במוצאי שבת, ה- 13 בדצמבר ייפתח בסינמטק ירושלים, בפעם העשירית, פסטיבל הקולנוע היהודי, שיסתיים ב- 19 בדצמבר.
הבמאי דניאל בורמן וכוכב הקולנוע ג'ייסון אייזאקס (סדרת סרטי "הארי פוטר") מובילים את רשימת האורחים.
בפסטיבל יוצגו כחמישים סרטים באורך מלא בנושאים שונים ומגוונים, מפולקלור ועד זהות, מדוקומנטרי ועד עלילתי, משואה ועד אמונה (או אי אמונה).
אורח כבוד של הפסטיבל יהיה הבמאי הארגנטינאי היהודי דניאל בורמן אשר יציג את סרטו החדש "הקן המתרוקן" בכיכובה של הכוכבת ססיליה רות. במהלך הפסטיבל תיערך רטרוספקטיבה לבמאי שלמרות גילו הצעיר (35 בסך הכל) הספיק לביים חמישה סרטים ארוכים, ביניהם הסרט המקסים "החיבוק האבוד".
אורחים נוספים הם כוכב הקולנוע הבריטי – יהודי ג'ייסון אייזאקס והמפיקה מרים סגל שיכבדו בנוכחותם את הקרנת הסרט "טוב".
ג'ייסון אייזאקס הוא אחד הכוכבים העסוקים ביותר בתעשיית הקולנוע. בימים אלה סיים לצלם את הסרט GREEN ZONE עם מט דיימון ויגאל נאור. אייזאקס ככב לצד מל גיבסון בסרט "הפטריוט", וכמו כן הופיע בלהיטים כמו "ארמגדון", "בלאק הוק דאון", ובסדרת סרטי הארי פוטר בתפקיד לוציוס מאלפוי.
רטרוספקטיבה של הבמאי הארגנטינאי דניאל בורמן תושק במסגרת הפסטיבל ותמשך אחר כך בסינמטקים של ירושלים, תל אביב וחיפה. הקרנה חגיגית בנוכחות הבמאי דניאל בורמן לרגל הענקת פרס אות הוקרה מטעם הפסטיבל.
אות הוקרה יוענק השנה גם למפיק מיכה שגריר על פועלו בפיתוח הקולנוע הישראלי-יהודי. בארבעת העשורים האחרונים בהם הקולנוע הוא משלח ידו, ספק אם יש כאן עוד מישהו שעסק בתיעוד דיוקנה של ישראל מכל כך הרבה זוויות ובעזרת אינספור סיפורים.
השנה יוצגו שלושה סרטי עלילה ישראליים באורך מלא: "זרובבל" של שמואל ברו. "18 קילומטר" של אבי לוי ו"כמו אבא שלך" של מרקו כרמל.
אחת הסרטים המעניינים בפסטיבל הוא "האחים וורנר", סרט תיעודי שמספר את סיפורה של משפחת אייכלבאום שהיגרה מפולניה לארצות הברית. האחים הארי (פעם הרשל), אלברט (אהרון), סם (שמואל) וג'ק (יצחק) הפכו עצמם לוורנר ובתחילת המאה רכשו מכונת הקרנה עימה סבבו בין עיירות פנסילבניה. בתוך זמן קצר היו עמוק בתוך עסקי ההפצה בארבע מדינות ועד תום מלה"ע הראשונה היתה בבעלותם חברת הפקה קליפורנית שלה הם קראו על שמם.
'האחים וורנר' היתה אחת החברות המשפיעות ביותר של תעשיית הסרטים – החל בהרפתקה הגדולה ועתירת הסיכונים של השקעות עתק בהוספת הקול לראינוע ('זמר הג'ז'), דרך סרטי המודעות החברתית ('אני אסיר נמלט') והאנימציה (באגס באני) ועד לקו האנטי גרמני שהחל עוד לפני שארה"ב חלמה על כניסה למלחמה. בשנות ה-50' נמכרה החברה עם הרבה טעם רע שנותר בפיהם של בני המשפחה.