לחזור בקיץ ביקורת סרט

Fireflies in the Garden Movie Review

תמונת מבקר
יאיר הוכנר על "לחזור בקיץ":
"משחק טוב"
full starfull starfull starempty starempty star"משחק טוב"
ביקורת סרט ללחזור בקיץ מאת יאיר הוכנר • מבקר ראשי
פוסטר Fireflies in the Garden
משחק ג'וליה רוברטס, ריאן ריינולדס, וויליאם דפו, אמלי ווטסון, קרי-אן מוס, היידן פנטיירו, איואן גראפורד במאי/ת דניס לי  
דרמה
סרט ארכיון   שלח סרט לחבר - Send Movie שלח/י
דירוג הגולשים
כבר ראיתם? העבירו את העכבר ודרגו!
54 כבר הצביעו! • עכשיו תורכם.ן
7.9/10
?
מדד פופולריות
/10
?
היכן תצפו
12.5% בקולנוע
50.0% בבית
איפה תצפו? 8 כבר הצביעו • לחצו והשפיעו!
6.7שווה צפייהSeret Score

מסיבות אישיות ופסיכולוגיות ובצורה שאיננה קשורה כלל לסרט המדובר, אני שונא סצנות בתוך מכונית שבהן הנהגים מדברים עם האנשים שיושבים לצידם ועוד מתבוננים עליהם לאורך כול השיחה במקום על הכביש. אני שונא את הסצנות הללו משתי סיבות: הראשונה היא שהן עלולות להסתיים בתאונה ואני שונא תאונות. השנייה - אם הן לא מסתיימות בתאונה אני אף פעם לא מבין איך הבן אדם נהג במשך מספר דקות, דיבר עם השחקן שלצידו ולא הסתכל על הכביש לרגע אחד ועדיין לא סיים בתאונה. בדרמה המשפחתית, "לחזור בקיץ", ישנו שפע רב של סצנות מהסוג השני ואחת גורלית וחשובה מהסוג הראשון.אני מעדיף לראות את "הוסטל", "המסור" וחבריהם ולא לצפות בדרמה משפחתית נינוחה שנוהגים בה בלי הפסקה. בקיצור, הסיוט הקולנועי האולטימטיבי הפרטי שלי התגשם בסרט המדובר ובכל רגע נתון בלי שליטה על המוח ההזוי שלי דמיינתי את הדמויות חוות שלל תאונות דרכים. לצערי, "לחזור בקיץ" או בשמו המקורי וההרבה יותר מוצלח "גחליליות בחצר" הוא כמעט סוג של תאונה מרובת משתתפים. בסך הכול ישבתי במשך תשעים דקות ונהניתי ממשחק מעולה של אמלי ווטסון ומשחק טוב של שחקנים חביבים כמו ג'וליה רוברטס, ריאן ריינולדס, קארי אן מוס, היידן פנטיירו וויליאם דפו שלפעמים הגזים.
כולם נתרמו לקחת חלק בדרמה משפחתית צנועה שכתב וביים הטירון דניס לי לפי פואמה של רוברט פרוסט. הסרט שעוסק בהתמודדות עם פצעים פתוחים מהעבר לא מצליח להפתיע, לחדש או ליצור איזשהו עניין קולנועי מבחינה טכנית. יש בו צילום מקצועי, עריכה מקצועית, משחק מקצועי, כתיבה מקצועית, בימוי מקצועי אבל אין בו עין צעירה שיכולה להציע חזון או אמירה חדשה ומעניינת מעבר לשגרתי. לא חסרים סרטים מהסוג הזה שמצולמים במיוחד עבור הטלוויזיה. ההבדל היחיד בין "לחזור בקיץ" לכול דרמה טלוויזיונית משפחתית אחרת הוא ש"לחזור בקיץ" עמוס כוכבי קולנוע נוצצים שנותנים את המיטב שיש להם ופשוט כיף לצפות בהם.משפחת טיילור הם התגלמות המשפחה האמריקאית המצליחה: צ'ארלס הוא פרופסור מצליח לספרות וסופר כושל, העומד להפוך לנשיא האוניברסיטה. בנו מייקל הוא סופר ידוע של רומנים רומנטיים העומד להוציא ספר שיחשוף את כול האמת מאחורי משפחתו. אם המשפחה ליסה מסיימת את לימודיה בקולג' - שנים רבות אחרי שזנחה אותם לטובת גידול ילדיה. טרגדיה משפחתית קוטעת את החגיגות והאידיליה. הרגשות הטבועים עמוק צפים ועולים וכשההיסטוריה הלא קלה של המשפחה עולה על פני השטח לא ברור האם המשפחה תשרוד את המשבר או שהכול יתפרק לגורמים.
"לחזור בקיץ" הוא מוצר קולנועי חביב שנעים לצפות בו בצהרי היום כשאין מה לעשות ומתחשק לראות דרמה עטורת כוכבים, שכנראה גם להם לא היה ממש מה לעשות. אין כאן רכבת שדים רגשית, זה בהחלט לא "החגיגה" הדני ואפילו לא "שבעה" הישראלי. למרות ההתכנסות המשפחתית, סערת רגשות אמיתית לא מתרחשת על המסך ובהחלט לא אצל הקהל. הסרט זורם על מי מנוחות על שפע אירועים דרמטיים לכאורה מטרידים עד שהוא מסתיים ועולות הכותרות.הדבר היחיד שבאמת הפתיע אותי הוא שריאן ריינולדס, בדרך כלל שחקן קומי מוצלח, מתגלה כשחקן דרמטי מרשים ואני מאמין שאם הוא יידע לבחור לעצמו פרויקטים הרבה יותר מעניינים הוא עוד עלול להפוך לשחקן קולנוע רציני ואיכותי. למרות ש"לחזור בקיץ" היה מועמד לפרס הסרט הטוב ביותר בפסטיבל הבינלאומי של ברלין, נצטרך להמתין בסבלנות לעונת החורף ולסרטי האוסקר בתקווה והם יספקו דרמות הרבה יותר מוצלחות.
לחזור בקיץ - ביקורת גולשים / תגובות
צפיתם בסרט? ספרו לנו מה חשבתם!   הוסף/י ביקורת!
ד
לחזור בקיץ
8/10
מסכימים?
0  0
דאן • נער.הפורסם ב 22.1.2009

דרמה משפחתית מרגשת.

דרמה • סרט ותיק (2008)
ע
לחזור בקיץ
8/10
מסכימים?
0  0
ערן ב • בוגר.תפורסם ב 24.10.2008

סרט טוב אם הרבה חומר למחשבה על יחסי הורים ילדים והמשקעים הנשארים לאורך השנים. זה לא באמת סרט של ג'וליה רוברטס....היא נעלמת מהר מידי. דרמה טובה.

קרא.י עודדרמה • סרט ותיק (2008)
ד
לחזור בקיץ
8/10
מסכימים?
0  0
דבי אדרי • בוגר.תפורסם ב 27.9.2008

סרט חזק ומרגש, נוגע ללב. משאיר הרבה חומר למחשבה....

דרמה • סרט ותיק (2008)
י
לחזור בקיץ
1/10
מסכימים?
0  0
יריב • בוגר.תפורסם ב 22.9.2008

גרוע ביותר. ממש התרסקות של סרט. אין שום בלבול עם העלילה, או משהו בסגנון, הכל ברור מאוד. העלילה לא משעממת, אבל בפירוש לא עונה על השאלות שהיא מציבה. בכלל נראה שכל הסרט עוסק בטפל. כאילו היה צריך לעשות קאט וחתכו את כל החלקים החשובים. יוצאים מהסרט בתחושת אכזבה נוראית, איזה נפילה של סרט

קרא.י עודדרמה • סרט ותיק (2008)
ס
לחזור בקיץ
7/10
מסכימים?
0  0
סטנלי גודספיד • בוגר.תפורסם ב 21.9.2008

כבד מאוד מאוד,השתיקה המצמררת בסרט מעבירה את התחושות של הילד הפגוע שמככב בסרט. ראיין ריינולדס ממשיך להפתיע ומתגלה כאחת ההבטחות הגדולות של הוליווד.

קרא.י עודדרמה • סרט ותיק (2008)
קישורים
חץ לחזור בקיץ (עמוד סרט)
ביקורות נוספות של סרטי דרמה
מאמא Mama 2026 חדש 2026
המכוון Tuner חדש 2026
מילה שלי I Swear חדש 2026
קלן 75 Koln 75 חדש 2026
בשם הבן Kidnapped חדש 2026
חיפוש ביקורות
לרשימת ביקורות אחרונות
סרטים מומלצים ע"י הגולשים
I Swear
1מילה שלי
ציון גולשים
9.3/10
ציון מבקרים
3.8/5
The Great Lillian Hall
2ליליאן הול: האור שבפנים
ציון גולשים
9.2/10
ציון מבקרים
2.3/5
Minions and Monsters
3מיניונים ומפלצות
ציון גולשים
8.9/10
ציון מבקרים
3.0/5
Toy Story 5
4צעצוע של סיפור 5
ציון גולשים
8.8/10
ציון מבקרים
3.8/5
Moana 2026
5מואנה
ציון גולשים
8.7/10
טריילרים חדשים
Charlie the Wonderdogוונדר-דוג The Dog Starsכוכבי הכלב My One and Only 2026האחד והיחיד שלי Damned if you do damned if you dontהמשפחה האיטלקית שלי
ארכיון הניוזלטר של אתר סרט
Xאוהבים לחיות ב Seret?לחצו ועקבו גם באינסטה!
Xאוהבים לחיות ב Seret?פרגנו בלייק והישארו מעודכנים גם בפייס!
X
ניהול רשימות
הרשימות האחרונות שלך
טוען...
- או -