
אתר "סרט" מזמין אתכם ל"לילה טוב ובהצלחה"
מאת: מערכת "סרט"
02/03/2006
שלח לחבר הוסף תגובה
היום עולה ברחבי הארץ סרטו המדובר והמצוין של ג'ורג' קלוני "לילה טוב ובהצלחה". הסרט מועמד ל-6 פרסי אוסקר 2006 – פרס הסרט הטוב ביותר, פרס הבמאי, השחקן, התסריט, הצילום והעיצוב האמנותי. אתר "סרט" מזמין אתכם לצפות בסרט וכל מה שעליכם לעשות הוא לענות על שאלה פשוטה באגף המבצעים שלנו (או פשוט ללחוץ על הלינק בחלק השמאלי של העמוד).
[*]
השנה 1953, הטלוויזיה בארה"ב עדיין בחיתוליה. העיתונאי והשדרן המוערך, אדוארד ר. מורו הוא המנחה של התוכנית התיעודית הפופולארית, "תצפו עכשיו!", המשודרת ברשת CBS. מורו, יחד עם המפיק הקבוע שלו פרד פרינדלי, אחראים על תוכניות האקטואליה של הערוץ, ובינן גם על תוכנית האירוח "אדם לאדם". מורו, הפנים המוכרות ביותר בטלוויזיה האמריקאית באותה תקופה, שואף, מצידו, דווקא לתפקיד הנחשב "זניח" יותר - שדרן חדשות במהדורה המרכזית.
[*]
עם סדרה של כתבים מוכשרים, שיהפכו עם הזמן לכמה מהדמויות הטלוויזיוניות החשובות ביותר בארה"ב, מורו מקים צוות שעוד לא היה כדמותו בטלוויזיה ועורך איתו מפגשים יומיומיים בכדי לשוחח על הנושאים החמים והבוערים של הרגע. מורו, שמעולם לא פחד לצאת לעזרתם של אנשים שנויים במחלוקת, מגלה דרך מפגשים אלו את סיפורו של הגנרל המודח מילה רדולוביץ', ויוצא להגנתו בתוכנית.
אחד מהנציגים היותר בולטים של הממשל האמריקאי באותן השנים, היה לא אחר מהסנטור ג'ון מקארתי, ששמו ידוע עד היום בעיקר בשל "צייד המכשפות" שהנהיג בארה"ב כנגד כל דמות ציבורית שזוהתה כבעלת נטיות קומוניסטיות. בשיאה של "המלחמה הקרה" מקארתי רדף את אנשי תעשיית הבידור והצבא, וטרח להבריחם מתפקידיהם אחד אחר השני לגלות מאולצת מחוץ לגבולות ארה"ב.
[*]
מורו, כמו רבים מהליברלים באותה תקופה, ידע שמקארתי, הניזון מהפרנויה של האזרחים, פועל ללא שום מניע משפטי קביל במהלך המשפטים הציבוריים שלו. האם מקארתי נהג גם במקרה של רודולוביץ' בגישה ההרסנית שלו ושיבש מהלכי חקירה? מורו יוצא למאבק חסר פשרות כנגד הסנטור המושחת ומגייס את התוכנית שלו ואת CBS למטרה אחת – לחשוף את האמת אודות מקארתי והממשל הכושל של ארה"ב.
"לילה טוב ובהצלחה" מהיום בבתי הקולנוע ברחבי הארץ.
תגובותהוסף תגובה
1 הסרט משלב קטעים תעודיים עם חומר עלילתי. בגדול, הסרט מאכזב. היו בעבר סרטים על תקופת מקארתי. זכור לי סרט די מעניין על סופרים ומחזאים שנאלצו לפרסם את יצירותיהם באמצעות סופרי קש על מנת להתקיים. חלקם גם התאבדו. ההנחה היא שרוב האנשים יודעים מעט על תקופת מקארתי ולכן יש צורך בעלילה דרמטית כדי להמחיש. צורך זה ניתן בקמצנות רבה ועם הרבה רמזים ובאופן הכי איטי שיכול להיות. כשהסתיים הסרט, חלק מהצופים, כולל ... אריה דרוקמן (56) | 04/03/2006 11:18:41
חיפוש בארכיון החדשות
הצג את כל הידיעות / כתבות מחודש ושנה מסויימים (יש לבחור שנה וחודש וללחוץ על כפתור החיפוש)