לבנון ביקורת סרט

Lebanon Movie Review

תמונת כתביאיר הוכנר על "לבנון":
"סרט אימה"
סרט ארכיון   שתף/י
פוסטר Lebanon
משחק יואב דונט, איתי טיראן, אושרי כהן, מיכאל מושונוב, זהר שטראוס, דודו טסה, אשרף ברהום, רימונד אמסלם במאי/ת שמוליק מעוז  
ישראלי
ביקורת סרט ללבנון מאת יאיר הוכנר | מבקר ראשי
ציון המבקר
"סרט אימה"
דירוג הגולשים
ראית את הסרט? העבר/י את העכבר ודרג/י!
6.5/10
?
היכן תצפו?
בקולנוע
אלך לקולנוע58.2%
בבית
אחכה לדי.וי.די30.2%
לא אצפה
לא מתכוונ/ת לצפות11.6%
Seret Buzz
הוסף/י למועדפים   הוסף/י ל"רוצה לראות"       התחבר/י   הצטרף/י בחינם!
אחרי שזכה בפרס "אריה הזהב" היוקרתי בפסטיבל ונציה האחרון, אולי הפרס החשוב ביותר בעולם הקולנוע אחרי "דקל הזהב" בקאן וכמובן פרס האוסקר, עולה "לבנון", סרטו של שמואל מעוז, על מסכי הקולנוע בישראל. אחרי "בופור" ו"ואלס עם באשיר", מגיע סרט מלחמה ישראלי מעולה ולא קל לצפייה. ההבדל היחיד, הפעם הגיבורים לא יוצאים מתוך הטנק וכול המלחמה בעצם נראית מנקודת המבט של הפריסקופ.מאז "פרויקט המכשפה מבלייר" עושה רושם שנקודת מבט אחת על התרחשות שלמה הפכה לפופולארית במיוחד בקרב אנשי הקולנוע, עשו בה שימוש בסרטי איכות כמו סרטו של אלכסנדר סוקורוב, "תיבה רוסית" או סרטים הוליוודיים שמנסים להיות מקוריים כמו "קלוברפילד". נקודת המבט הזו גם פופולארית במשחקי מחשב כמו "דום" שהפך לסרט, אם כי הסרט אימץ את נקודת המבט הזו רק ברגעיו האחרונים ובמרביתו היה שגרתי לחלוטין.
בנוסף לנקודת המבט הצרה על ההתרחשות, הסרט מעביר בצורה מוחשית תחושה של קלאוסטרופוביה, לעיתים זה מזכיר את התעלות החשוכות, המחניקות והאינסופיות של הסרט "בופור" וכמובן את התעלות של מלחמות העולם שמוצגות כול כך טוב בסרט האימה המצמרר "Deathwatch". הגיבורים לכודים בתוך הטנק, יש להם רק רבע או חצי ידיעה מה באמת מתרחש מחוץ למכונה שבה הם שוהים.. הטנק הוא מלכודת מוות, טיל אחד או תקלה, והם גמורים.הטנק הוא בעצם מטאפורה למלחמת לבנון - החיילים שנסחפו לתוך המלחמה הזו ולא דמיינו לעצמם בתוך איזה בוץ עמוק הם עומדים לשקוע. "לבנון" הוא סרט שאין בו רגע אחד של מנוחה. שעה וחצי של פעולה ואימה בלתי נפסקת. מעוז, בחוכמה רבה, בחר לתאר פעולה אחת שמתרחשת במספר שעות מצומצם כאשר בסרט אותן שעות נדחסות לתוך 90 דקות עוצרות נשימה שמושיבות את הקהל על קצת הכיסא ולא נותנות לו מנוח. ממש כמו בסרט אימה לא נחסכים מאתנו שפע סיטואציות מזוויעות וקשות לצפייה.
"לבנון" הוא כנראה סרט המלחמה הישראלי הגראפי הבוטה ביותר שנוצר עד כה והוא לא משתמש בחומרי ארכיון כמו "ואלס עם באשיר" מה שהופך את הסרט הזה לאחד המושקעים ביותר מבחינת עיצוב אומנותי. המסר הראשוני של הסרט "מלחמה זה דבר רע", אבל אם תקראו היום את מיטב הטוקבקים של תושבי ישראל יראה כאילו מרביתם תומכים במלחמה ולא משנה עם מי (פלסטינאים, אירן, תורכיה, שבדיה) העיקר שתהיה אחת."לבנון" כמו כול סרט טוב מעלה שאלות אידיאולוגיות שונות בנושא היחס שבו הקולנוע הישראלי בוחן את מלחמת לבנון, האם הקולנוע הישראלי המתמקד אך ורק בנקודת המבט של החיילים שלנו ומתעלם מהסבל של האזרחים הלבנונים הנקלעים לשדה הקרב? בשכנתנו מצפון כבר נשמעו קולות שתקפו את הסרט הנותן לגיטימציה למעשיהם של החיילים. אני בטוח שכאשר העותקים הפיראטיים של הסרט יגיעו ללבנון הם יחשבו אחרת. הזוועות שחודרות מאחורי שריון הפלדה של הטנק ומצליחות לנפץ את תמימותם של החיילים הם תוצרת ידיהם, אחרי שלחצו על הכפתור הקטלני."לבנון" הוא סרט מלחמה מעולה, סרט פעולה מרשים וסרט אימה אפקטיבי לחלוטין. יש בו משחק קבוצתי טוב במיוחד של כול השחקנים: מיכאל מושונוב (בתפקיד החלשלוש), אושרי כהן (הכריזמטי שרוצה הביתה) ואיתי טיראן (המפקד שאיבד את זה). יש גם את הקצין הכריזמטי זוהר שטראוס שזכה בפרס האקדמיה הישראלית לשחקן משנה. אבל התגלית המרכזית הוא דווקא כוכב הסרט יואב דונט שמצליח לשדר רגישות ובדרך שהוא מצולם אפילו קצת הומו-ארוטיות. תשס"ט היתה שנה מאוד מוצלחת לקולנוע הישראלי, נקווה שהשנה החדשה תהיה מוצלחת לא פחות.
לבנון - ביקורת גולשים / תגובות
צפיתם בסרט? ספרו לנו מה חשבתם!   הוסף/י ביקורת!
שם: תומר רפאליגיל: 1628/04/2020 13:16:40
9/10אייקון ציון
סרט טוב ממש, אפשר ממש להרגיש איך זה להיות בתוך טנק במלחמה הארורה הזאת, שחקנים מעולים
שם: .MOR Rגיל: 1403/11/2017 18:49:16
8/10אייקון ציון
סרט סוחף ומרתק !!! השחקנים יוצאים מן הכלל, הצילום מעולה, הפס-קול מוסיף המון לאווירה, סצנות האקשן והלחימה מהפנטות, העריכה מצויינת, הדיאלוגים הדוקים ואנושיים והתסריט והעלילה עשויים היטב אך עם זאת גם בעלי יכולת להיות יותר עמוקים ומרשימים. בקיצור, מומלץ (מגיע לו אפילו 8.5) !!!
שם: בוגיל: 2819/11/2013 15:37:52
9/10אייקון ציון
סרט טוב מאוד שישאיר אתכם דרוכים לכל אורכו. אומנם נדמה שהתסריט טיפה אפוקליפטי, מעין "אזור הדמדומים" סטייל "אפוקליפסה עכשיו", אבל הדגש הוא לא ההיצמדות לאמת (מה גם שהוא לא חורג ממנה באופן מהותי) אלא תחושת האימה שבמלחמה. היישום של החזון האומנותי מצוין ובכלל נדמה שיחסית למשאבים שהושקעו התוצאה עולה על הציפיות. גם המשחק של השחקנים טוב. לסיכום, אני חייב להתפלא על מי שכתב שהוא השתעמם - מדובר בסרט מטריד ומרתק, ולפיכך - מומלץ.
קישורים
חץ לבנון (עמוד סרט)
ביקורות נוספות של סרטי ישראלי
חיפוש ביקורות
לרשימת ביקורות אחרונות
Buffalo Kids1חבורת המערב הפרועציון גולשים10 / 9.8ציון מבקרים5 / 3.5
Bob Trevino Likes It2בוב טרבינו עשה לך לייקציון גולשים10 / 9.5ציון מבקרים5 / 3.2
Out of the Nest3צ'יקן מאסטרציון גולשים10 / 9.4
The Teacher Who Promised The Sea4המורה שהבטיח את היםציון גולשים10 / 9.2ציון מבקרים5 / 3.0
Il Primo Giorno Della Mia Vita5היום הראשון של חייציון גולשים10 / 8.7
M3GAN 2מייגן 2.0 28 Years Later28 שנה אחרי How To Train Your Dragon 2025הדרקון הראשון שלי Elioאליאו
ארכיון הניוזלטר של אתר סרט