



"חמקמק כגיבורתו"סרט ישראלי מצויין המתאר את חייה הסוערים של המשוררת יונה וולך משחק מצויין שווה
סרט יפה. ומשחק נהדר של השחקנית שמגלמת את יונה וולך ממש מרתק ונפלא .שווה בהחלט לצפות בסרט הזה ..!
ציפיתי לסרט קלישאתי, כפי שכתוב כאן בחלק מהביקורות - אבל ראיתי סרט נפלא שמשוחק מעולה ומתאר את הרגעים המרתקים והקשים של יונה וולאך בצורה מדוייקת. את הסרט התיעודי על חייה ראיתי כבר קודם - אבל התיעודי כמעט שלא התעסק עם פחדיה והתקופה המוקדמת שלה. השחקנית הראשית מופלאה ומשכנעת וגם רוב השחקנים האחרים. השירים של יונה וולאך הוקראו בעוצמה ושובצו בחוכמה בתוך הסרט הנהדר הזה. אחד הקטעים, שבו יונה מצליחה לשבור את מחסום השירה בתוך בית חולים לחולי נפש, ומקריאה מילים שכתבה לאח בבית החולים, היה שיא מטורף שלא זכור לי בשום סרט אחר. בקיצור - מומלץ מאוד.
סרט משוררים טיפוסי, על גבול הקלישאתי. תקופת החיים של וולך בהם בחר התסריטאי להתעסק היא ללא ספק התקופה המשעממת של חייה. נעמי לבוב עושה תפקיד טוב אם כי לא פנומנלי. אוהב את ברגמן מאוד אבל פה הוא קצת איכזב. לא הצלחתי לראות את יונה. *מי שרוצה לראות ביוגרפיה מעניינת על חייה של המשוררת השנויה במחלוקת שיראה את הסדרה "המקוללים".

סרט נועז ואמיתי על חייה הסוערים ומלאי התהפוכות של משוררת שהקדימה את זמנה. לא חייבים לאהוב שירה כדי להבין את נשמתה המיוסרת ולהתחבר למטרה היחידה בחייה והיא, לכתוב שירה ולהצליח בתחום. משחק מצויין. כדאי מאוד לראות