שלח לחבר הוסף תגובה
סרטו של ירון שני הוא הזוכה הגדול בתחרות הישראלית והשלים דאבל, לאחר שסרטו הקודם בטרילוגיה "עירום" זכה בפסטיבל חיפה. בפרס הסרט התיעודי הטוב ביותר זכה "מאה אחוז" ובפרס הסרט הבינלאומי הטוב ביותר זכה "עלובי החיים" הצרפתי
פסטיבל הקולנוע ה-36 בירושלים הכריז הערב (חמישי) על הזוכים בתחרויות השונות. הזוכה הגדול בתחרות הישראלית הוא הסרט "עיניים שלי" של הבמאי ירון שני, החלק השני בטרילוגיית האהבה שלו לאחר הסרט "עירום" שזכה בשנה שעברה בפסטיבל הקולנוע בחיפה. הסרט אף זכה בפרס השחקן לערן נעים ובפרס חביב הקהל.
עלילת הסרט עוקבת אחר רשי (ערן נעים, "עג'מי"), קצין שיטור מוערך שחיפוש גופני שהוא עורך על בני נוער בפארק מוביל לתלונה נגדו על הטרדה מינית. במקביל מערכת היחסים בינו לבין אשתו אביגיל מידרדרת בשל ניסיונו לשלוט בבתה ולחנך אותה. רשי ואביגיל גם מנסים במקביל להביא ילד משלהם ללא הצלחה.
[*]
(תמונה מתוך הסרט "עיניים שלי". צילום: שי סקיף, ניצן לוטם)
בפרסים נוספים בתחרות הישראלית - בה התחרו שמונה סרטים עלילתיים - זכו "נולדתי בירושלים ואני עדיין חי" של יוסי עטיה ודוד אופק בפרס סרט הביכורים, נעמה פרייס זכתה בפרס השחקנית עבור הופעתה בסרט "אלוהי הפסנתר", "קצפת ודובדבנים" של גור בנטביץ' קיבל את פרס התסריט ו"מאמי" של קרן ידעיה התכבד בפרסי הצילום והמוסיקה.
בפרס לסרט הקצר הטוב ביותר זכה הסרט "אשמינה" של דקל ברנסון ובתחרות הדוקומנטרית זכה "מאה אחוז" של רונן זרצקי ויעל קיפר בפרס הסרט הטוב. בתחרות הבינלאומית זכה הסרט הצרפתי "עלובי החיים" של לאדג' לי העוסק במהומות מהגרים מול שוטרים בחצר האחורית של פריז ו"יונק הדבש" הדרום קוריאני זכה בפרס סרט הביכורים. הפסטיבל ימשיך להיערך בסינמטק ירושלים וברחבי העיר עד יום ראשון הקרוב.
(תמונה מתוך הסרט "עלובי החיים". באדיבות קולנוע לב)
אלעד שלו - לעמוד הפרופיל | ביקורות / כתבות נוספות