חדשות קולנוע וסרטים

במאי "הארטיסט" ובמאי "פיינאפל אקספרס" מגיעים לפסטיבל הסטודנטים בישראל

מאת:
שלח לחבר הוסף תגובה
הפסטיבל הבינלאומי לסרטי סטודנטים של אוניברסיטת תל אביב חוגג 30 שנים להיווסדו עם שורה של אורחים נחשבים בהם הבמאי הצרפתי מישל הזנוויציוס, זוכה פרס האוסקר לסרט הטוב ביותר על סרטו המצליח "הארטיסט", ובמאי סרט הקאלט "פיינאפל אקספרס", דיוויד גורדון גרין.

הפסטיבל הבינלאומי לסרטי סטודנטים נוסד בחוג לקולנוע וטלוויזיה באוניברסיטת תל אביב לפני 30 שנים וכיום מדורג כאחד משלושת הפסטיבלים הטובים והגדולים בעולם מסוגו. הפסטיבל יתקיים השנה בין התאריכים ה-9-16 ביוני בסינמטק ת"א ויציג 92 סרטי סטודנטים קצרים מ-26 מדינות. הפסטיבל כולל תחרויות סרטי סטודנטים ישראליים ובינלאומיים ותחרות קולנוע עצמאי קצר, מחוות לאורחי הפסטיבל, סדנאות וכיתות אמן, כנסים, מסיבות, תערוכות והשנה בפעם ראשונה תוקם חנות פופ אפ סינמה בשיתוף עם דיזנגוף סנטר.

[*]

(בתמונה: במאי "הארטיסט", מישל הזנוויציוס)כמדי פסטיבל רשימת האורחים תהיה מרשימה ומגוונת גם השנה. בין האורחים שיגיעו להציג את סרטיהם ולהעביר סדנאות אמן: מישל הזנוויציוס, במאי "הארטיסט", אשר יגיע בפעם הראשונה לישראל, יקיים סדנת אמן ויציג את סרטיו "סוכן חשאי 117: קהיר", "קן מרגלים", "החיפוש" וכמובן "הארטיסט".

אורח מוכר נוסף הוא דיוויד גורדון גרין - במאי, תסריטאי ומפיק אמריקאי עטור פרסים, שיעמוד בראש חבר השופטים לסרט העצמאי הקצר ויעביר כיתת אמן במהלך הפסטיבל. בין סרטיו: הקומדיה המצליחה "פיינאפל אקספרס", בכיכובם של סת' רוגן וג'יימס פרנקו, "פרינס אבלאנש", זוכה בפרס הבימוי בפסטיבל הסרטים בברלין ו"ג'ו", בכיכובו של ניקולס קייג', שזכה בפסטיבל ונציה. בימים אלה עובד גרין על סרטו החדש, "Stronger" בכיכובו של ג'ק ג'ילנהול.

[*]

(בתמונה: סת' רוגן וג'יימס פרנקו ב"פיינאפל אקספרס")

אורחים נוספים שיגיעו לפסטיבל הם המפיק רוברט לנטוס ("סימנים של כבוד") שיעמוד בראש חבר השופטים בתחרות הבינלאומית, העורכת הקבועה של הבמאי מיכאל הנקה, מוניקה ווילי ("סרט לבן", "אהבה"), הבמאי האוסטרי גוץ שפילמן, שסרטו "נקמה" היה מועמד לאוסקר בקטגוריית הסרט הזר הטוב ביותר בשנת 2009 והבמאי הפורטוגזי ז'ואו פדרו רודריגז ("למות כמו גבר").
תגובותהוסף תגובה
אין תגובות לכתבה.
 
לחצו כאן להיות הראשונים לפרסם תגובה לכתבה זו !

 
רלוונטי
חץ הארטיסט (עמוד סרט)
חץ ג'ו (עמוד סרט)
 
חיפוש בארכיון החדשות
הצג את כל הידיעות / כתבות מחודש ושנה מסויימים (יש לבחור שנה וחודש וללחוץ על כפתור החיפוש)
   
או בצע/י חיפוש טקסטואלי בארכיון
בחר/י תאריך: מ עד
חפש בכל הארכיון
Buffalo Kids1חבורת המערב הפרועציון גולשים10 / 9.5ציון מבקרים5 / 3.5
Irenas Vow2השבועה של אירנהציון גולשים10 / 9.4
Out of the Nest3צ'יקן מאסטרציון גולשים10 / 9.3
A Normal Family4משפחה נורמליתציון גולשים10 / 9.1ציון מבקרים5 / 4.3
Yparho5סטליוסציון גולשים10 / 9.0
Les trois mousquetaires Miladyשלושת המוסקטרים – מיליידי Caught Stealingנתפסו על חם Freakier Fridayשישי הפוך יותר Bring Her Backלהחזיר אותה
ארכיון הניוזלטר של אתר סרט