בגינרס ביקורת סרט

Beginners Movie Review

תמונת מבקר
יאיר הוכנר על "בגינרס":
"מרגש ואינטיליגנטי"
full starfull starfull starfull starempty star"מרגש ואינטיליגנטי"
ביקורת סרט לבגינרס מאת יאיר הוכנר • מבקר ראשי
פוסטר Beginners
משחק יואן מקגרגור, כריסטופר פלאמר, מלאני לורן, גוראן ויסניץ במאי/ת מייק מילס  
דרמה
סרט ארכיון   שלח סרט לחבר - Send Movie שלח/י
דירוג הגולשים
כבר ראיתם? העבירו את העכבר ודרגו!
101 כבר הצביעו! • עכשיו תורכם.ן
7.5/10
?
מדד פופולריות
/10
?
היכן תצפו
72.5% בקולנוע
10.0% בבית
איפה תצפו? 40 כבר הצביעו • לחצו והשפיעו!
7.6מומלץSeret Score

"בגינרס" הוא סרט על התחלות בגיל מאוחר. לכאורה נושא נדוש על אנשים שרק באמצע החיים או לקראת סופם באמת מתחילים ללמוד להנות מהחיים. סרטים רבים עוסקים בנושא בדרך כלל מנקודת מבט נשית ובריטית, כגון "נערות לוח השנה" ו"להציל את גרייס" או אמריקאית מסחרית ונדושה כגון 'מתים על החיים'. "בגינרס" יוצא מנקודת פתיחה מפתיעה ונועזת למדי אפילו ליצירה איכותית ואמנותית קטנה ובעזרתה הוא מצליח ליצוק רבדים חברתים והיסטוריים שהופכים את חוויית הצפייה לאינטיליגנטית ומרגשת באמת.זהו סרטו העלילתי השני של הבמאי/תסריטאי מייק מיילס. סרטו הראשון, "מצוץ מהאצבע" זכה לביקורות טובות ועורר עניין רב בשנת 2005. "בגינרס" שבכורתו העולמית התקיימה בפסטיבל הבינלאומי של טורונטו מושפע מסיפור של חייו של הבמאי שאביו יצא מהארון לעת זקנה אחרי מות אמו וכעבור מספר שנים נפטר מסרטן. כמו כן הבמאי יצר סרט תיעודי בשם "Does Your Soul Have a Cold?" שעוקב אחרי חמישה יפנים הסובלים מדכאון וכיצד החברה היפנית מתייחסת למחלה הזאת ולתרופות נגד דכאון.
אוליבר הוא מאייר בלוס אנג'לס בסוף שנות השלושים לחייו. הוא סובל מדכאון בעקבות מות אביו. הוא פוגש שחקנית צרפתייה החולקת את זמנה בין עיר המלאכים לתפוח הגדול וגם היא סובלת מדכאון. ביחד הם לומדים לחזור ולהאמין בחיים ובאהבה. ההשראה של אוליבר הוא אביו האל, שבאמצע שנות השבעים לחייו אחרי שאשתו ואמו של אוליבר נפטרת מסרטן הוא יוצא מהארון, מוצא אהבה חדשה בדמות גבר נאה ומתחיל לראשונה בחייו להנות מהחיים במועדון הסרט הגאה, הספר הגאה, מסיבות, מצעד הגאווה ועוד שלל אירועים חברתיים עם גברים מבוגרים נוספים.לראשונה בחייו אוליבר רואה את אביו מתחיל לחיות באמת גם אם זה לתקופה קצרה של ארבע שנים עד שמחלת הסרטן תוקפת גם אותו. לעומת דרמות משפחתיות ורומנטיות אמריקאיות רבות שעוסקות יותר בהתפתחויות עלילתיות מאשר ברגשות של הגיבורים, נראה ש"בגינרס" שוקע בהנאה מלנכולית בתוך עולמם העשיר ומלא הרגש של הדמויות המובילות את הסרט. מילס עושה זאת בסבלנות מרשימה והתוצאה היא קולנוע אישי ונדיר בכנותו. כמו כן הוא מצליח לפרש מבחינה פסיכולוגית חכמה ביותר מדוע אוליבר בעצם לא מסוגל לנהל מערכת יחסים לאור האמת המפתיעה שצצה בחייו ובעצם מסבירה את הריחוק והניכור בין הוריו בילדותו.
ההישג הוא לא רק של מילס שביים וכתב את הסרט אלא גם של הליהוק המדויק והחכם של שלושת הכוכבים המרכזיים: יואן מקרגור מקסים כאוליבר. גם כשהוא לא עושה הרבה הוא מאיר את המסך בחיים. מלני לורן הצרפתייה הזכורה לטוב מ"ממזרים חסרי כבוד" היא הקונטרה המושלמת עבורו. גם היא מגלמת אדם דכאוני ונטול חיים שמוצא אותם באופן מפתיע במאייר שפוחד להתאהב. לורן פשוט מקסימה וביחד הם זוג שקל מאוד להתאהב בו.כריסטופר פלאמר הוותיק אולי פעם ריקד ל"צלילי המוסיקה". כאן הוא מתעניין במוסיקת האוס. פלאמר בתפקידו הטוב ביותר בשנים האחרונות אם בכלל מרגש ביותר כאדם שרק בגיל 74 מפסיק לחיות בשקר, חושף את זהותו המינית ולראשונה באמת נהנה מהחיים ואני מאמין שלשחקן הוותיק אפילו יש סיכוי באוסקר בפברואר הקרוב. "בגינרס" הוא סרט עצוב עם הומור בריא, סרט על סוף והתחלה, על חיים ומוות. זהו סרט בוגר אבל צעיר ברוחו, הוא סרט נדיר כי הוא מצליח לבדר ולהיות אינטיליגנטי ומורכב בו זמנית. בהחלט אחד הסרטים האמריקאים האיכותיים של השנה.
בגינרס - ביקורת גולשים / תגובות
צפיתם בסרט? ספרו לנו מה חשבתם!   הוסף/י ביקורת!
aActive member | חבר מועדון פעיל
בגינרס
7/10
מסכימים?
0  0
anipo • בוגר.תפורסם ב 27.7.2018

פספוס. היה אפשר להפיק יותר מסרט שמבוסס על סיפור טוב ומעניין. נראה שיוצרי הסרט ניסו להתחכם יתר על המידה. העלילה קצת מפוזרת ולא רציפה ויש העמסת יתר של פרטים מיותרים תוך קפיצות בין העבר להווה.אוליבר הוא רווק בן 38 שסיפור חייו מושפע מזה של הוריו והדרך שבה גדל.הוא נזכר באביו שיצא מהארון מיד אחרי מות אימו של אוליבר. אביו המבוגר מכיר בחור צעיר ממנו בהרבה ואוליבר צריך להסתגל למציאות חדשה.בהווה אוליבר שחווה כמה מערכות יחסים כושלות, מכיר בחורה חדשה ודי יוצאת דופן. נראה שמערכת היחסים איתה, היא ההתמודדות שלו עם השדים מהעבר שמנעו ממנו לפתח זוגיות ולחוות אהבה אמיתית.השאלה המרכזית היא ,האם בכל גיל אפשר להתחיל מחדש כדי למצוא את האושר שלנו, או שלפעמים זה מאוחר מידי. למרות כל מה שכתבתי בהתחלה, הסרט שווה צפייה.

קרא.י עודדרמה • סרט ותיק (2011)נצפה בטלוויזיה
ד
בגינרס
8/10
מסכימים?
0  0
דב ישראלי • בוגר.תפורסם ב 7.2.2012

Beginners אוליבר סובל מדכאון בעקבות מות אביו ופוגש שחקנית צרפתייה שגם היא סובלת מדכאון וביחד הם לומדים לחזור ולהאמין בחיים ובאהבה ומנסים לבנות מערכת יחסים למרות המטענים שהוא והיא נושאים על גבם...סרט על התחלות בגיל מאוחר,עשוי טוב,החזיק אותי לכל אורכו,ללא ספק סרט מיוחד,אהבתי.

קרא.י עודדרמה • סרט ותיק (2011)נצפה בטלוויזיה
א
בגינרס
8/10
מסכימים?
0  0
אדרלול • בוגר.תפורסם ב 10.8.2011

סרט מקסים אך מלנכולי. הסרט עוסק בקבלת החלטות בחיים ובהשלכות שלהן. הוא עושה זאת תוך השוואה בין חיי הבן לבין חיי אביו בשנים האחרונות לחייו. משחק טוב מאוד וכלב קטן שגונב את ההצגה. נהניתי מאוד.

קרא.י עודדרמה • סרט ותיק (2011)נצפה בקולנוע
נ
בגינרס
10/10
מסכימים?
0  0
נעמי • בוגר.תפורסם ב 31.7.2011

סרט קטן ומצוין, מרגש ונוגע, על החיים וכל מה שחשוב באמת. שחקנים נפלאים!

דרמה • סרט ותיק (2011)נצפה בקולנוע
ד
בגינרס
1/10
מסכימים?
0  0
דוד • בוגר.תפורסם ב 29.7.2011

הלכתי לראות את הסרט והתאכזבתי נורא הסרט פשוט גרוע .אני לא מבין אנשים שנתנו פה ציונים גבוהים .הסרט פשוט גרוע !!!

קרא.י עודדרמה • סרט ותיק (2011)נצפה בקולנוע
קישורים
חץ בגינרס (עמוד סרט)
ביקורות נוספות של סרטי דרמה
מאמא Mama 2026 חדש 2026
המכוון Tuner חדש 2026
מילה שלי I Swear חדש 2026
קלן 75 Koln 75 חדש 2026
בשם הבן Kidnapped חדש 2026
חיפוש ביקורות
לרשימת ביקורות אחרונות
סרטים מומלצים ע"י הגולשים
I Swear
1מילה שלי
ציון גולשים
9.3/10
ציון מבקרים
3.8/5
The Great Lillian Hall
2ליליאן הול: האור שבפנים
ציון גולשים
9.2/10
ציון מבקרים
2.3/5
Minions and Monsters
3מיניונים ומפלצות
ציון גולשים
8.9/10
ציון מבקרים
3.0/5
Toy Story 5
4צעצוע של סיפור 5
ציון גולשים
8.8/10
ציון מבקרים
3.8/5
Moana 2026
5מואנה
ציון גולשים
8.7/10
טריילרים חדשים
Charlie the Wonderdogוונדר-דוג The Dog Starsכוכבי הכלב My One and Only 2026האחד והיחיד שלי Damned if you do damned if you dontהמשפחה האיטלקית שלי
ארכיון הניוזלטר של אתר סרט
Xאוהבים לחיות ב Seret?לחצו ועקבו גם באינסטה!
Xאוהבים לחיות ב Seret?פרגנו בלייק והישארו מעודכנים גם בפייס!
X
ניהול רשימות
הרשימות האחרונות שלך
טוען...
- או -