הנשים בקומה השישית ביקורת סרט

The Women on the Six Floor Movie Review

תמונת מבקר
שחר עמית על "הנשים בקומה השישית":
"מצחיק ומרגש"
full starfull starfull starfull starempty star"מצחיק ומרגש"
ביקורת סרט להנשים בקומה השישית מאת שחר עמית • מבקר
פוסטר The Women on the Six Floor
משחק פבריס לוקיני, סנדרין קיברלן, כרמן מאורה, נטליה ורבק במאי/ת פיליפ לה גה  
דרמה
סרט ארכיון   שלח סרט לחבר - Send Movie שלח/י
דירוג הגולשים
כבר ראיתם? העבירו את העכבר ודרגו!
130 כבר הצביעו! • עכשיו תורכם.ן
8.2/10
?
מדד פופולריות
/10
?
היכן תצפו
66.2% בקולנוע
29.2% בבית
איפה תצפו? 65 כבר הצביעו • לחצו והשפיעו!
7.6מומלץSeret Score

את הפארסות המשעשעות והמרגשות כמו ה"נשים בקומה השישית" רק הצרפתים יודעים לעשות. הפעם מתענג הבמאי והתסריטאי, פיליפ לה גה בקרע החברתי שבין צרפתים והספרדים בשנות השישים.פבריס לוקיני נכנס לנעליו של דמות ותיקה המוכרת מז'אנר הקומדיות הבורגניות הצרפתיות, איש עסקים מבוגר שהוא ואשתו הנהנתנית, סוזן, מרוצים מחייהם הבורגניים והשגרתיים. חייו של אותו אדם שמרן מתהפכים כאשר הוא מתוודה לעולמם הצבעוני של המהגרים. הפעם מדובר בעוזרות הספרדיות מהקומה השישית. השפתיים המלאות, השיזוף של חופי ספרד, שמחת חיים והגוף הצעיר והמחוטב של העוזרת החדשה, מריה (סנדריו קימברלין), מוציאים אותו מהשגרה שבה הוא חי את כל חייו וחושפים אותו אל אורח החיים הספרדי ממנו נמנעים כל הצרפתים. די במהרה הוא מוצא את עצמו מתאהב לא רק בתרבות הזרה אלא גם במריה המשרתת כאנטיתזה של אשתו.
כמו כל הקומדיות הצרפתיות, גם ב"נשים בקומה השישית" שומר פיליפ לה גה על המאפיינים המייחדים אותם ולמרות שהסרט נוגע בפריז של תחילת שנות השישים, התחושה היא שאנו בעולם פנטזי בו לא מתרחשות אף אחת מן הזוועות או הצרות של התקופה המוזכרות מדי פעם. מלבד מעט חוסר נוחות הנלוות לחיים בקומה השישית, כגון שירותים שלא פועלים או שוערת המסרבת לטפס עד למעלה ולהביא להן דואר, קשה לחשוב על קשיים בעולם הורדרד הקיים בסרט. אפילו ביומה הראשון בעבודה בו מריה צריכה לסדר בית במצב כאוטי, חברותיה הספרדיות נחלצות לעזרה, וכמו בסרט של דיסני לאחר שעות של עבודה מריה עדיין נראית כמו נסיכה.פבריס לוקיני בתור איש העסקים ז'אן לואי יפיל אתכם לרצפה ואף יגרום לכם להזיל דמעה מרגש. הוא ללא ספק ממלא את תפקידו בצורה יוצאת מן הכלל ומצליח להצחיק גם כאשר הבדיחות הן, פעמים רבות, יבשות. לאורך הסרט הוא מסתובב עם מבט של הפתעה אשר לאט מתעקל כלפי מעלה לחיוך, וגם של הצופה. ניתן לזקוף לזכותו של לה גה אשר הצליח לכוון את כלל השחקנים בדיוק למה שהתסריט דרש מהם. כנהוג בקומדיות צרפתיות, הוא יצר עולם של דמויות סטריאוטיפיות אשר באופן אירוני למדי ממלאות את עולם הסרט המנסה לשבור סטריאוטיפים.
בניגוד להומור הפרנקופוני הרב שהוא בקלות מספק, הסרט נכשל להעביר עומק. אולי אפילו לא מנסה, עובדה מצערת בהתחשב ברומן בו. חושק ז'אן לואי. מערכת היחסים בין מריה ולואי משנה את תפיסת עולמו ,תופסת נפח מרכזי בעלילה בנוסף להיותה הכוח המניע את אותו לפעול, אך לא נותנת לצופה את הסיפוק אליו מצפה. העומק, התשוקה והאהבה שמעבר למילים, באופן מאכזב לא מקבלים ביטוי. כמו כן, לאורך כל הסרט הריבים והקשיים נפתרים באותה קלות שהם מגיעים עד שכמעט ואין מקום לייחס להם חשיבות."הנשים בקומה השישית" מיועד לקהל צופים מאוד מוגדר, הוא לא מתיימר להיות קומדיה רומנטית הוליוודית ונשאר נאמן לגחמות הקומדיה הצרפתית. אמנם לא מדובר בסרט שייחרט בזיכרונכם לשנים ובהחלט לא בסרט אשר שואף לפרסים, אך למרות חסרונותיו הוא עדיין יגרום לכם לצחוק ואף מעט להתרגש במשך מאה ושש דקות.
הנשים בקומה השישית - ביקורת גולשים / תגובות
צפיתם בסרט? ספרו לנו מה חשבתם!   הוסף/י ביקורת!
מ
הנשים בקומה השישית
9/10
מסכימים?
0  0
מעיין • בוגר.תפורסם ב 26.2.2013

סרט יפיפה, רגיש וכיף לצפייה. מעביר ביקורת חברתית נוקבת תחת מעטה של רכות וצחוק. כל השחקנים בו משחקים נהדר. נהנתי!

קרא.י עודדרמה • סרט ותיק (2012)נצפה במחשב
ר
הנשים בקומה השישית
9/10
מסכימים?
0  0
רוני בנימין • בוגר.תפורסם ב 2.6.2012

נקלעתי לסרט במקרה בחו"ל ורק כעת התפניתי להמלצתי - החמה. כל כך נכון וכה מציאותי באפיון הפער והבדלי התרבויות של שני עמים בעלי גבול משותף - צרפת וספרד.

קרא.י עודדרמה • סרט ותיק (2012)נצפה בקולנוע
h
הנשים בקומה השישית
8/10
מסכימים?
0  0
hagit • בוגר.תפורסם ב 27.4.2012

סרט קליל וחביב זו הגדרה מצוינת. הסרט עשוי מצוין כראוי לסרט צרפתי, יש בו אנשים פשוטים שחווים שמחות ועצבות והכל מוצג בכשרון ואמינות עם מסר חשוב. אבל כחובבת סרטים זרים, לא מצאתי בו את העומק בו אני מורגלת ולכן דעתי היא כי אפשר ליהנות מהסרט בדיוידי אם מתחשק לכם סרט שופע קסם שהוא אמנם לא יצירת אמנות אך מעביר את הזמן בנעימים.

קרא.י עודדרמה • סרט ותיק (2012)נצפה בקולנוע
מ
הנשים בקומה השישית
6/10
מסכימים?
0  0
משה רבי • בוגר.תפורסם ב 22.4.2012

לא הייתי אומר - קלילי על סרט שנמתח שעתיים ההומור מאוד ספיציפי ונחמד - לא יותר מזה תראו את הטריילר לפני שתלכו

קרא.י עודדרמה • סרט ותיק (2012)נצפה בקולנוע
א
הנשים בקומה השישית
6/10
מסכימים?
0  0
אבי רגב • בוגר.תפורסם ב 14.4.2012

רומן למשרתות בריבוע זהו גם סרט על משרתות ספרדיות הגרות בקומה השישית. וגם בעל תובנות המתאים לז'אנר הספרותי הידוע במקומותינו בשם "רומן למשרתות". תכני הספרים האלו נוטים להיות פשטניים, וקלישאתיים – כיאה למשרתות הקוראות אותם. היוצרים של הספרים האלה עושים זאת אולי בגלל "מוחן המצומצם" של הקוראות (שיותר משזה מעיד על הקוראים הוא מעיד בוודאי על הכותבים) או בגלל רצונם של הכותבים לספק ל"משרתות" שלהם אסקפיזם מן הסוג של: אהבה עם "הפי אנד". מבחינתי אין סיכוי שאתחבר עם סרט שנוקט באסטרטגיה של זלזול באינטליגנציה שלי. גם בסרט שלפנינו הפיתרונות הם נוסחאות פשטניות ורצון ברור להימנע ממאמץ אינטלקטואלי והתמודדות איתם. סוגיות רבות שעוברות אל מול ענינו לא זוכות לטיפול אמיתי ואמין, כגון: בעיית זרים מבקשי עבודה, בעיית האדם המחפש משמעות, משבר אמצע החיים, הכוח כגורם משחית ומעוות, תפקידו של הכוח "במשחק המינים" ועוד. החיוך המרוח על פני חלק לא מבוטל מהצופים מול המסר "האהבה בסוף תנצח" גרמו לי (רק לרגע) להרהר האם אותם סופרים צדקו באשר לקהלם.

קרא.י עודדרמה • סרט ותיק (2012)נצפה בקולנוע
קישורים
חץ הנשים בקומה השישית (עמוד סרט)
ביקורות נוספות של סרטי דרמה
בשם הבן Kidnapped חדש 2026
Mother Mary Mother Mary חדש 2026
נינו Nino חדש 2026
חיפוש ביקורות
לרשימת ביקורות אחרונות
סרטים מומלצים ע"י הגולשים
Hoppers
1קופצים בראש
ציון גולשים
9.2/10
ציון מבקרים
4.0/5
Michael
2מייקל
ציון גולשים
9.1/10
ציון מבקרים
2.8/5
Reminders of him
3מזכרת ממנו
ציון גולשים
8.7/10
ציון מבקרים
2.0/5
Colours of Time
4צבעי הזמן
ציון גולשים
8.6/10
ציון מבקרים
3.5/5
Obsession
5אובססיה
ציון גולשים
8.6/10
ציון מבקרים
3.4/5
טריילרים חדשים
How to Make a Killingעשיר רצח Heaven and Earthשמיים וארץ One night onlyלגמור את הלילה Cuz Youre Uglyכי את מכוערת
ארכיון הניוזלטר של אתר סרט