פסטיבל Print Screen יתקיים זו השנה הרביעית בסינמטק חולון, שבמדיטק חולון בתאריכים 30 באפריל עד ה 3 במאי 2014.
פסטיבל פרינט סקרין של סינמטק חולון הוא מפגש בין עולמות האמנות, העיצוב והטכנולוגיה הדיגיטלית, המקדם חשיבה יצירתית , קידום יזמות ויצירת שיתופי פעולה ושיח פורה בין תעשיית ההייטק לבין עולמות האמנות והתרבות.
[*]
הפסטיבל ,שיתקיים השנה בין יום השואה לבין יום הזיכרון (30.4 -3.5) מתמקד דווקא בשאלות של שיכחה בעולם הדיגיטלי. בין השאלות שמלוות את הפסטיבל: כיצד הרשת משפיעה על חוויות הזיכרון שלנו? האם יש לנו "יכולת לשכוח וזכות להישכח" בעולם של זיכרון מחשב בלתי מוגבל? באילו אופנים יכול האדם לחמוק מרישום ההיסטוריה הווירטואלית? מה מקומו של החד-פעמי בעולם בו כל אספקט מתועד במאגרי המידע? כיצד מתעצבת חווית האובדן בעידן הרשת והאם הרשת אכן מאפשרת חיי נצח?
[*]
הפסטיבל יחקור את שאלות אלו בעזרת תוכנית אירועים חגיגית שכוללת הקרנות של סרטים זוכי פרסים מפסטיבל סאנדנס ו SXSW, מפגשים, סדנאות והרצאות עם מיטב המומחים מהארץ ומהעולם המשלבים בעבודתם את הטכנולוגיה המתקדמת ביותר לצד יצירה אמנותית.
ליאור זלמנסון, מנהל אמנותי: "אנו חיים בעידן מוזר. מצד אחד, כל אספקט בחיינו ופיסת מידע נרשמת, נאגרת ומתועדת איפשהו ברשת. מצד שני עומס הדימויים והמידע שמציף אותנו גורם לכך שבפועל המידע כמעט כולו נשכח. אנו נותנים לכלים הדיגיטליים ולאלו השולטים בהם אחריות בלעדית על הזיכרונות שלנו וכתוצאה מכך, גם על איך אנו עצמנו ניזכר עבור אחרים. הפסטיבל השנה דן בצורה יצירתית בסוגיה זו בעזרת שימוש באמנות, קולנוע, משחקים, מפגשים וחוויות אינטראקטיביות."
[*]
הפסטיבל פונה לקהל סטודנטים למקצועות הניו-מדיה וחובבי התרבות הדיגיטלית בגילאים השונים לצד קהל מקצועי של אנשי חינוך, אנשי טכנולוגיה ואמנים בין-תחומיים.
צוות הפסטיבל : מנהל אמנותי: ליאור זלמנסון , מנהל הסינמטק: רוני מהדב-לוין, מפיקה ומנהלת פרויקט: טל מאירי, מנהל תוכן סינמטק: אלון רוזנבלום, אוצרת וידאוארט: ליאת ברדוגו, אוצר משחקי וידאו: שלו מורן, תוכן שיווקי: איה גרבי-גולן
בין אורחי הפסטיבל:
אלכסיס קירק (Alexis Kirke ,בריטניה)
יוצר קולנוע וניו מדיה, אמן ומוסיקאי. פרופ' באוניברסיטת פליימות', קיבל את הכינוי "פיליפ ק. דיק של עולם המוסיקה" על עיסוקו בעתידנות ובממשקים וטכנולוגיות מתקדמות בהקשר של עולם האמנות והמוסיקה. לאחרונה הוציא את הסרט הניסיוני "Many Worlds" אשר יופיע בפסטיבל פרינט סקרין 2014 בבכורה ראשונה מחוץ לבריטניה. הסרט נחשב לסרט הראשון בו הקהל שולט בעלילה באמצעות מחשבותיו ובאמצעות ממשקי מוח-אדם חדשניים. הסרט סוקר בהרחבה במגזינים נחשבים כמו New Scientist, Guardian ו Wired.
מיכאו שוטה (Michal Szota ,פולין)
יוצר ניו מדיה, אמן דיגיטל, מייקר וVJ, מומחיותו היא בגליץ' ארט, תחום באמנות ובמוסיקה העוסק בשגיאות ובבאגים כחלק אינהרנטי ומרכזי מהיצירה. מיכאו הציג את עבודותיו וכן העביר סדנאות במגוון פסטיבלי אמנות אינטראקטיבית באירופה.
אנדריי בולסלבסקי (צ'כיה)
מייקר ואמן אינטראקטיבי אשר עבודותיו עוסקות בשילוב של ממשקים ייחודיים בין אדם למחשב ולמכונה, אנדריי מנהל מרכז ייחודי בפראג, צ'כיה שעוסק בחיבורים בין מדע לאמנות ובהם הוא מחבר בין תחומי הביולוגיה, הפיזיקה והמחשבים אל עיסוק אמנותי ויצירתי. אנדריי העביר סדנאות במגוון פסטיבלים לאמנות ומדע ברחבי העולם.
ג'וליאן אוליבר (Julian Oliver ,גרמניה)
יוצר ניו מדיה, אמן דיגיטל ומעצב אשר עבודותיו עוסקות בפרטיות, אנונימיות וזכויות היחיד בעידן של תיעוד מאסיבי והיעדר סודות עבור הפרט. עבודותיו זכו במגוון פרסים יוקרתיים כולל בפסטיבל Ars Electronica החשוב בלינץ', אוסטריה והוא נחשב מהדוברים המרתקים ביותר בתחום.