אנונימי לגמרי ביקורת סרט

A Complete Unknown Movie Review

תמונת כתבדניאל עמיר על "אנונימי לגמרי":
"ביוגרפיה מוזיקלית ממוקדת על מוזיקאי ייחודי"
  שתף/י
פוסטר A Complete Unknown
משחק טימותי שאלאמה, אדוארד נורטון, אל פאנינג במאי/ת ג'יימס מנגולד  
דרמה
ביקורת סרט לאנונימי לגמרי מאת דניאל עמיר | כתב מדור "שובר מסך" וכתב קולנוע וטלוויזיה
ציון המבקר
"אניגמטי וסוחף"
דירוג הגולשים
ראית את הסרט? העבר/י את העכבר ודרג/י!
8/10
?
מדד פופולריות
4.7/10
?
היכן תצפו?
בקולנוע
אלך לקולנוע86.7%
בבית
אחכה לדי.וי.די10.0%
לא אצפה
לא מתכוונ/ת לצפות3.3%
Seret Buzz
הוסף/י למועדפים   הוסף/י ל"רוצה לראות"       התחבר/י   הצטרף/י בחינם!
"יש סרט עליי שיוצא בקרוב. טימותי שאלאמה מככב בתפקיד הראשי. טימי שחקן נהדר אז אני בטוח שהוא יהיה משכנע בתור אני, או אני הצעיר או איזשהו אני אחר", כתב המוזיקאי האמריקאי-יהודי האייקוני בוב דילן בחשבון ה-X (טוויטר לשעבר) שלו בחודש שעבר. דילן התכוון כמובן לביוגרפיה הקולנועית החדשה אודותיו, "אנונימי לגמרי". הציוץ ה"דילני" למדי לא רק תואם את היותו של דילן אחת מהאניגמות הגדולות ביותר של שישים השנים האחרונות. הציוץ המתחכם גם ממחיש את הניסיון החוזר והנשנה של עולם הקולנוע לפענח את זהויותיו הרבות של מוזיקאי גדול זה לאורך השנים.מהקולאז' הלא-אורתודוקסי שיצר טוד היינס על דמויותיו של דילן לאורך השנים – בגילומו של אנסמבל שחקנים (מקייט בלאנשט ועד הית' לדג'ר) – ב"אני לא שם" (2007). הסרט התיעודי (ספק תיעודי לעיתים) של ד.א פנבייקר Don’t Look Back" (1967)" - שעקב אחר סיבוב הופעות הכאוטי של דילן בבריטניה. מרטין סקורסזה ביים שני סרטים תיעודיים על המוזיקאי. No Direction Home" (2005)" ו-Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story by Martin Scorsese" (2019)" – אלו רק חלק מהיצירות שסייעו לטשטש עוד יותר את הגבול בין בדיה למציאות בחייו של דילן. כל זה מבלי לדבר על "בתוך לואין דיוויס" (2013) של האחים כהן שכנראה נוצר בהשפעת דילן. יש גם את המערבון "פט גארט ובילי הנער" (1973), שדילן השתתף בו בתפקיד משנה וכתב לו את השירים והמוזיקה.
הביוגרפיה הקולנועית החדשה אודותיו "אנונימי לגמרי" היא כרגע אחד מהסרטים המדוברים ביותר בעונת פרסים זו, עם 8 מועמדויות לאוסקר כולל לסרט הטוב ביותר ולשחקן עבור שאלאמה. את הסרט ביים ג'יימס מנגולד שאיננו זר לביוגרפיות קולנועיות. בשנת 2005 הוא ביים את "הולך בדרכי", הביוגרפיה הקולנועית על זמר הקאנטרי והאגדה המוזיקלית ג'וני קאש והשחקנית ריס ווית'רספון זכתה באוסקר לשחקנית הטובה ביותר על תפקידה. הוא גם ביים את "פורד נגד פרארי", הביוגרפיה הקולנועית המוצלחת על מעצב המכוניות פורץ הדרך קרול שלבי והנהג הבריטי חסר הפחד קן מיילס. כך שמדובר בבמאי שיודע את עבודתו. השאלה האם עוד ביוגרפיה קולנועית מסורתית על דילן היא משהו שהקהל זקוק לו כרגע? לפי ההצלחה הביקורתית וגם המסחרית, נראה שכן. דור חדש מגלה את דילן והדור הוותיק נהנה מסרט מבדר ועשוי היטב כמו שהוליווד היתה עושה פעם."אנונימי לגמרי" עושה בחוכמה ולא מכסה את כל חייו המגוונים של דילן, אלא עוסק בארבע השנים בין הגעתו לניו-יורק ממינסוטה הקפואה כנער בן 19 עם חלום להיות מוזיקאי ומסתיים באחד מהאירועים הנודעים ביותר בתולדות המוזיקה הפופולרית – הרגע בו עבר לנגינת רוק "מלוכלכת" בפסטיבל הפולק של ניופורט ב-1965. אירוע שעורר את זעמם של מנהלי הפסטיבל ומרבית הצופים. סרטו של מנגולד נמלט מהמלכודת המאפיינת רבות מהביוגרפיות הקולנועיות שנעות מאירוע לאירוע ובסופו של דבר נמרחות ללא קץ. "אנונימי לגמרי" מתאר את האווירה האמנותית וגם הפוליטית של הגריניץ' ווילג' בראשית שנות ה-60. שני סיפורי אהבה שישפיעו על יצירתו של דילן - בת הזוג המשמעותית הראשונה סוזי רוטולו (שבסרט שמה שונה ל"סילבי רוסו", לבקשתו של דילן עצמו לשמור על פרטיותה) היא זאת שחשפה אותו לפוליטיקה והמאבקים החברתיים באותה תקופה. השנייה היא המוזיקאית ג'ואן באאז שהיתה מוזה, מנטורית, מאהבת ולבסוף גם נבגדת. הסרט גם מתאר את מערכות היחסים של דילן עם האליל שלו, וודי גאת'רי, בשלהי ימיו כשהוא שוהה בבית חולים, וגם עם פטרון הפולק פיט סיגר ופטרון הכאוס ג'וני קאש.
"אנונימי לגמרי" לא חושש להציג את דילן כגאון החושב רק על עצמו ולא חביב במיוחד. אדם שמשתמש וזורק את הסובבים אותו במטרה להמשיך ולהיות אינדיבידואל נצחי שמתחמק מכל הגדרה שנכפית עליו. הסרט גם מותיר את המוזיקאי לעיתים כ"כינור שני" למה שהולך סביבו או לאיך שאחרים דאז תפסו אותו. אדוארד נורטון בהופעה שובה ושוברת לב כפיט סיגר, אידיאליסט נאיבי שמאמין ביכולתה של מוזיקת הפולק לשנות סדרי עולם ורואה בדילן את מה ששאול ראה בדוד, רק כדי שהשוליה הצעירה "תבגוד" בו ובערכיו; מוניקה ברברו (המועמדת לאוסקר כשחקנית משנה) מגלמת את ג'ואן באאז שרואה בדילן כשותף יצירתי ורומנטי, נופלת בקסמיו ומתאכזבת כל פעם מחדש; ואילו סילבי/סוזי (אל פאנינג עם מבט כאוב בעיניה במשך 140 דקות) מעוניינת בלפענח את החידה שהיא בוב דילן, רק כדי להיתקל בדלת נעולה.אותה אניגמה בלתי נגמרת שהיא דילן מתאפשרת בזכות טימותי שאלאמה בהופעה יוצאת מן הכלל, שאולי הרוויחה מההפקה שנדחתה שוב ושוב במשך 5 שנים (בין היתר בשל מגפת הקורונה ושביתת התסריטאים) ומחיבתו האמיתית של שאלאמה למוזיקאי, שניכרת במסע יחסי הציבור לסרט וכמובן על המסך הגדול. שאלאמה נטמע בדמותו של דילן, הן מבחינה פיזית והן מבחינה מנייריסטית אך בראש ובראשונה, המהות ה"דילנית" אופפת את השחקן הצעיר – האהבה האמיתית והכנה למוזיקה וההתרסה האמיתית עוד יותר כלפי כל נורמה קיימת. כך, כששאלאמה מעביר את מרביתו של הסרט שפוף, עם יד אחת כפופה ויד שניה במנח תמידי של עישון, יורה עקיצה אחר עקיצה, קשה שלא להעריך את הנכונות שלו לתפקיד או להישבות בקסמו.למרות הגישה המשוחררת יותר ממרבית סרטי הביוגרפיות המוזיקליות, "אנונימי לגמרי" מתקשה לשמור על טון אחיד והוא יצירה שלא תספק את חובבי הביוגרפיות המוזיקליות הרגילים. הסרט מתמקד בחדרי הקלטות, שיחות בין מוזיקאים, המון ביצועים של שירים ובעיקר מייצר דמות שהיא חידתית ולא מפוענחת, אבל די ברור שקשה מאוד להעריץ אותה כאדם אלא רק ככישרון. יחד עם זאת מנגולד כן מצליח לשמור על עניין לאורך כל ה-140 הדקות הללו. אולי, בסופו של דבר, סוד קסמו של "אנונימי לגמרי" הוא התזכורת לימים של התנגדות אמיתית – ימים שנשכחו מזמן בעולם שבו התנגדות נדמית ריאלית כמו משפט הגיוני של בוב דילן.
אנונימי לגמרי - ביקורת גולשים / תגובות
צפיתם בסרט? ספרו לנו מה חשבתם!   הוסף/י ביקורת!
שם: איריסגיל: 5801/03/2025 17:49:27
9/10אייקון ציון
סרט ענק שיהפוך לסרט פולחן. התרגשתי כל הסרט. לאוהבי אמנות, יצירה, תרבות. מופת קולנועי וטימוטי שאלאמה פשוט מופלא בתפקיד דילן.
שם: אילתגיל: 6822/02/2025 16:21:12
9/10אייקון ציון
למעריצי בוב דילן,סרט מעולה, על התקופה הקצרה בא הפך לזמר צעיר, מבטיח, שסלל את תחילת דרכו בעזרת גדולי זמרי הפולק.משחק מצויין של כל המשתתפים.
שם: רחלי זיגלרגיל: 7320/02/2025 11:01:30
10/10אייקון ציון
סרטו של דילן הוא סיפורה של תקופה המשלב את עלייתו המטאורית בזמר שירי העם בארצות הברית של שנות השישים,עם ארועים פוליטיים חשובים מאוד כגון:מלחמת וייטנאם ותוצאותיה הטרגיות,משבר הטילים בקובה והירצחו של הנשיא קנדי,הגזענות כלפי שחורי העור במדינה ועוד.כל זה משתלב עם המוזיקה המופלאה של בוב דילן.קול ייחודי ואישיות מרתקת וסמלה של המחאה.ארוך מעט,אך הזמן עבר מהר.בני נוער לא ימצאו עניין ולא יתחברו.מומלץ
קישורים
ביקורות נוספות של סרטי דרמה
מריה Maria חדש 2025
חלב The Milky Way חדש 2025
געגוע Longing 2024 חדש 2025
חיפוש ביקורות
לרשימת ביקורות אחרונות
Flow1עם הזרםציון גולשים10 / 9.3ציון מבקרים5 / 3.6
The Teacher Who Promised The Sea2המורה שהבטיח את היםציון גולשים10 / 9.3ציון מבקרים5 / 3.0
Cabaret Total3מופע טוטאלציון גולשים10 / 9.3ציון מבקרים5 / 4.4
Halisa4חליסהציון גולשים10 / 8.8ציון מבקרים5 / 3.6
Novocaine5חסין כאבציון גולשים10 / 8.7
Elioאליאו Thunderboltsת'אנדרבולטס Until Dawnעד הזריחה The Amateurהחובבן
ארכיון הניוזלטר של אתר סרט