פחד ביקורת סרט

Fear Movie Review

תמונת מבקר
רון פוגל על "פחד":
"חקירה מרתקת של יחס החברה לאחר ולשונה"
full starfull starfull starfull starfull star"שנון ומתוחכם"
ביקורת סרט לפחד מאת רון פוגל • מבקר קולנוע בכיר
פוסטר Fear
משחק סווטלנה ינצ'בה, מיכאל פלמינג, איוון סאבוב, סטויאן בוצ'ב במאי/ת איוואילו חריסטוב  
דרמה
סרט ארכיון   שלח סרט לחבר - Send Movie שלח/י
דירוג הגולשים
כבר ראיתם? העבירו את העכבר ודרגו!
21 כבר הצביעו! • עכשיו תורכם.ן
9.2/10
?
מדד פופולריות
/10
?
היכן תצפו
73.3% בקולנוע
23.3% בבית
איפה תצפו? 30 כבר הצביעו • לחצו והשפיעו!
8.3אסור לפספסSeret Score

איוואילו חריסטוב הוא מבכירי שחקני בולגריה. הוא כיכב במעל ל-50 סרטים, זכה בפרסים ואף מלמד קולנוע. בשנים האחרונות הוא עבר לצד השני של המצלמה וכעת מגיע לארץ סרטו החדש והמצוין "פחד", הזוכה הגדול בפסטיבל הקולנוע של טאלין לשנת 2020. חריסטוב, שסרטו הראשון נקרא "מהגרים", עוסק שוב באחר ובשונה בחברה הבולגרית השמרנית. בשחור ולבן ריאליסטי הוא משרטט את סיפורה של סווטלנה (השחקנית הנהדרת סווטלנה ינצ'בה) הגרה בעיירה נידחת על הגבול הבולגרי-טורקי. סווטלנה היא אלמנה די מרירה שעולה מדי פעם לקבר של בעלה המשקיף על הים. בית הספר שבו היא עבדה נסגר ומיועד להריסה וככל הנראה תקום עליו שכונת מגורים חדשה.גורלה ישתנה לעד כשהיא תפגוש פליט אפריקאי כהה אור בשם במבה. הוא לא מבין מילה בבולגרית ובני הכפר רודפים אחריו כמו אחרי כל מי שנראה להם שונה מהם. מפקד המשטרה המקומי מסתובב עם צבא הקלגסים האבסורדי שלו ודואג להזכיר לכולם שבולגריה היא בראש ובראשונה של הבולגרים.
סווטלנה הקשוחה, שבעצמה מרגישה כמו נטע זר בכפרה, תאחד כוחות עם הפליט וביחד הם ינסו לחיות באופן נורמלי. אלא שבעיירה קטנה שטופת קסנופוביה, המחשבה שאישה לבנה תארח בביתה אדם כהה עור היא חילול קודש של ממש וסווטלנה ובמבה ימצאו עצמם במלחמת הישרדות אכזרית שגולשת לעיתים לסוריאליזם ולעיתים אף להומור ציני.חריסטוב טוען כי הסרט הוא ניסיון לבחון האם האהבה יכולה להתגבר על כל המכשולים הניצבים בין אנשים שונים. רב הנסתר על הגלוי בדמויות הגיבורים, אך מצוקתם נוגעת ללב והסרט שוב ושוב מוחה על השנאה ועל הרוע האנושי, במיוחד השנאה לאחר ולשונה. "פחד" הוא סרט מתוחכם שמצליח מתוך עוולות החיים להאיר באור הומני אנשים בודדים שכמהים לקשר ובסך הכל רוצים לחזור הביתה בשלום.
הצילום בסרט יפהפה וחודר ללב. חריסטוב סיפר כי בחר לצלם בשחור לבן גם כדי להדגיש את הניגוד בין המורה הבולגרייה הכה לבנה למהגר כהה העור, אבל גם כדי שהצופה לא יופרע על ידי גוונים שונים של אתרי הצילום אלא ייעטף בלבן של השלג הבולגרי הקשוח הנופל מעדנות על אדמת היער השחור והמאיים שלידו גרה הגיבורה.השנה צפיתי בפסטיבל קאן בסרט בולגרי נוסף בשם "נשים בוכות", גם בו וגם ב"פחד" הדמויות החזקות והדומיננטיות הן של נשים שאינן מוכנות להתפשר. חריסטוב כמו אומר לצופה - תהיה אמיץ, תעמוד על שלך, אל תפחד מהשונה ממך - במיוחד אם הצופה היא אישה.
פחד - ביקורת גולשים / תגובות
צפיתם בסרט? ספרו לנו מה חשבתם!   הוסף/י ביקורת!
ל
פחד
10/10
מסכימים?
0  0
ליאורה • בוגר.תפורסם ב 3.1.2022

סרט בולגרי...עם המון עליבות ועוני בכפר...עם גזענות קשהמומלץ

דרמה • סרט ותיק (2021)
t
פחד
8/10
מסכימים?
1  0
tonyw • בוגר.תפורסם ב 28.11.2021

הוויית החיים העלובים בכפרים של בולגריה. הסרט איטי מעט, אך מרתק. על הבורות העוני הלאומנות המיזוגניות ושנאת הזרים באירופה. סרט שמעורר מחשבות עמוקות על החיים והקיום האנושי

קרא.י עודדרמה • סרט ותיק (2021)נצפה בקולנוע
קישורים
חץ פחד (עמוד סרט)
ביקורות נוספות של סרטי דרמה
מאמא Mama 2026 חדש 2026
חיפוש ביקורות
לרשימת ביקורות אחרונות
סרטים מומלצים ע"י הגולשים
I Swear
1מילה שלי
ציון גולשים
9.3/10
ציון מבקרים
3.8/5
The Great Lillian Hall
2ליליאן הול: האור שבפנים
ציון גולשים
9.2/10
ציון מבקרים
2.3/5
Saltiz
3סולטיז הסרט
ציון גולשים
9.1/10
Minions and Monsters
4מיניונים ומפלצות
ציון גולשים
8.8/10
ציון מבקרים
3.0/5
The ties that bind us
5מה שמחבר בינינו
ציון גולשים
8.7/10
ציון מבקרים
3.8/5
טריילרים חדשים
The Social Reckoningהחשבון החברתי Verityתעתוע Charlie the Wonderdogוונדר-דוג Forgotten Islandהאי הנעלם
ארכיון הניוזלטר של אתר סרט
Xאוהבים לחיות ב Seret?לחצו ועקבו גם באינסטה!
Xאוהבים לחיות ב Seret?פרגנו בלייק והישארו מעודכנים גם בפייס!
X
ניהול רשימות
הרשימות האחרונות שלך
טוען...
- או -