אחת מסדרות האנימציה המצליחות בכל הזמנים היא "סאות'פארק" שרק השבוע החלה העונה ה- 12 שלה. הסדרה, לה יש עדת מעריצים גדולה ברחבי העולם אפילו הצליחה לתרגם את ההצלחה לסרט קולנוע שהיה לשובר קופות.
בימים אלו יצא בעברית הספר "סאות' פארק ופילוסופיה" (הוצאת ידיעות ספרים-פן הוצאה לאור).
[*]
"סאות פארק" עשירה בסאטירה, ואין ספק שהיא אחת הקומדיות המצליחות ביותר שמשודרות כיום בטלוויזיה. אולם צפייה קפדנית בה חושפת רבדים קומיים שהם מעבר לפארסה; יש בה שכבות על שכבות של סאטירה, משמעויות כפולות, רמיזות לתרבות גבוהה ופופולארית, הומור חזותי, פרודיות והומור עצמי.
סאות' פארק ופילוסופיה, בעריכת ריצ'רד הנלי, הוא אסופה של 22 מאמרים הבוחנים את תפיסות הדת, הפוליטיקה, המוסר, המדע וההומור המייחדות את הסדרה. המאמרים תורגמו על ידי מעוז דגני.
[*]
הספר מיועד לחובבי הסדרה בפרט ולמי שמתעניין בתרבות הפופלארית בכלל - בין אם הם מתעניינים בפילוסופיה, ובין אם הם שרויים עד שורשי שערותיהם ב"סאות' פארק".
המאמרים נכתבו לאו דווקא מתוך ניסיון לשמר את המשמעות שאליה התכוונו כותבי 'סאות פארק', אלא במטרה להאיר את המשמעות הפילוסופית של הסדרה.
הספר הזה הוא חלק מסדרת ספרים שיצאה בתקופה האחרונה וכוללת את: סיינפלד ופילוסופיה, מטריקס ופילוסופיה, וודי אלן ופילוסופיה, סימפסונים ופילוסופיה, סופרנוס ופילוסופיה.