פסטיבל הקולנוע הבינלאומי ה-13 לסרטי סטודנטים נפתח בסינמטק תל אביב בנוכחות למעלה ממאה סטודנטים מארבעים מדינות, ועשרים יוצרים ואנשי קולנוע מובילים בתעשיית הקולנוע העולמית, שהגיעו לישראל על אף המצב הפוליטי הרגיש.
חתן פרס האוסקר על מפעל חיים בשנת 2010, הבמאי והמפיק רוג'ר קורמן, קיבל במהלך הערב אות הוקרה על תרומה יוצאת דופן לעולם הקולנוע מטעם הפסטיבל.
[*]
קורמן ביקש להודות לסטודנטים המעניקים לו השראה ונזכר כי בתחילת דרכו עבד עם סטודנט ישראלי צעיר, שגם נכח בקהל, מנחם גולן. "אני עדיין חש כסטודנט הלומד דברים חדשים כל הזמן. אתם הסטודנטים מעניקים לי השראה תמידית" אמר בפני הקהל, שעמד והריע לו דקות ארוכות.
ליה ואן-ליר, ממייסדות תחום הקולנוע בישראל, קיבלה אות הוקרה על תרומתה המיוחדת לתרבות הקולנוע בישראל. ואן ליר ניצלה את המעמד בכדי לצאת באמירה פוליטית וביקשה לשים קץ לכיבוש הישראלי "די למלחמות, אנחנו חייבים להוביל לשלום".
[*]
נועה רגב והילה שטרית, מנהלות הפסטיבל, ציינו כי כל מאות מוזמני הפסטיבל הגיעו כמתוכנן, למרות המצב הפוליטי הרגיש ולמרות החרם שהוטל על הפסטיבל מצד ארגונים אנטי ישראלים בחודשים האחרונים.
במהלך הערב הוקרן קליפ הפתיחה בהשתתפותם של שירה קצנלבוגן, מנשה נוי וגיא גיאור, והוצגו מגוון הפרויקטים במסגרות העיקריות של הפסטיבל ביניהן התחרות הישראלית והתחרות הבינלאומית לסרטי סטודנטים, פרויקט הקולנוע הישראלי פלשתיני "קפה - בין מציאות לדמיון", שיוקרן בבכורה מחר, והפרויקט התיעודי חברתי "לחם עבודה" בנושא עובדים ועבודה בישראל 2010.