בשם הבן ביקורת סרט

Kidnapped Movie Review

תמונת מבקר
רון פוגל על "בשם הבן":
"דרמה היסטורית מרתקת וחמורת סבר"
full starfull starfull starfull starempty star"חגיגה לחובבי היסטוריה"
ביקורת סרט לבשם הבן מאת רון פוגל • מבקר קולנוע בכיר
פוסטר Kidnapped
משחק לאונרדו מאלטזה, פאוסטו רוסו אלזי, ברברה רונצ'י, פיליפו טימי במאי/ת מרקו בלוקיו  
דרמה
סרט חדש   שלח סרט לחבר - Send Movie שלח/י
דירוג הגולשים
כבר ראיתם? העבירו את העכבר ודרגו!
20 כבר הצביעו! • עכשיו תורכם.ן
7.7/10
?
מדד פופולריות
743.3%
4.6/10
?
היכן תצפו
66.7% בקולנוע
23.8% בבית
איפה תצפו? 21 כבר הצביעו • לחצו והשפיעו!
7.1מומלץSeret Score

מרקו בלוקיו הוא מגדולי הבמאים האיטלקים הפעילים כיום ולו קריירה עשירה של סרטים נוקבים, מתובלים בביקורת חברתית כגון "הבוגד" מ-2019, "בוקר טוב לילה" הנפלא מ-2003 על חטיפתו ורציחתו של ראש ממשלת איטליה ו"אגרופים בכיסים" מ-1965, אם לציין רק כמה מיצירותיו המאתגרות. כעת מגיע לאקרנים סרטו האחרון "השם הבן" שהוקרן בפסטיבל קאן לפני שלוש שנים בתחרות הראשית. איני יודע מדוע בחרו המפיצים להוציא רק עכשיו את הסרט שהוא חגיגה של ממש לחובבי היסטוריה באשר הם.בשנת 1858 פרצו חיילי האפיפיור לביתה של משפחת מורטארה כדי לקחת איתם את אדגרדו, ילד יהודי בן 7. המטפלת של אדגרדו הטבילה אותו לנצרות בינקותו, בלי ידיעת המשפחה – וכעת הוא נלקח כדי לקבל חינוך קתולי. הוריו המיואשים יוצאים למאבק כדי להחזירו. התמצות היבש הזה מתאר סערה של ממש שהתחוללה באירופה ובעולם והכל סביב ילד קטן שהכנסייה הרשתה לעצמה לעשות בו כשלה מבלי להתחשב כלל בהוריו ובדתו המקורית.
בלוקיו לוקח את הסיפור של החטיפה והחינוך מחדש שעובר הילד כנוצרי והפך אותו לכתב אשמה כנגד מוסדות הדת הנוצרית וכנגד האפיפיור באותה תקופה, האפיפיור פיוס התשיעי. הסיפור המדהים הזה זוכה להתייחסות כבדת משקל ורצינית של בלוקיו, שמקפיד על שחזור היסטורי מדכא ועל הרגשה קלסטרופובית שבעיקר לא נותנת לצופה רגע של מנוחה.על פניו מתאר בלוקיו ביובש אופייני את העובדות מרגע חטיפת הילד ועד שהוא הופך לכומר צעיר שחוזה בנפילת ממלכת האפיפיור וקריסתה. אולם דרך רוטינות כתפילות, תחנוני הוריו של אדגרדו וגורמים נוספים ובעיקר דרך פניו של הילד הצעיר - פנים המביאות מורא ופחד ואז השלמה עם הגורל - בלוקיו מצליח להעביר לצופה ביקורת שזועקת את העוול שנגרם לילד ולמשפחתו במעשה שהשפיע על יהודי אירופה (בהבנתם כי איש לא ידאג להם ביבשת) ובחריצת גורלו של האפיפיור שגרם לפטרונו נפוליאון להסתייג ממנו ולא לספק לו הגנה כשמתנגדיו הגיעו לשערי ארמונו.
.הסרט הזכיר לי עוד סרט מתוחכם שעסק באנטישמיות, "קצין ומרגל" של רומן פולנסקי. אולם בעוד פולנסקי נוטה לגרנדיוזיות ולצבעוניות, בלוקיו מגיש לצופה סרט חמור סבר ,ללא גרם של בידור ויתכן כי הניכור והקור הנושבים מהסרט ירתיעו חלק מן הצופים.שני שחקנים המגלמים את הנבלים בסרט בולטים לטובה. פאולו פירובון כאפיפיור פיוס התשיעי שהיה ידוע באמירתו "האפיפיור אינו טועה" ופבריציו גיפוני כראש החוקרים של מדינת האפיפיור שאחראי על החינוך מחדש של הילד החטוף והפיכתו לנוצרי מאמין."בשם הבן" הינו סרט שמוכיח כי המציאות עולה על כל דמיון. זהו עיבוד ראוי לפרשייה שזעזעה את אירופה באמצע המאה ה-19 והדגישה את האנטישמיות כלפי יהודים באשר הם, תופעה שלצערנו רק הלכה וגדלה עם השנים. בלוקיו בן ה-86 רק הולך ומשתבח עם השנים.
בשם הבן - ביקורת גולשים / תגובות
צפיתם בסרט? ספרו לנו מה חשבתם!   הוסף/י ביקורת!
עActive member | חבר מועדון פעיל
בשם הבן
8/10
מסכימים?
3  0
עומר • בוגר.תפורסם ב 13.4.2025

סרט מרתק סביב מלחמת דתות

דרמה • מציג שבוע שנינצפה במחשב
קישורים
חץ בשם הבן (עמוד סרט)
ביקורות נוספות של סרטי דרמה
בשם הבן Kidnapped חדש 2026
Mother Mary Mother Mary חדש 2026
נינו Nino חדש 2026
חיפוש ביקורות
לרשימת ביקורות אחרונות
סרטים מומלצים ע"י הגולשים
Hoppers
1קופצים בראש
ציון גולשים
9.2/10
ציון מבקרים
4.0/5
Michael
2מייקל
ציון גולשים
9.1/10
ציון מבקרים
2.8/5
Reminders of him
3מזכרת ממנו
ציון גולשים
8.7/10
ציון מבקרים
2.0/5
Colours of Time
4צבעי הזמן
ציון גולשים
8.6/10
ציון מבקרים
3.5/5
Obsession
5אובססיה
ציון גולשים
8.6/10
ציון מבקרים
3.4/5
טריילרים חדשים
How to Make a Killingעשיר רצח Heaven and Earthשמיים וארץ One night onlyלגמור את הלילה Cuz Youre Uglyכי את מכוערת
ארכיון הניוזלטר של אתר סרט