סיני בטייק אוויי ביקורת סרט

Un cuento chino Movie Review

תמונת מבקר
שחר עמית על "סיני בטייק אוויי":
"משחק מרשים בתסריט מוכר יוצרים הנאה פשוטה וקלילה"
full starfull starfull starempty starempty star"נודל 2.0"
ביקורת סרט לסיני בטייק אוויי מאת שחר עמית • מבקר
פוסטר Un cuento chino
משחק ריקארדו דארין, הונג שנג הונג במאי/ת סבסטיאן בורנשטיין  
דרמה
סרט ארכיון   שלח סרט לחבר - Send Movie שלח/י
דירוג הגולשים
כבר ראיתם? העבירו את העכבר ודרגו!
79 כבר הצביעו! • עכשיו תורכם.ן
7.7/10
?
מדד פופולריות
/10
?
היכן תצפו
73.7% בקולנוע
18.4% בבית
איפה תצפו? 38 כבר הצביעו • לחצו והשפיעו!
7.0מומלץSeret Score

רוברטו, מנהל טמבוריה קטנה אותה ירש מאביו, הוא נרגן בגיל העמידה אשר פועל במרץ בכדי להוכיח לעצמו כי החיים הם חסרי משמעות. הוא מבלה את ימיו בשגרה אפורה בה הוא הולך לישון באחת עשרה בדיוק, סופר ברגים בכדי לוודא כי הספק מרמה אותו ומחפש בין עיתונים מרחבי העולם כולו סיפורים הזויים להוסיף לאוסף הדיכאוני שלו. דרך קטעי העיתונות המטורללים מעביר הבמאי, סבסטיאן בונשטיין, את כמיהתו של רוברטו לאהבה (אף על פי שהוא חרד ממנה) ולנקמה על ידי עיבוד ויזואלי של התרחישים, כאשר המככב בהם הוא, מי אם לא, רוברטו.יום אחד באמצע רחובות בואנוס איירס הוא פוגש בג'ון, סיני צנוע אשר היגר לנוף הארגנטינאי בכדי למצוא את בן משפחתו האחרון. ליבו מלא החמלה של רוברטו מוביל אותו לאמץ לחיקו את ג'ון האבוד, אשר אינו דובר מילה בספרדית או אנגלית (אבל גם אף אחד אחר בסרט); מעשה אשר אמור לכאורה להתנגש עם אופיו המתבודד, אולם ברור מהשנייה הראשונה של הסרט כי מתחת למסכה המרוחקת מסתתר אדם ישר. באופן מעניין זהו דווקא ג'ון, השקט, עימו בקושי אפשר לתקשר, אשר הופך את חייו של רוברטו למלאים ומוביל אותו לתובנות לגבי חייו.
בורנשטיין מדגיש את חוסר היכולת של הצמד לתקשר בכך שהוא בוחר לא לשים כתוביות בקטעים בהם מדברים בסינית, גם בסצנת הפתיחה המתרחשת כולה בסין. כך למעשה, הוא מציב אותנו בנעליו של רוברטו, הדמות היחידה שאליה יש לנו את האמצעים להתחבר. הבחירה להתמקד בדמות אחת אולי נובעת ממחשבה מוטעת כי הקהל המערבי לא יצליח להבין את תרבות המזרח ויוצרת פספוס רב. הסרט מנסה להציג מסע של דמות שבסופה מתחולל שינוי, אולם אין די עומק ברוברטו בכדי למלא את תפקיד זה. אילו היה בורנשטיין משקיע יותר בג'ון לצד רוברטו, היה יכול הבמאי הארגנטינאי להשיג תוצאה מעניינת ומספקת יותר.את רוברטו מגלם השחקן המוכשר ריקארדו דארין ("תשע מלכות") שמצליח מבעד לפנים המזוקנות להעביר את הבדידות של דמותו, הקשיים שהובילו אליה וכן גם הומור, כלי שלעתים רבות מציל את הסרט משעמום. לצידו ניצב הונג שון הונג, בתור ג'ון, בהופעה פחות מרשימה, אבל האם ניתן להאשים אותו? דמותו של ג'ון מתפקדת כ קטליזטור לשינוי שבחייו של רוברטו ומוצגת כצלו של הארגנטינאי המדוכא. כתוצאה מכך, הונג שון הונג ממלא רוב זמן המסך שלו עם אותה הבעה מבולבלת שהופכת אותו לדמות קרטון.
אין ספור סרטים כבר הציגו את הקונספט של אדם בודד אשר נכפה עליו לארח זר, ביניהם יצירת המופת של במאי הסרט "היו זמנים באנטוליה", נורי בילה סילאן, "Uzak" וכן גם היצירה הישראלית של הבמאית איילת מנחמי, "נודל", המזכירה מאוד את זה. למרות זרימה עלילתית נעימה, "סיני בטייק אווי" לא מחדש דבר. בורנשטיין דבק בסטיגמות קלסיות של הז'נאר הן במבנה העלילתי והן בפיתוח הדמויות, עליהן הוא כופה עומק רגשי המוצג בצורה לא אמינה במיוחד אף על פי יכולת המשחק המרשימה. הסרט היה יכול לייצר חוויה מאתגרת רגשית ואינטלקטואלית הרבה יותר, במקום זה הוא מגיש הנאה פשוטה וקלילה ואולי זה מספיק.
סיני בטייק אוויי - ביקורת גולשים / תגובות
צפיתם בסרט? ספרו לנו מה חשבתם!   הוסף/י ביקורת!
י
סיני בטייק אוויי
8/10
מסכימים?
3  0
יניב • בוגר.תפורסם ב 7.5.2013

סרט קטן וטוב על חמלה ואנושיות בן שני אנשים זרים לחלוטין. הסרט משלב קומדיה ודרמה בקלילות ובשיא הטבעיות עם חיזוק של משחק טוב וסיפור נחמד.

קרא.י עודזר • סרט ותיק (2013)נצפה בטלוויזיה
ש
סיני בטייק אוויי
8/10
מסכימים?
2  2
שרון • בוגר.תפורסם ב 14.3.2013

סרט קטן וחביב, מלא הומור. מומלץ!

זר • סרט ותיק (2013)נצפה בקולנוע
י
סיני בטייק אוויי
10/10
מסכימים?
2  0
יוסי • בוגר.תפורסם ב 9.3.2013

סרט מיוחד. מאד נהניתי. גם מהשנינות וגם מסיפור המעשה. ערוך היטב ובטוב טעם.אהבתי

זר • סרט ותיק (2013)נצפה בקולנוע
ג
סיני בטייק אוויי
9/10
מסכימים?
0  0
גילג • בוגר.תפורסם ב 21.2.2013

סרט פשוט ומקסים, דמויות אוטנטיות, ללא שום יומרות. כיף לראות קולנוע איכותי שלא נשען על אפקטים יקרים, וגם אם התסריט מוכר, כיף לצפות בו

קרא.י עודזר • סרט ותיק (2013)נצפה בקולנוע
א
סיני בטייק אוויי
8/10
מסכימים?
0  0
איציק גור • בוגר.תפורסם ב 21.2.2013

סרט קטן ומקסים. ריקארדו דארין ("הסוד שבעיניים") שחקן מעולה.

זר • סרט ותיק (2013)נצפה בטלוויזיה
קישורים
חץ סיני בטייק אוויי (עמוד סרט)
ביקורות נוספות של סרטי דרמה
בשם הבן Kidnapped חדש 2026
Mother Mary Mother Mary חדש 2026
נינו Nino חדש 2026
חיפוש ביקורות
לרשימת ביקורות אחרונות
סרטים מומלצים ע"י הגולשים
Hoppers
1קופצים בראש
ציון גולשים
9.2/10
ציון מבקרים
4.0/5
Michael
2מייקל
ציון גולשים
9.1/10
ציון מבקרים
2.8/5
Reminders of him
3מזכרת ממנו
ציון גולשים
8.7/10
ציון מבקרים
2.0/5
Colours of Time
4צבעי הזמן
ציון גולשים
8.6/10
ציון מבקרים
3.5/5
Obsession
5אובססיה
ציון גולשים
8.6/10
ציון מבקרים
3.4/5
טריילרים חדשים
How to Make a Killingעשיר רצח Heaven and Earthשמיים וארץ One night onlyלגמור את הלילה Cuz Youre Uglyכי את מכוערת
ארכיון הניוזלטר של אתר סרט