טורי ולוקיטה ביקורת סרט

Tori et Lokita Movie Review

תמונת מבקר
רון פוגל על "טורי ולוקיטה":
"האחים דארדן ממשיכים להניף את דגל המדוכאים עלי אדמות"
full starfull starfull starfull starempty star"מחאה חברתית לפנים"
ביקורת סרט לטורי ולוקיטה מאת רון פוגל • מבקר קולנוע בכיר
פוסטר Tori et Lokita
משחק פבלו שילס, ז'ואלי מבונדו, אלבן אוקאז' במאי/ת ז'אן פייר דארדן, לוק דארדן  
דרמה
סרט ארכיון   שלח סרט לחבר - Send Movie שלח/י
דירוג הגולשים
כבר ראיתם? העבירו את העכבר ודרגו!
20 כבר הצביעו! • עכשיו תורכם.ן
8/10
?
מדד פופולריות
/10
?
היכן תצפו
71.4% בקולנוע
14.3% בבית
איפה תצפו? 7 כבר הצביעו • לחצו והשפיעו!
7.0מומלץSeret Score

האחים דארדן, ביחד עם קן לואץ׳, ממשיכים לשמור על מעמדים כאלופי הקולנוע החברתי האירופאי. קרוב לשלושים שנה שהם יוצרים סרטים היפר-ריאליסטיים, נטולי פסקול כמעט, שעוסקים באלו שמנוצלים בחברה - מהגרים, קטינים, עניים ולפעמים שילוב של השלושה.אחת הדרכים של הדארדנים לשדר אמינות על סף הדוקו היא להשתמש בנון-אקטורס, שזהו להם המפגש הראשון עם המצלמה. ואכן, שני כוכבי הסרט "טורי ולוקיטה", המגלמים את לוקיטה בת ה-17 ואת טורי בן ה-11, מצליחים לכבוש בבוסריות ובכנות שלהם ואני מאמין להם, כמו לכל הגיבורים של הדארדנים לאורך השנים.
טורי ולוקיטה הם שני פליטים מאפריקה (קמרון ובנין) המתחזים לאח ולאחות כדי להישאר בבלגיה. סיפורם מהדהד לאחד הסרטים הטובים של הדארדנים, ״שתיקתה של לורנה״, העוסק במהגרת אלבנית שתעשה הכל כדי להישאר בבלגיה. כדי לשרוד, השניים שרים במסעדה איטלקית ועובדים כבלדרי סמים ועושים עוד כל מני דברים שהשתיקה יפה להם. הם חווים השפלה, ניסיונות ניצול מיני ומה לא. כמו ברוב סרטי האחים הגאולה ממש לא נמצאת מעבר לפינה והמציאות האכזרית טופחת שוב ושוב על פני שני הילדים שגם נאלצים להיפרד לקראת הסיום המאוד מותח של הסרט.האחים דארדן הם הכוכבים הבלתי מעורערים של פסטיבל קאן וזכו בו לאורך השנים בשלל פרסים. הם יוצרים קולנוע מתוחכם ובעיקר אנושי שגורם לצופה להתכווץ בכיסאו. הרבה לפני "פרזיטים" ו"משולש העצבות" הם דנים באלה שיש להם ובעיקר באלו שאין להם וסובלים כל רגע מקפיטליזם חזירי וגם משנאת זרים.
"טורי ולוקיטה" אינו מפסגות היצירה של האחים ומי שצפה בסרטיהם בעבר יכול ויקבל תחושה כי האחים שבשנות השבעים לחייהם ממחזרים את עצמם. לא כל קוי העלילה קוהרנטיים והגיוניים, אולם למרות זאת הסרט ראוי לצפייה וגם למחשבה אחריו על חוליי העולם המודרני. הדארדנים ממשיכים לזעוק את זעקת המדוכאים, אולי זועקים פחות בקול אבל זו עדיין זעקה.
טורי ולוקיטה - ביקורת גולשים / תגובות
צפיתם בסרט? ספרו לנו מה חשבתם!   הוסף/י ביקורת!
עActive member | חבר מועדון פעיל
טורי ולוקיטה
7/10
מסכימים?
0  0
עומר • בוגר.תפורסם ב 10.12.2023

ברט אכזרי מאוד, ניצול של הפליטים בכל תחנה בדרך. עשוי טוב מאוד.

דרמה • סרט ותיק (2023)נצפה בטלוויזיה
aActive member | חבר מועדון פעיל
טורי ולוקיטה
7/10
מסכימים?
0  0
anipo • בוגר.תפורסם ב 2.12.2023

כשמשתמשים בביטוי "עשוי טוב" מתכוונים לזה. לא מתיימר להיות משהו מתוחכם מידי, אלא לפעול בתוך גבולות גזרה ברורים ולהיות מדוייק.לינארי,לא מתפזר ואין כאן גארבג''טיים.קשר אמיץ שנרקן בין נערה לילד שהם פליטים אפריקאים בבלגיה.על רקע הקשיים להישאר באופן חוקי במדינה,הם מנוצלים ומאויימים על ידי גורמים עבריינים וסתם אנשים רעים. לא מדובר על סרט גדול אבל כזה שמחזיק אותך מרותק למסך וזה מספיק. ציון 7.5.

קרא.י עודדרמה • סרט ותיק (2023)נצפה בטלוויזיה
ב
טורי ולוקיטה
10/10
מסכימים?
0  0
ברברה סימון • בוגר.תפורסם ב 21.5.2023

סרט מאוד מרגש אבל אכזרי מכל הבחינות. קשה לעקוב אחר הכתוביות בעברית כי לא ביב כתוביות באנגלית - חבל. אני ממליצה לצפות בסרט.

קרא.י עודדרמה • סרט ותיק (2023)נצפה בקולנוע
קישורים
חץ טורי ולוקיטה (עמוד סרט)
ביקורות נוספות של סרטי דרמה
מאמא Mama 2026 חדש 2026
חיפוש ביקורות
לרשימת ביקורות אחרונות
סרטים מומלצים ע"י הגולשים
I Swear
1מילה שלי
ציון גולשים
9.3/10
ציון מבקרים
3.8/5
The Great Lillian Hall
2ליליאן הול: האור שבפנים
ציון גולשים
9.2/10
ציון מבקרים
2.3/5
Saltiz
3סולטיז הסרט
ציון גולשים
9.1/10
Minions and Monsters
4מיניונים ומפלצות
ציון גולשים
8.7/10
ציון מבקרים
3.0/5
Just an Illusion
5אשליות מתוקות
ציון גולשים
8.6/10
ציון מבקרים
3.4/5
טריילרים חדשים
The Social Reckoningהחשבון החברתי Verityתעתוע Charlie the Wonderdogוונדר-דוג Forgotten Islandהאי הנעלם
ארכיון הניוזלטר של אתר סרט
Xאוהבים לחיות ב Seret?לחצו ועקבו גם באינסטה!
Xאוהבים לחיות ב Seret?פרגנו בלייק והישארו מעודכנים גם בפייס!
X
ניהול רשימות
הרשימות האחרונות שלך
טוען...
- או -