חדשות טלוויזיה / סדרות

"האיש שלי בפנים": ביקורת סדרה

האיש שלי בפנים: ביקורת סדרה
שלח לחבר הוסף תגובה
הקומדיה החדשה של נטפליקס שיצר מייקל שור ("ברוקלין 99") בכיכובו של טד דנסון עוקבת אחר גבר מבוגר שמתמודד עם מות אשתו ומסתנן ע"י חוקרת פרטית לבית אבות. יעל מאורר על קומדיה אוהבת אדם ומרגשת על האפשרות להצטרף מחדש לחיים בגיל השלישי
"האיש שלי בפנים", הקומדיה שיצר מייקל שור ("המקום הטוב", "ברוקלין 99"), מספרת סיפור על סוג אוכלוסייה שלרוב אינו מקבל את התפקיד הראשי בסרטים וסדרות טלוויזיה, אנשים מעל גיל שבעים. למרות שבזמן האחרון היו כמה סדרות שכיכבו בהן אנשים ונשים מבוגרים, כמו "גרייס ופרנקי" ו"שיטת קומינסקי", הן עדיין היוצא מהכלל המעיד על הכלל. "האיש שלי בפנים" היא קומדיה חיננית ואוהבת אדם, שמראה כיצד גם הגיל השלישי, זמן בו ההתמודדות עם המוות של היקרים לך ועם אפשרות מותך המתקרב, עדיין מספק אפשרות "להצטרף מחדש לחיים", ולמצוא בהם טעם, עניין ואפילו במידה מסוימת "לידה מחדש" כבן אדם אחר, שמתייחס לחיים ולסובבים אותו בצורה שונה.

הגיבור, צ'רלס (טד דנסון, "המקום הטוב", "חופשי על הבר"), הוא פרופסור להנדסה בדימוס, שגר לבדו לאחר מות אשתו. הסדרה נפתחת בסצנה שבה צ'רלס הצעיר נושא נאום בחתונה שלו ומספר כיצד הוא ואשתו נמשכו זה לזה למרות היותם הפכים. הוא מסיים את הנאום במילים:" האם את רוצה להזדקן איתי?". קאט לצ'רלס הזקן שוכב לבדו במיטה. זוהי פתיחה יפה ואפקטיבית, המראה כיצד החלום על להזדקן ביחד כזוג, נשבר, ומדגימה את הבדידות העצומה הכרוכה בכך.



לצ'רלס יש בת, אמילי (מרי אליזבת' אליס,"פילדלפיה זורחת"), לה הוא שולח קטעים שגזר מהעיתון. זהו סוג התקשורת ביניהם, שגם הוא ישתנה במהלך הסדרה, בה יגלו דרך חדשה להיות אב ובת אחרי מות האם, שהייתה, כפי שמעידה הבת באחת הסצנות היפות בסדרה, ה"דבק הרגשי" שחיבר ביניהם. בלעדיה, הם לא יודעים איך לתקשר רגשית. אמילי מציעה לאביה אתגר, כמו זה שהציב לה בילדותה. עליו למצוא משהו שמלהיב אותו, פרויקט שיוכל לעבוד עליו. כמובן שבעיתון שממנו הוא גוזר קטעים, תימצא המודעה שתספק לו בדיוק את האתגר הזה.

ג'ולי (לילה ריכקריק), חוקרת פרטית בעלת משרד חקירות, מקבלת משימה מבן של אישה בדיור מוגן יוקרתי: למצוא מחרוזת יקרה שנגנבה לאמו. על מנת להצליח במשימה, עליה להחדיר את "האיש שלה מבפנים" לבית האבות היוקרתי. היא מראיינת כמה זקנים שמראים חוסר אונים טכנולוגי מוחלט, ואז נכנס צ'רלס לתמונה. הוא האפשרות הכי טובה בים אפשרויות גרועות, כפי שאומרת לו ג'ולי בעוקצנות, ולכן הוא נבחר לתפקיד. האימונים לתפקיד ה"מרגל" הן כמה מהסצנות המצחיקות והמוצלחות בסדרה. כך נכנס צ'רלס לעולם בו הוא צריך להתמודד עם מה שהדחיק לאחר מות אשתו. ה"מחלקה הסגורה" בבית האבות, המכונה בשם המכובס "השכונה". במחלקה הזו מטפלים ב"מתמודדי זיכרון", אנשים הסובלים מדמנציה ואלצהיימר. הסדרה מטפלת בנושא הכאוב הזה ברגישות, ומראה כיצד ההתדרדרות המנטלית מתרחשת מול עיניו של מי שמסרב לראות את חומרתה ומנסה "לפתור" אותה. צ'רלס הוא איש של פתרונות במקום שבו אין באמת פיתרון. במהלך הסדרה הוא ילמד שההיאחזות שלו בעובדות היא בעצם בריחה מהתמודדות עם החיים. באופן אירוני, דווקא צ'רלס הבלש שאמור לפתור את תעלומת הגניבה, מגלה כיצד להתמודד עם התעלומה האמיתית: כיצד ניתן להמשיך לחיות חיים מלאים ופורים גם לאחר מות האדם היקר לך מכל.

"האיש שלי בפנים" מתכתבת עם המסורת של הספרות הבלשית. בפרק הראשון, צ'רלס קורא ספר של ג'ון לה קארה, המאסטר של סופרי הריגול. שם הפרק הראשון Tinker Tailor Older Spy הוא טוויסט על שם אחד מהספרים הנודעים של לה קארה .Tinker Tailor Soldier Spy שאר שמות הפרקים גם הם טוויסטים על שמות של ספרים או סרטים ידועים, כמו "האיש שידע יותר מדי על גשרים", "המקרה המוזר של הכלב בשיעור ציור", "האמילי תמיד מצלצלת פעמיים". רק שם הפרק האחרון "המרגל שחזר מן הכפור" הוא שמו המדויק של אחד מהספרים הנודעים ביותר של לה קארה שעובד לסרט מפורסם לא פחות, בכיכובו של ריצ'רד ברטון. שם זה משקף גם את המהלך העלילתי של "האיש שלי בפנים". צ'רלס חזר מה "כפור" הרגשי ומצא מחדש את החיים.



בתוך בית האבות, מוצא צ'רלס גלריה ססגונית של טיפוסים, שמגולמים על ידי שחקנים וותיקים ומוכרים, שנותנים כאן הופעות מצוינות. כך למשל, וירג'יניה (סאלי סטארתרס, "הכל נשאר במשפחה") ,הבלונדינית הנמרצת והפלרטטנית, אליוט, מעשן הסיגרים הנרגן (ג'ון גץ, "מרפי בראון"), קאלברט (סטיבן הנדרסון, "הקרב על אמריקה") שהופך לחברו הטוב של צ'רלס, פלורנס (מרגרט אברי), המקסימה והפיוטית, וגלאדיס (סוזן ראטן,"פרקליטי ל.א"), התיאטרלית שהייתה בעברה מעצבת תלבושות בתיאטרון. את כולן מנהלת ביד אוהבת דידי (סטפני ביאטריז, "ברוקלין 99", בדמות שחורגת מהדמות המזוהה איתה מהסיטקום המצליח). הסדרה שרה שיר הלל לאנשים העובדים במשרות הקשות והלא מתגמלות כלכלית בניהול בתי האבות, משימה קשה שדורשת גם לב גדול.
מילותיו האלמותיות של שייקספיר מהמחזה "כטוב בעיניכם": "ילדוּת שנייה ושִכחה גמורה, ללא שיניים, ללא עיניים, ללא טעם, ללא כלום", מופיעות בסדרה בסצנה מרגשת בה צ'רלס, האיש שהיה מחובר בעיקר לעובדות, מצליח להבין ולהגיש אותן לקהל שומעיו. הן מדגישות את הקושי, האימה והעצב בסוף החיים. אך "האיש שלי בפנים" היא דווקא סדרה אופטימית וחוגגת חיים, גם בצל המוות. בדרכה הצנועה, היא מספרת סיפור אמיתי ומרגש על החיים של כולנו.

הסדרה "האיש שלי בפנים" זמינה לצפייה בנטפליקס. לביקורות סדרות נוספות: לחצו כאן
יעל מאורר אליאב - לעמוד הפרופיל | ביקורות / כתבות נוספות
תגובותהוסף תגובה
אין תגובות לכתבה.
 
לחצו כאן להיות הראשונים לפרסם תגובה לכתבה זו !

   
חיפוש בארכיון הטלוויזיה
הצג את כל הידיעות / כתבות מחודש ושנה מסויימים (יש לבחור שנה וחודש וללחוץ על כפתור החיפוש)
   
או בצע/י חיפוש טקסטואלי בארכיון
בחר/י תאריך: מ עד
חפש בכל הארכיון
The Braid1הצמהציון גולשים10 / 9.2ציון מבקרים5 / 3.0
Moana 22מואנה 2ציון גולשים10 / 9.1ציון מבקרים5 / 3.3
The Ring 20243הטבעתציון גולשים10 / 9.1ציון מבקרים5 / 2.4
Emilia Perez4אמיליה פרזציון גולשים10 / 8.4ציון מבקרים5 / 4.1
Wicked5מרשעתציון גולשים10 / 7.9ציון מבקרים5 / 3.3
ארכיון הניוזלטר של אתר סרט