עונת הפסטיבלים: קולנוע רוחני, קולנוע יהודי וסרטים ישראליים ב-L.A
מאת: מערכת אתר Seret
10/11/2024 13:20:29
שלח לחברהוסף תגובה
שורה של פסטיבלים מגיעה אלינו בזמן הקרוב, בנוסף לפסטיבל הסרטים בערבה שייפתח ביום חמישי: פסטיבל ספיריט לקולנוע רוחני בין ה-20-23 בנובמבר, פסטיבל הסרטים הישראלי ה-36 שייפתח בארה"ב ופסטיבל הקולנוע היהודי ה-26 שייערך בחג החנוכה בסינמטק ירושלים | זה מה שמצפה לכם בהם
פסטיבל ספיריט לקולנוע רוחני
SPIRIT - פסטיבל הקולנוע הרוחני - חוזר לסינמטק תל אביב בפעם ה-18 בין 20-23 לנובמבר ומציע סרטים, הרצאות וסדנאות מעוררי השראה שמספקים מענה וכלים להתמודדות עם הכאב, המתח והחרדה שחווינו (ועדיין חווים) בשנה האחרונה. הסרט שיפתח את הפסטיבל, שאותו מנהלים אמנותית מייסדיו אנמיקה והרסיטה אשל, הוא "חוכמת האושר" סרטם של ברברה מילר ופיליפ דלאקיס בהפקת ריצ'ארד גיר. בשיחה אינטימית מלב אל לב הפונה ישירות אל הצופים, הדאלי למה, חתן פרס נובל לשלום, מדריך אותנו לבניית עולם בריא יותר ומאושר יותר.
עוד יוצג בפסטיבל הסרט המרתק "מקור: זה נמצא בתוכך" המציג לראשונה מחקר מעמיק באוניברסיטת קליפורניה בסן דייגו שחוקר את השפעת המדיטציה על גוף האדם ומוחו. הסרט התיעודי חושף ממצאים המצביעים על הכוח העצום של המחשבה לרפא ולהעצים אותנו. בכיכובו של ד"ר ג'ו דיספנזה, מרצה בעל שם עולמי המלמד אנשים על תפקודיו של המוח האנושי.
סרט נוסף שאף נוגע בנושא אקטואלי מאוד בישראל 2024 הוא " אייווסקה עכשיו", שבמרכזו קבוצה של ותיקי מלחמות וייטנאם, עיראק ואפגניסטן הסובלים מפוסט-טראומה שיוצאת לג'ונגל הפרואני לטיפול בטקסי הסם הפסיכדלי איוואסקה. בליווי שמאנים, הם מתמודדים עם השדים שרודפים אותם משדות הקרב. הסרט ילווה בהרצאה בשם "טיפול פסיכדלי בישראל בהלם-קרב" מאת רונן סידי, מנהל המחקר הפסיכדלי בביה"ח העמק בעפולה, פסיכולוג קליני ומומחה בטיפול בפוסט טראומה צבאית.
פסטיבל הסרטים הישראלי בלוס אנג'לס
פסטיבל הסרטים הישראלי ה-36 בלוס אנג'לס, ייפתח ב-13 בנובמבר 2024. בפסטיבל, שיתקיים השנה לאחר הפסקה של שנתיים וחצי בעקבות הקורונה והמלחמה, יוקרנו קרוב ל-40 סרטים ישראלים עלילתיים, תיעודיים וסרטים קצרים. הפסטיבל יארח 15 יוצרות ויוצרי קולנוע ישראלי שישתתפו בהקרנות של סרטיהם, בשיחות עם הקהל ובמפגשים מקצועיים עם בכירי תעשיית הקולנוע בארה"ב. סרט הפתיחה של הפסטיבל "קרוב אליי", המועמד לייצג את ישראל בתחרות האוסקר, יוקרן בנוכחות הבמאית תום נשר בהקרנת בכורה בחוף המערבי במהלך ערב הגאלה בתיאטרון סבן בבוורלי הילס.בטקס הפתיחה יוענק לינון קרייז, יו"ר ומנכ"ל חברת מאטל, שהובילה את הסרט שובר הקופות "ברבי", פרס הוקרה מטעמו של הפסטיבל, על מנהיגות בתעשייה לשנת 2024, ופרס מפעל חיים יוענק לשחקן שייקה לוי משלישיית "הגשש החיוור", בטקס נעילת הפסטיבל. חלק בלתי נפרד מהפסטיבל השנה היא תחרות סרטי הסטודנטים על שם יהב וינר שנרצח ב-7 באוקטובר בכפר עזה, לאחר שהציל את משפחתו, וונר הוא בוגר בית הספר מנשר לאמנות, וזוכה פרס אופיר 2024 לסרט הקצר הטוב ביותר – "הילד".
בין הסרטים הישראליים הבולטים בפסטיבל השנה ניתן לציין את "כביש הסרגל", "נדל"ן", "חליסה", "חלב", "בחורים טובים 2", "המזח", "הגשש החיוור", "העיר הזאת", "קריוקי", "גן קופים", "בית", "לרוץ על החול" ועוד. הסרט "סודה", בבימויו של ארז תדמור, יוקרן כהקרנת Sneak-Preview במסגרת אירוע נותני החסות של הפסטיבל בתיאטרון גילדת התסריטאים בבוורלי הילס. הקרנות הפסטיבל יתקיימו גם בתיאטרון לאמלי רוייאל במערב לוס אנג'לס ובלאמלי טאון סנטר 5 בעיר אנסינו שבוואלי.
פסטיבל הקולנוע היהודי בירושלים
פסטיבל הקולנוע היהודי יציין השנה את מהדורתו ה-26 ויתקיים בחג החנוכה, בתאריכים 28 בדצמבר 2024 ועד 2 בינואר 2025, בסינמטק ירושלים. הפסטיבל ייערך גם השנה ברוח התקופה ובדגש על זהות יהודית, גישור בין תרבויות ותפקידה של האומנות בתקופות מאתגרות וביטוייה בקולנוע המקומי והעולמי.
הפסטיבל יכלול מעל 40 סרטים מ-15 מדינות, לצד אירועים מיוחדים, מפגשים עם אורחים, יוצרים ושחקנים מהארץ ומהעולם, הקרנות בכורה, הרצאות ופאנלים בנושאים מגוונים, וכן הדלקת נרות משותפת בימי החג. אירוע הפתיחה של פסטיבל הקולנוע היהודי יתקיים במוצאי שבת, 28 בדצמבר, בסינמטק ירושלים. האירוע ייערך בנוכחות אח"מים, יוצרים ושגרירויות מהעולם.
במהלך הפסטיבל יוצגו עשרות סרטים מכל מגוון קשת היצירה הקולנועית: קולנוע תיעודי העוסק בסיפורן של משפחות יהודיות מכל רחבי תבל, קולנוע ישראלי הדן בנושאים חברתיים עדכניים, סרטי ארכיון נדירים, סרטים שבמרכזם עומדים גדולי ההוגים, אישים, אנשי תרבות ואמנים משפיעים מהעולם היהודי, סרטים ישראלים קצרים, תחרות הסרט הקצר, קלאסיקות משוחזרות, קולנוע אקספירמנטלי ועוד.
במסגרת הפסטיבל ייערכו גם הרצאות מאת אנשי אקדמיה וחוקרי היסטוריה, תרבות יהודית ואומנות, שיציגו הקדמה קצרה לסרטים וישתתפו בדיונים ובמפגשים בהשתתפות הקהל לאחר ההקרנות. כמו כן, ייערכו פאנלים בנושאים מגוונים כדוגמת פורטרטים יהודים, תעמולה בתקופת השואה, אנטישמיות מודרנית ועוד.