקת "אלג'יר" אותה הקים. לימים התפרקה הלהקה בשל התערערות מצבו הנפשי של בלחסן שאושפז ואובחן כסובל ממאניה דיפרסיה. לאחר שחרורו הוא מתחיל לעבוד על אלבום סולו. המחשבה שלצורך ההקלטות יצטרך לעזוב את משפחתו החמימה שבמושב המדברי, ולעבור לתל אביב מפחידה אותו. הבדידות העירונית, הלחץ, השינה שמתערערת והטוטאליות של המוסיקה מוציאים אותו מאיזון, והמחלה מתפרצת ומכה שוב.
ציון לשבח – פרס שני - הוענק "קרבת דם" של נעה בן הגיא, פנינה היתה בת 14 כשביום קיץ לוהט בשנת 1943 יצאה מביתה במושבה יבניאל שבגליל ונעלמה. בימאית הסרט, נכדתה של אחותה של פנינה, יוצאת בעקבות הסוד המשפחתי ומגלה את ילדיה של פנינה חיים היום במחנה פליטים, חצי שעה מביתה בתל אביב, מחכים כבר שנים לטלפון מהקרובים היהודים. חידוש הקשר בין המשפחות גורר אחריו אירועים בלתי צפויים המתרחשים מול המצלמה, ומחברים את כל השותפים לסאגה מטלטלת.
פרס ראש העיר ליצירת ביכורים מטעם ראש עיריית ת"א - יפו ליוצר צעיר ומבטיח מוענק לסרט "לאהוב את סופיה" שביים אוהד יתח. בשנות התשעים עולה משפחה ממולדובה לישראל בתקווה לעתיד טוב יותר. ארקדי האב צייר מפורסם, ופולינה האם, ארכיטקטית. בתם היחידה היא סופיה. סופיה מקימה להקת רוק רוסית מצליחה ומופיעה ברחבי הארץ, במקביל, היא מגלה את ההרואין ומתמכרת. כדי לממן את הסמים היא עובדת כזונה בפינות החשוכות בתחנה המרכזית בתל-אביב. 50 שקל ללקוח. מפגש מקרי עם במאי הסרט מוביל אותם למסע משותף לתוך המקומות האפלים והאינטימיים של עולמה.
פרס הצילום מוענק ליאיר שגיא, צלם הסרט "קוראים לי אחלאם". פרס העריכה מוענק לאריק להב ליבוביץ', עבור עריכת הסרטים "המורה אירנה" ו "לאהוב את סופיה" ופרס התחקיר מוענק לסרט "המוח החשמלי" (שביים נדב הראל).
הסרטים הזוכים בתחרות הבינלאומית
פרס ראשון, על סך 15 אלף שקל ניתן לסרט "גברים בסאונה" מפינלנד שביימו יונאס ברגל ומיקה הוטאקאיינן. תוך שימוש במנהג הפיני העתיק והמפורסם של מירוק גופני ונפשי בסאונה, במאי הסרט מסתובבים ברחבי ארצם היפה, ומביאים שיחות אינטימיות של גברים על החיים. מרביתן סיפורים נוגעים ללב על אהבה, נטישה, געגועים וחברות. לכל סאונה צורה משלה: תא טלפון, מקצרה ישנה, אוהל או ביתן מעץ. בפנים: זרדים ירוקים מיוחדים להכות בהם את הגוף לדרבון זרם הדם, מים שמותזים ממצקות על אבנים לוהטות בטמפרטורות של גיהנום ליצירת אדים, ובקבוקי בירה. בחוץ: מי אגם קפואים או מקלחת קרה, וכמובן - המציאות. ציון לשבח ניתן לסרט "האדם המסוכן ביותר באמריקה – דניאל אלסברג ומסמכי הפנטגון" שביימו ג'ודית' ארליך וריק גולדסמית'. הסרט שהיה מועמד לאוסקר 2010 מספר את סיפורו של דניאל אלסברג, צעיר מבריק שהתבקש על ידי רוברט מקנמארה לכתוב דו"ח סודי עבורו על המלחמה המתמשכת בוויטנאם (1971), גילה לתדהמתו כי חמישה נשיאים - מטרומן ועד ניקסון - שיקרו לעמם שקרים גסים כדי להצדיק את המשך הקרבות, שגבו מחיר דמים של שני מיליון הרוגים ויאטנמים, ו-58 אלף חיילים אמריקאים. באומץ לב יוצא דופן הוא צילם בסתר 7,000 עמודים ממסמכי הפנטגון, והדליף אותם ל"ניו יורק טיימס". בשל ניסיון הממשל לחסום את הפרסומים, פיזר אלסברג את השלל בין 17 עיתונים ברחבי ארה"ב, ובכך תרם תרומה מכרעת לסיום המלחמה, לא לפני שהועמד למשפט על עבירות שדינן 115 שנות מאסר. הסרט המועמד לאוסקר, משתמש בצילומי ארכיון מצוינים, ובמרואינים רבים שליוו את האירועים, כשבראשם אלסברג עצמו.
הסרטים הזוכים בתחרות סרטי סטודנטים (27 סרטים הוגשו לתחרות הסטודנטים ב"דוקאביב". מתוכם עלו שבעה לגמר).
פרס ראשון ניתן לסרט "תעודה של זהות" בבימויה של מיטל בן חמו מהחוג לקולנוע ב"סמינר הקיבוצים". פרס שני מוענק לסרט "פרלמנט ארוחת הבוקר", סרטו של גולן רייז מבית הספר לקולנוע "מעלה". פרס העריכה ניתן לסרט "פשטות" בבימויה של רחל בן זקן, מ בית הספר "קמרה אובסקורה".