מכונת המחץ ביקורת סרט

The Smashing Machine Movie Review

תמונת מבקר
יותם דוברין על "מכונת המחץ":
"דוויין ג’ונסון לא יזכה באוסקר, אבל הוא ראוי לשבחים"
full starfull starfull starempty starempty star"אגרוף לא מדויק"
ביקורת סרט למכונת המחץ מאת יותם דוברין
פוסטר The Smashing Machine
משחק דוויין ג'ונסון, אמילי בלאנט במאי/ת בני ספדי  
דרמה
סרט ארכיון   שלח סרט לחבר - Send Movie שלח/י
דירוג הגולשים
כבר ראיתם? העבירו את העכבר ודרגו!
28 כבר הצביעו! • עכשיו תורכם.ן
8.1/10
?
מדד פופולריות
/10
?
היכן תצפו
61.5% בקולנוע
23.1% בבית
איפה תצפו? 13 כבר הצביעו • לחצו והשפיעו!
6.8שווה צפייהSeret Score

מאז הפרידה של האחים ספדי (“גוד טיים”, “יהלום לא מלוטש”) כצמד במאים, הציפיות להמשך דרכם היו מאוד גבוהות. אמנם האחים לא גילו בפומבי את הסיבה לפרידה, אך המשיכו בדרכם בתעשייה במלוא הכוח. בני לפני כשנתיים יצר, כתב ושיחק בסדרת קומדיית הקרינג’ עטורת השבחים “הקללה” יחד עם נייתן פילדר, והופיע בסרטיהם של במאים ענקיים החל מ”ליקריץ פיצה” של תומאס אנדרסון ו”אופנהיימר” של נולאן וגם “האפי גילמור 2” עם אדם סנדלר שעלה בנטפליקס בקיץ האחרון. בפסטיבל ונציה האחרון בכורתו כבמאי סולו, “מכונת המחץ”, השתתפה בתחרות הראשית ואף זכתה בפרס אריה הכסף לבימוי הטוב ביותר. נושא הסרט הוא תקופה בחייו של אמן הלחימה המשולבת מארק קר (דוויין ג’ונסון AKA דה רוק) שבה הוא מתמודד עם אתגר חדש - הפסד בזירת הלחימה.בני ספדי מעבד את התמודדותו של קר כהשתקפות של חמשת שלבי האבל, הן בהתמודדותו המקצועית והן ביחסים עם האנשים הקרובים אליו. העיסוק הזה מצד אחד מאניש את דמותו של קר, אך האפיון שלו מתחילת הסרט מציג דמות שמאוד קשה להזדהות איתה. הקושי הזה מומחש במיוחד בראיונו האחרון לקראת הקרב הראשון אותו הפסיד, שבו קר אינו מסוגל להריץ במוחו כל תרחיש שבו יפסיד קרב. מה שנותר הוא סרט שמאפשר להתבונן על דמות שעוברת תהליך קשה, מבלי לפתח אמפתיה אליה. בכך “מכונת המחץ” נשאר מעניין, אך משמעותית פחות מרגש מסרטים אחרים המנסים להאניש תחום זה כמו “המתאבקים” על משפחת ואן אריק.
עיסוק נוסף בסרט הוא התמכרותו של קר לזריקות אופיאטים. ספדי משתמש במאפיין זה של קר כדי לנפץ תדמית ראשונית שלו בתור איש משכמו ומעלה, אדם יציב המחובר היטב לרגשותיו. ההפסד מוביל אותו להרס עצמי, שחושף במהרה את הפגמים מתחת לפני השטח. מבחינה תסריטאית, גם עיסוק זה אינו בשל לגמרי, משום שהוא אינו זוכה להעמקה משמעותית, ובעיקר משרת את הצגת הידרדרותו של קר, כאשר העיסוק בהתמודדותו האישית עם התמכרות הוא מוגבל.נקודה נוספת שפוגעת וגם תורמת לאיכות הסרט היא מערכת היחסים של קר עם בת זוגו דון (אמילי בלאנט, “אופנהיימר”, “הכפיל”) וחברו הטוב שהפך למתחרה מארק קולמן (מגולם על ידי המתאבק ריאן ביידר). הדרמה היא מעניינת, אבל עצם זה שהסרט ממורכז בנקודת מבטו של קר לא מאפשר לו להציג באופן עמוק את דמויות המשנה ולהפוך אותן לעגולות. אפילו הדיאלוג ממחיש זאת במערכה השלישית כאשר דמותה של בלאנט מצהירה כי קר “לא באמת מכיר אותה”. מנגד, מערכות היחסים הללו יוצרות אצל קר דרמה מעניינת שמניעה את תהליך האבל שהוא עובר.
ההיבטים הטכניים מאחורי הסרט גם הם מוסיפים עניין נוסף. הסצנות הראשונות מכילות ראיון עם קר, המוצג בפורמט קלטת וידאו בהתאם לתקופת סוף שנות התשעים. מיד לאחר מכן, פורמט הצילום עובר לפילם 16 מ”מ, המזוהה לרבות עם סרטים דלי תקציב ובכך ממחיש את המחתרתיות של אמנות הלחימה המשולבת. המוזיקה המקורית המשולבת עם שירים פופולריים ועיצוב הפסקול גם הם מושקעים מאוד. סצנת הקרדיטים בתחילת הסרט מציגה זאת היטב, עם שילוב מבריק של השיר You Can Never Come to This Place המבוצע על ידי Masayoshi Takanaka, שבונה היטב את אווירת הסרט עם משפטיו הבומבסטיים של קר לצד הגיטרה החשמלית היוצרת מצג שווא של ניצחון.על אף המחסור בריגושים, “מכונת המחץ” הוא בכל זאת סרט מאוד מבדר. הביצועים מכפרים על הכתיבה הבינונית, ובולט במיוחד דוויין ג’ונסון שנדמה כי בפעם הראשונה מזה שנים מופיע כשחקן מן המניין. הוא זוכה לתסריט ולבימוי שדורשים ממנו להתאמץ, להביע תכונות כמו פגיעות ואישיות מורכבת, לעומת סתם לבצע עוד קריקטורה של עצמו. העשייה הקולנועית מרהיבה, והסרט מכיל סצנות קרב עוצמתיות שישאירו צופים על קצה הכיסא. קשה להישאר אדישים לתהליך של קר, ובכך המערכה השלישית הופכת למותחת במיוחד. אין ספק כי התשוקה של בני ספדי לנושא הסרט משתקפת היטב על המסך, גם אם תסריטו לוקה בחסר.
מכונת המחץ - ביקורת גולשים / תגובות
צפיתם בסרט? ספרו לנו מה חשבתם!   הוסף/י ביקורת!
מActive member | חבר מועדון פעיל
מכונת המחץ
7/10
מסכימים?
0  0
מתן • בוגר.תפורסם ב 31.10.2025

מכונת המחץ הוא סרט שנוי במחלוקת, יש כאלה שלא יתחברו, יש כאלה שכן, אני ראיתי אנשים יוצאים באמצע ההקרנה, אבל אני מאוד אהבתי. מדובר ביצירת מופת על חייו של מארק קר, מתאבק UFC, אשר רואים איך מההצלחה המסחררת הדברים הולכים ומסתבכים. דווין ג''ונסון במשחק חייו יוצא מן הכלל בתפקיד דרמתי, מציג צדדים אחרים מהסרטים שלו בדרך כלל, הוא משחק בצורה סוחפת ואמינה. ממש אהבתי את המשחק שלו, גם שאר השחקנים היו מתאימים. כל ההפקה של הסרט באמת מרגישה כמו בתחילת שנות האלפיים, גם בסגנון הצילום אפשר לשים לב. הפסקול! הפסקול מאוד מתאים לסרט, אם זה בחירת המנגינות ובחירת השירים. בקיצור, עם כל האהבה שלי לסרט, היו קצת נפילות מתח והיו מעט רגעים שקצת איבדתי את העניין בסרט, אבל זה חזר מאוד מהר. בסופו של דבר לא מדובר בשובר קופות ולא בסרט שידברו עליו בשנים הקרובות, הוא יישכח די מהר, אבל הוא הביא ועשה בדיוק מה שהוא היה צריך לעשות לעשות. 7.5 מתוך 10.

קרא.י עודדרמה • מציג מעל ל 9 חודשיםנצפה בקולנוע
עActive member | חבר מועדון פעיל
מכונת המחץ
9/10
מסכימים?
0  0
עומר • בוגר.תפורסם ב 10.10.2025

גם אם נושא הסרט על כוכב היאבקות פחות מעניין וגם הזוגיות הרעילה שלו עם זוגתו, אי אפשר להתעלם מתצוגת המשחק של דוויין ג''ונסון ואמילי בלאנט.

קרא.י עודדרמה • מציג מעל ל 9 חודשיםנצפה בקולנוע
דActive member | חבר מועדון פעיל
מכונת המחץ
10/10
מסכימים?
0  0
דרור בן דוד • בוגר.תפורסם ב 7.10.2025

דרמה חזקה, עשוי מעולה, דווין ג''ונסון שחקן מפתיע. בני ספדי הוא במאי שעוד יקבל אוסקר.

דרמה • מציג מעל ל 9 חודשיםנצפה בקולנוע
יActive member | חבר מועדון פעיל
מכונת המחץ
7/10
מסכימים?
1  0
יניב • בוגר.תפורסם ב 6.10.2025

סרט דרמה על חייו של לוחם ה MMA מרק קר. מארק קר היה לוחם אמרקאי חזק שהתבסס על חומרים משפרי ביצועים והיה מכור לנוגדי כאבים וסטרואידים. הסרט מספר על סיפורו האישי ועל מערכת היחסים "הרעילה" עם בת זוגתו לאורך הסרט רואים את ההידרדרות שלו. דה רוק בתפקיד חייו כנרא יזכה באוסקר לדעתי הסרט קצת איטי ולפרקים משעמם אך לא ניתן להתעלם מהצילומים היפים והמשחק הטוב של כל הדמויות. חלקם לוחמים אמיתיים.

קרא.י עודדרמה • מציג מעל ל 9 חודשיםנצפה בקולנוע
דActive member | חבר מועדון פעיל
מכונת המחץ
9/10
מסכימים?
2  0
דנית • בוגר.תפורסם ב 5.10.2025

דה רוק בתפקיד חייו נותן את הכל

דרמה • מציג מעל ל 9 חודשיםנצפה בקולנוע
קישורים
חץ מכונת המחץ (עמוד סרט)
דווין "דה רוק" ג'ונסון
אמילי בלאנט
ביקורות נוספות של סרטי דרמה
המכוון Tuner חדש 2026
מילה שלי I Swear חדש 2026
קלן 75 Koln 75 חדש 2026
בשם הבן Kidnapped חדש 2026
נינו Nino 2026
חיפוש ביקורות
לרשימת ביקורות אחרונות
סרטים מומלצים ע"י הגולשים
The Great Lillian Hall
1ליליאן הול: האור שבפנים
ציון גולשים
9.2/10
ציון מבקרים
2.3/5
Michael
2מייקל
ציון גולשים
9.1/10
ציון מבקרים
2.8/5
La Grazia
3החסד
ציון גולשים
8.8/10
ציון מבקרים
3.0/5
Colours of Time
4צבעי הזמן
ציון גולשים
8.7/10
ציון מבקרים
3.5/5
Passenger
5הנוסע
ציון גולשים
8.4/10
טריילרים חדשים
The Dog Starsכוכבי הכלב Stitch Headפרנקי והמפלצות One night onlyלגמור את הלילה SpiderMan Brand New Dayספיידרמן: יום חדש
ארכיון הניוזלטר של אתר סרט
Xאוהבים לחיות ב Seret?לחצו ועקבו גם באינסטה!
Xאוהבים לחיות ב Seret?פרגנו בלייק והישארו מעודכנים גם בפייס!
X
ניהול רשימות
הרשימות האחרונות שלך
טוען...
- או -