עצמאות ביקורת סרט

Tell Me Everything Movie Review

תמונת מבקר
יאיר הוכנר על "עצמאות":
"יצירה קולנועית ישראלית מרגשת שכמעט נוגעת בשלמות"
full starfull starfull starfull starempty star"קלף חזק"
ביקורת סרט לעצמאות מאת יאיר הוכנר • מבקר ראשי
פוסטר Tell Me Everything
משחק אסי כהן, קרן צור, יאיר מזור, עידו טאקו, מור דימרי, נטע אורבך במאי/ת משה רוזנטל  
ישראלי
סרט חדש   שלח סרט לחבר - Send Movie שלח/י
דירוג הגולשים
כבר ראיתם? העבירו את העכבר ודרגו!
7.3/10
?
מדד פופולריות
34.0%
4.0/10
?
היכן תצפו
93.8% בקולנוע
4.6% בבית
איפה תצפו? 65 כבר הצביעו • לחצו והשפיעו!
בקרוב בקולנועSeret Score

לפני הכל אני מחויב בגילוי נאות. במסגרת עבודתי כמנהל פסטיבל הקולנוע הגאה (2006-2025) הצגתי את הסרטים הקצרים של הבמאי משה רוזנטל. בחרתי לכתוב על סרטו השני "עצמאות" כי הוא נגע לליבי באופן אישי. סרטו הראשון באורך מלא, "קריוקי", כבר הוכיח שרוזנטל הוא יוצר וירטואוז ומלא חמלה. היצירה ההיא, שזכתה להצלחה מסחרית נאה ותשבחות מוצדקות לאחר שהוקרנה בפסטיבל טרייבקה 2022, סללה את הדרך אל סרט הקולנוע השני במספר, "עצמאות" שהצליח להשתחל אל התחרות הבין-לאומית בפסטיבל סאנדנס 2026. בהתחשב בכך שהפסטיבל היוקרתי קיים חרם לא רשמי ולא מוצהר על הקולנוע הישראלי החל מ-2016, מדובר לא רק בהישג קולנועי מרהיב, אלא ניצחון כפול שמראה כמה כוח, אמת ועוצמה יש ביצירה הזו.העלילה של "עצמאות" לוקחת אותנו חזרה לשנת 1987 על רקי מגפת האיידס. בועז בן ה-13 מתכונן לבר המצווה שלו. לכאורה משפחה ממעמד הפועלים החיה באושר על אף הקשיים הכלכליים. רגע לא צפוי שבו בועז חושף סוד כואב על מאיר, אביו הנערץ, מעמודי התווך של הבית, מטלטל את עולמו מקצה לקצה, מעורר סערה יצרית ומוביל לתוצאות הרסניות שקורעות את החוטים העדינים המחברים את המשפחה החולונית. עשור לאחר מכן, בועז הבוגר עדיין רדוף אשמה, זעם וכאב, מחליט לצאת למסע כואב בניסיון להתמודד עם שדי העבר שעדיין מקננים בו גם בהווה ואוכלים את נשמתו.
הסרט איננו רק דרמה תקופתית משפחתית, אלא מסע פסיכולוגי עמוק של דמות העוברת דרך תחנות של פחד, בושה, דחייה ולבסוף - סליחה. רוזנטל מצליח לברוא יצירה נוסטלגית, תוססת ושטופה בצבעי האייטיז והניינטיז, אך בו-זמנית מדובר בסרט טרגי, שקט, אפלולי ומלא בצללים. רוזנטל מתגלה כבמאי שמצליח לנוע באופן שוטף ובלי חריקות בין המוקצן, הקאמפי וגם המוזיקלי לבן רגעים אינטימיים וכואבים. "עצמאות" אינו ממהר לספק תשובות קלות, אלא משהה את המתח ומעניק לכל סצנה משקל רגשי כבד.החוויה של הצפייה ב"עצמאות" היא כזו שתכה בכם בעוצמה בבטן הרכה, אך בו-זמנית תעביר את הצופים תהליך נדיר של זיכוך רגשי קתרזיס מטהר. השפה הויזואלית, השימוש המבריק במוזיקה תקופתית והקצב המהודק בוראים עולם קולנועי שלם. אל תופתעו אם גם ימים ארוכים לאחר הצפייה בהקרנה, תמצאו את עצמכם מפזמים בלי הפסקה ובאופן כמעט כפייתי את השיר "קלף חזק" של אילנה אביטל - המוזיקה כאן אינה רק רקע, אלא דמות נוספת שמעמיקה את הדרמה ומהדהדת את הנפש.
מבחינת צוות השחקנים, מדובר במפגן משחק מרשים מאין כמוהו. אסי כהן בתפקיד אב המשפחה מאיר, מנפק תצוגת משחק מופלאה, כואבת ומרגשת עד דמעות, כזאת שחושפת בשחקן, המוכר יותר מתפקידיו הקומיים, רבדים דרמטיים עמוקים וחדשים שלא ראינו ממנו בעבר. כהן מעניק לדמותו אנושיות מורכבת ונוגעת ללב. לצדו, עידו טאקו ויאיר מזור המעולים מגלמים את בועז הבוגר והצעיר בסנכרון פנומנלי, ומצליחים לייצר דמות אחת רציפה, פצועה ומלאת ניואנסים של בלבול וכאב. הליהוק של השניים כבועז הצעיר והמבוגר הוא ללא ספק הברקה. לצדם, קרן צור בתפקיד אם המשפחה. היא מפליאה להביא למסך עומק רגשי רב, שקוף ונוגע ללב; היא מעניקה לדמותה נוכחות כואבת הנמצאת בתוך הסערה המשפחתית.רוזנטל בוחר במודע שלא להביא את הדרמה המשפחתית לכדי עימות מוחצן או סצנת שיא הוליוודית קלאסית, ומעדיף לשמור על איפוק והבלגה. הבחירה הזו אומנם עלולה להרגיש 'מסודרת' או נקייה מדי למול הטראומה הכואבת שהאב והבן סוחבים לאורך השנים, אך היא מדגישה את המחיקה הכואבת של דמות האב (מאיר) בעקבות גילוי הסוד - אב שנוכחותו מודרת כמעט לחלוטין עד לחזרתו לקראת סיום הסרט, בסצנה שלא תשאיר עין אחת יבשה באולם. השאלה אם הסרט היה צריך להעניק מקום נרחב יותר לסיפור ולכאב המושתק של האב, או להתמקד בעיקר בזווית הראייה של בועז ובפוסט-טראומה המשפחתית, היא שאלה שמלווה את הצופה עוד זמן רב אחרי הצפייה. דווקא כאן מתגלה האומץ התסריטאי של רוזנטל: הוא מעז לגעת בפצעים פתוחים ובסטיגמות חברתיות מבלי לשפוט את גיבוריו לחומרה, והופך את הבחינה של מושג ה'עצמאות' האישית, המינית והמשפחתית על רקע ישראל של שנות ה-80 וה-90 למסמך אנושי ותרבותי מרתק.ראוי לציין לשבח את הצילום המרהיב של זיו ברקוביץ', המעניק לסרט טקסטורה של קולנוע אירופי עשיר ומאופק, ואת עבודת העריכה המהודקת של דפי פרבמן, שהוציאה תחת ידיה יצירה קצבית ומדויקת למשעי. בסרטו השני באורך מלא, משה רוזנטל מביא אל המסך יצירה בשלה, אמיצה ומגובשת, שמבססת אותו כאחד הקולות המרתקים והחשובים כיום בקולנוע הישראלי. 'עצמאות' אינו רק דרמה משפחתית לפנתאון, אלא חוויה קולנועית עוצמתית, מרגשת ושברירית שתישאר איתכם עוד זמן רב אחרי שהאורות באולם ידלקו. בימים אלו, שבהם נשמעים עוד ועוד קולות הקוראים לפגיעה בקהילה הגאה, הסרט מציג תזכורת כואבת ונוקבת למחיר הכבד מנשוא שגובים הפחד, הסטיגמה והשנאה לשונה. לכו לראות את "עצמאות", אולי תצאו ממנו אנשים טובים יותר.
עצמאות - ביקורת גולשים / תגובות
צפיתם בסרט? ספרו לנו מה חשבתם!   הוסף/י ביקורת!
י
עצמאות
7/10
מסכימים?
0  0
יעל לביא • בוגר.תפורסם היום

שחקנים מצויינים, אבל משהו בעלילה לא זרם , קצת מוזר לטעמי, אישית פחות התחברתי …………………..,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

קרא.י עודדרמה • 0נצפה בקולנוע
קישורים
חץ עצמאות (עמוד סרט)
אסי כהן
עידו טאקו
ביקורות נוספות של סרטי ישראלי
גבעה 338 Hill 338 חדש 2026
חיפוש ביקורות
לרשימת ביקורות אחרונות
סרטים מומלצים ע"י הגולשים
I Swear
1מילה שלי
ציון גולשים
9.3/10
ציון מבקרים
3.8/5
Saltiz
2סולטיז הסרט
ציון גולשים
9.1/10
Stitch Head
3פרנקי והמפלצות
ציון גולשים
9.0/10
Mutiny
4נקמה בלב ים
ציון גולשים
8.8/10
The ties that bind us
5מה שמחבר בינינו
ציון גולשים
8.7/10
ציון מבקרים
3.8/5
טריילרים חדשים
The Hunger Games Sunrise on the Reapingמשחקי הרעב: זריחה על האסיף Whalefallנפילת הלוויתן The Social Reckoningהחשבון החברתי The Christophersהכריסטופרים
ארכיון הניוזלטר של אתר סרט
Xאוהבים לחיות ב Seret?לחצו ועקבו גם באינסטה!
Xאוהבים לחיות ב Seret?פרגנו בלייק והישארו מעודכנים גם בפייס!
X
ניהול רשימות
הרשימות האחרונות שלך
טוען...
- או -