שבויה ביקורת סרט

The Captive Movie Review

תמונת מבקר
רון פוגל על "שבויה":
"מממש חלקית את הפוטנציאל אך עדיין מרתק"
full starfull starfull starfull starempty star"מטריד"
ביקורת סרט לשבויה מאת רון פוגל • מבקר קולנוע בכיר
פוסטר The Captive
משחק ריאן ריינולדס, סקוט ספידמן, רוסריו דוסון במאי/ת אטום אגויאן  
דרמה
סרט ארכיון   שלח סרט לחבר - Send Movie שלח/י
דירוג הגולשים
כבר ראיתם? העבירו את העכבר ודרגו!
194 כבר הצביעו! • עכשיו תורכם.ן
6/10
?
מדד פופולריות
/10
?
היכן תצפו
56.9% בקולנוע
33.3% בבית
איפה תצפו? 72 כבר הצביעו • לחצו והשפיעו!
6.2ראוי לצפייהSeret Score

אטום אגויאן מבולטי במאיה של קנדה נוטה בדרך כלל לביים בסגנון אמנותי שמזכיר קולנוע אירופאי קלאסי. המעברים של אגויאן בין העבר להווה מבלבלים את הצופה ושומטים את הקרקע מתחת לרגליו שוב ושוב. אני אישית מאד אוהב את התעסקותו האובססיבית של אגויאן באובדן ובשכול כמו הילד שנעלם ב"אקזוטיקה" ואותם הורים אבלים על אובדן ילדיהם ב"מתיקות שאחרי" המופתי וכמובן הדיון הסופר אינטליגנטי שערך בשואת העם הארמני בסרטו הטוב ביותר "אררט" מ-2002 .נדמה כי בשנים האחרונות החל אגויאן לוותר מעט על הפן האמנותי ביצירותיו והלך יותר לכיוון המסחרי. סרטו האחרון "שבויה" מדגיש את התמות המוכרות ביצירתו, אולם אינו מתוחכם כיצירותיו הגדולות של אגויאן. בסופו של דבר מדובר בדרמת מתח אפקטיבית שהייתה יכולה להיות מוקרנת על המסך הקטן. הסרט נע כדרכו של אגויאן בין זמנים שונים ומספר על ילדה קטנה בשם קסנדרה הנחטפת מתחת לאפו של אביה ומוחזקת בשבי על ידי סוציופת. במשך שנים ארוכות מנסים הוריה של קסנדרה לאתר אותה עד שהם מתייאשים עד שלפתע עולה האב על כיוון חקירה חדש. כל מי שצפה בסרטים כגון "העלמות" יוכל כמעט לדקלם את העלילה הצפויה.
אגויאן שבשנים האחרונות דן בנושאי העולם הווירטואלי המשתלט על חיינו מציג בפנינו את אותם חוטפים שראינו כבר בעשרות סדרות טלוויזיה וסרטים . אלו חיות אדם מחושבות להפליא שהופכות לאלוהי החטוף מהרגע שהצליחו לממש את תכניתן השטנית וללכוד את טרפם. קווין דוראנד המגלם את חוטפה של קסנדרה הוא האב-טיפוס של החוטף על סף השיגעון ודמותו מזכירה מאד את דמות המדען המטורף, שוינסנט פרייס כה היטיב לגלם בסרטי האימה בשנות ה-50 וה-60.נעשו גם לא מעט סרטים שעסקו בחרדת הסייבר ובסכנות האינטרנט וכאן אגויאן מצליח להעביר לצופה בדרך של טלוויזיות במעגל סגור ומצלמות דו כיווניות את טורפי האינטרנט המשחרים לטרפם. חוטפה של הילדה צופה בחשאי בהוריה המתאבלים והצופה נחרד בכיסאו.
חלקו הראשון של הסרט מצוין אולם לקראת חלקו השני מאבד הסרט גובה והמערכה האחרונה כולל הסיום הלא מפתיע נדמית כמהירה מדי וכמאולצת. נראה כאילו מפיקי הסרט כפו את רצונם מול שאיפתו של אגויאן להמשיך את הסרט בקצבו האיטי והמטריד. אגויאן מוציא (כמו תמיד) משחקניו את המיטב שבהם. ריאן ריינולדס, רוסריו דוסון ואפילו ברוס גרינווד הוותיק - כולם מנפקים הופעות משכנעות.למרות שהסרט צפוי ואינו מחדש כמעט דבר, בזכות חזונו של אגויאן, חילופי הזמנים בין ההווה לעבר ובמיוחד כמה סצנות מקפיאות דם אי אפשר להתעלם מ"שבויה" ומי שחפץ להתעמת עם פחדים ועם נושאים שכולנו חוששים מהם, אך לא רוצים לדבר עליהם מוזמן ללכת ל"שבויה" ובסופו של דבר ליהנות מעוד יצירה יוצאת דופן של במאי הקולנוע הקנדי המוכשר.
שבויה - ביקורת גולשים / תגובות
צפיתם בסרט? ספרו לנו מה חשבתם!   הוסף/י ביקורת!
ד
שבויה
2/10
מסכימים?
2  1
דנדושה • בוגר.תפורסם ב 10.4.2016

לא מומלץ בכלל... לפני שראיתי את הסרט, קראתי כאן באתר את הביקורות, וראיתי שהן מחולקות לכאלה שאהבו ממש ולכאלה שלא אהבו בכלל... החלטתי לתת לסרט צ'אנס כי אני אוהבת סרטי מתח. מתח לא היה בסרט הזה, הוא היה משעמם, צפוי, איטי, הרגשתי שבא לי כבר להריץ את הסרט קדימה.... היה רק קטע מותח אחד בסרט וזהו, פשוט לא מומלץ, חבל על הזמן.

קרא.י עודמתח/פעולה • סרט ותיק (2014)נצפה בטלוויזיה
ע
שבויה
4/10
מסכימים?
2  1
ערן • בוגר.תפורסם ב 25.2.2016

ניסיון לא מוצלח. תחושה של מלא כוונות טובות, אבל הוצאה לפועל לוקה בחסר. במקום מתח פסיכולוגיה ופחד, נשאר רק תהיות על אמינות ועל חורים בסיפור שפשוט קשה להתעלם. ריינולדס ממשיך לנסות לצרת מקונכיית הקומדיות, הפעם ביצע בחירה רעה.

קרא.י עודמתח/פעולה • סרט ותיק (2014)נצפה בטלוויזיה
r
שבויה
1/10
מסכימים?
1  0
rotem590 • נער.הפורסם ב 22.2.2016

אני וחבר שלי חיכינו כל כך הרבה זמן לסרט הזה, ולבסוף קיבלנו את הסרט הכי גרוע שיכלו לעשות אי פעם! הסרט משעמם ולא זורם, ועד שמגיע קצת אקשן הוא מגיע בסוף ונמשך בדיוק 2 שניות.

קרא.י עודמתח/פעולה • סרט ותיק (2014)נצפה בקולנוע
ד
שבויה
7/10
מסכימים?
0  0
דניאל-דר • בוגר.תפורסם ב 1.10.2015

הרעיון של הסרט יפה, אבל הביצוע לא משהו.. משחק טוב אבל משהו התפספס בעלילה..

מתח/פעולה • סרט ותיק (2014)נצפה בטלוויזיה
מ
שבויה
6/10
מסכימים?
1  0
מור רז • ילד.הפורסם ב 24.9.2015

סרט חביב וזהו. יש בו הרבה רגעים משעממים אך עדיין מדובר בסרט בינוני. הסוף גרוע ביותר. לא לכל אחד.

קרא.י עודמתח/פעולה • סרט ותיק (2014)נצפה בטלוויזיה
קישורים
חץ שבויה (עמוד סרט)
ריאן ריינולדס
ביקורות נוספות של סרטי דרמה
Mother Mary Mother Mary חדש 2026
נינו Nino חדש 2026
חיפוש ביקורות
לרשימת ביקורות אחרונות
סרטים מומלצים ע"י הגולשים
Hoppers
1קופצים בראש
ציון גולשים
9.2/10
ציון מבקרים
4.0/5
Michael
2מייקל
ציון גולשים
9.1/10
ציון מבקרים
2.8/5
Reminders of him
3מזכרת ממנו
ציון גולשים
8.7/10
ציון מבקרים
2.0/5
Obsession
4אובססיה
ציון גולשים
8.7/10
ציון מבקרים
3.4/5
Colours of Time
5צבעי הזמן
ציון גולשים
8.6/10
ציון מבקרים
3.5/5
טריילרים חדשים
How to Make a Killingעשיר רצח Heaven and Earthשמיים וארץ One night onlyלגמור את הלילה Cuz Youre Uglyכי את מכוערת
ארכיון הניוזלטר של אתר סרט