אף אחד לא שמע על חתולים פרסיים ביקורת סרט

No One Knows About Persian Cats Movie Review

תמונת מבקר
יאיר הוכנר על "אף אחד לא שמע על חתולים פרסיים":
"נושא חשוב"
full starfull starfull starempty starempty star"נושא חשוב"
ביקורת סרט לאף אחד לא שמע על חתולים פרסיים מאת יאיר הוכנר • מבקר ראשי
פוסטר No One Knows About Persian Cats
משחק נגאר שגגי, אשקן קושנג'אד, חאמד בחדד במאי/ת בהאמן גובאדי  
זר
סרט ארכיון   שלח סרט לחבר - Send Movie שלח/י
דירוג הגולשים
כבר ראיתם? העבירו את העכבר ודרגו!
67 כבר הצביעו! • עכשיו תורכם.ן
8.6/10
?
מדד פופולריות
/10
?
היכן תצפו
50.0% בקולנוע
21.9% בבית
איפה תצפו? 32 כבר הצביעו • לחצו והשפיעו!
7.3מומלץSeret Score

הצרה המרכזית של הסרט, " אף אחד לא שמע על חתולים פרסים" הוא שמדובר בסרט עם נושא חשוב אך הדרך בה הוא נעשה מונעת ממנו בסופו של דבר להפוך גם לסרט חשוב. הבמאי בהאמן גובאדי הזכור מהסרט "צבים יכולים לעוף" חוזר אל בתי הקולנוע בארץ עם סרט נוסף שאף קטף פרס בפסטיבל קאן.הסרט שהיה צריך להיות יצירה מטלטלת ומרגשת על כך שמוזיקאים המעוניינים ליצור מוסיקה מחוץ למסגרת השלטונית חייבים לעשות זאת במחתרת, מתגלה כסרט מסע מוסיקלי בסגנון "בואנה ויסטה סוציאל קלאב" שבו הבמאי ושני הגיבורים שלו החולמים ליצור אינדי רוק (רק בלי הכישרון והכריזמה) נודדים ממוזיקאי אחד למשנהו ובעזרת שיחות איתם וכמובן קליפים מביכים בהם אותם מוסיקאים משתתפים, אנחנו נחשפים למגוון הרחב של היצירה המוסיקלית בטהרן.
לדאבונם של הצופים, המוסיקאים לא ממש מרשימים וכריזמטיים בדיוק כמו צמד הגיבורים האנמי ולא מוכשר במיוחד שבעיקר מיצרים שירים ילדותיים. הקליפים השונים לא ממש מרשימים. להפך, עשייתם חובבנית עד מביכה, והסצנה החזקה ביותר בסרט היא כלל לא קשורה לגורלם של הגיבורים אלא לכלבם המסכן. מסתבר שיש חוק באיראן שאוסר על נסיעה עם כלב ברכב. הסצנה שבה שוטר עוצר את רכבם ופשוט לוקח את הכלב שגורלו נחרץ לקול צרחות הגיבורה עושה את העבודה הרבה יותר מכול מוסיקאי איראני שמייצר מוסיקה בינונית ופוחד באמת להגיד את אשר על ליבו.נראה שהבמאי בהאמן גובאדי והמוסיקאים שחברו לו מסתפקים בלמתוח בעדינות ביקורת בין השורות ורק בסוף הסרט כאשר הצופה מתחיל כבר לאבד את הסבלנות מתחוללת תפנית צפויה למדי המתרחשת מאוחר מדי ומכניסה קצת מתח בנאלי אך אפקטיבי לסרט מאכזב זה.
אף אחד לא שמע על חתולים פרסיים - ביקורת גולשים / תגובות
צפיתם בסרט? ספרו לנו מה חשבתם!   הוסף/י ביקורת!
z
אף אחד לא שמע על חתולים פרסיים
8/10
מסכימים?
0  0
zuff • בוגר.תפורסם ב 19.8.2015

סרט מעולה למי שמתעניין בטהרן של 2009 מנקודת מבט של הצעירים. הסרט עמוס במוסיקת רוק - הסאונד מעט מחתרתי, אבל לא צורם, וזה כמו גם הצילום הלא מלוטש מוסיפים תחושה של "שידור חי" למאורעות. מי שלא אוהנ מוסיקת רוק, עלול שלא להינות. גם אין מה לחפש עלילה מיוחדת. הסרט עוסק יותר בתיאור המציאות המאוד מיוחדת של הצעירים. הסרט עשוי היטב, ומעביר היטב את התחושה שהוא רוצה להעביר, אבל לא מתאים לכל אחד.

קרא.י עודזר • סרט ותיק (2010)נצפה בקולנוע
מ
אף אחד לא שמע על חתולים פרסיים
8/10
מסכימים?
0  0
מור • בוגר.תפורסם ב 26.3.2013

סרט מעניין, מתאים למי שאוהב סרטים מוזיקלים, זרים ומעניינים. ראיתי את הסרט בשני חלקים, צפייה ברצף קצת מעייפת אחרי שעה. אבל הסרט שווה, לוקוח אותך למקום אחר,המוזיקה, השפה, הנופים, הצילום של הסרט גם מחתרתי כזה.

קרא.י עודזר • סרט ותיק (2010)נצפה במחשב
ע
אף אחד לא שמע על חתולים פרסיים
8/10
מסכימים?
0  0
ענת שפרן אור • בוגר.תפורסם ב 31.7.2010

סרט נוסף של הבימאי הכורדי- איראני בחמאן גובאדי "צבים יכולים לעוף", זוכה פרס מיוחד של חבר השופטים בפסטיבל קאן 2009. כמו קודמו הסרט מתאר מציאות חיים קשה ללא כחל ושרק. הפעם לא מדובר רק בהישרדות אלא באמירה נוקבת כלפי השלטון האיראני והמגבלות שהוא מציב לאזרחיו. סרטי כמעט תעודי, לא לכל אחד, מתנהל לאיטו (בעיקר בתחילתו). המוסיקה והמילים משתלבים עם תמונות של טהרן ומחדדים את המחאה, אלא שהשימוש בקליפים נעשה צפוף מדי ולעיתים נראה כמו נסיון תפירה גס. סרט לשוחרי הקולנוע האיכותי, האומנותי.

קרא.י עודזר • סרט ותיק (2010)
ד
אף אחד לא שמע על חתולים פרסיים
8/10
מסכימים?
0  0
דב בריקנר • בוגר.תפורסם ב 31.7.2010

הצפייה ב"אף אחד לא מכיר חתולים פרסיים" הזכירה לי את "נאשוויל" משנות ה 70'. בשני הסרטים נרדמתי פעמים רבות... והתעוררתי בעיקר לקטעי המוסיקה. בשני הסרטים העלילה באה בעיקר לשרת את הרצף והקישור בין הקטעים המוסיקליים. זו של ה"חתולים הפרסיים" דרמטית יותר, שכן מעבר למרדף אחר הכרה המוסיקאים באיראן פועלים באווירה של רדיפה ודיכוי, תוך סיכנה לחירותם ואף לחייהם. עם זאת העלילה איננה חודרת לנפשם של הגיבורים, אלא מתמקדת בעיקר בבעיות ההפקה שלהם, ובמאמציהם להשיג אישור ליציאה לחו"ל. המוסיקה נעה על כל קשת הסגנונות של מוסיקה מערבית עכשווית. הטקסטים השיריים עוסקים באהבה בנאלית, במצוקות הנפש של הנוער ובמחאה פוליטית – צפוי ונדוש. מילה טובה מגיעה לצילומי החוץ של טהראן. הסרט מאפשר הצצה לעולם של השכבה הדקה של אינטלקטואלים פרו-מערביים בטהראן, אך ספק אם מעבר לכך הוא מציג תמונה מהימנה של החברה האיראנית. למרות גילי המופלג נהניתי מהמוסיקה, אך לדעתי יהנו מהסרט בעיקר צעירים חובבי מוסיקה וסקרנים.

קרא.י עודזר • סרט ותיק (2010)
י
אף אחד לא שמע על חתולים פרסיים
10/10
מסכימים?
0  0
יפעת זריהן • בוגר.תפורסם ב 29.7.2010

סרט מקסים! מוזיקה טובה צילומים יפים של טהרן, מומלץ בחום!!

זר • סרט ותיק (2010)
קישורים
חץ אף אחד לא שמע על חתולים פרסיים (עמוד סרט)
ביקורות נוספות של סרטי זר
החסד La Grazia חדש 2026
חיפוש ביקורות
לרשימת ביקורות אחרונות
סרטים מומלצים ע"י הגולשים
The Great Lillian Hall
1ליליאן הול: האור שבפנים
ציון גולשים
9.6/10
ציון מבקרים
2.3/5
Hoppers
2קופצים בראש
ציון גולשים
9.2/10
ציון מבקרים
4.0/5
Michael
3מייקל
ציון גולשים
9.1/10
ציון מבקרים
2.8/5
La Grazia
4החסד
ציון גולשים
8.8/10
ציון מבקרים
2.8/5
Reminders of him
5מזכרת ממנו
ציון גולשים
8.7/10
ציון מבקרים
2.0/5
טריילרים חדשים
How to Make a Killingעשיר רצח One night onlyלגמור את הלילה Cuz Youre Uglyכי את מכוערת The Odysseyהאודיסיאה
ארכיון הניוזלטר של אתר סרט
Xאוהבים לחיות ב Seret?לחצו ועקבו גם באינסטה!
Xאוהבים לחיות ב Seret?פרגנו בלייק והישארו מעודכנים גם בפייס!