"כוכב הלכת הכחול", אחת מסדרות הטבע השאפתניות ביותר שנעשו אי פעם על ידי ה-בי.בי.סי, תוקרן בערוץ ה-בי.בי.סי פריים מדי שבוע, החל מהיום ה- 7 בספטמבר. הסדרה, העוסקת בהיסטוריית הטבע של האוקיינוסים, מסופרת מפיו של סר דיוויד אטנבורו, ומכסה הכל - מחופים פופולאריים של האוקיינוסים הגדולים ועד לחקר מעמקיהם המסתוריים.
עובדה היא שהאוקיינוסים מכסים שני שליש מכדור הארץ ואף על פי כן נותרו, בחלקם הגדול, בלתי נחקרים ולא מצולמים. הסדרה משנה כל זאת ובהתאם - גם את תפיסתנו את עולם המעמקים. "כוכב הלכת הכחול" היא מסע לעומק הים ולתוך התהום השחורה בעומק 1,000 מטר. שם אפשר למצוא יצורים שכאילו נלקחו היישר מתוך סרטי מדע בדיוני - דגי טרף שעירים, דגים בעלי שיני ארס ותמנוני ענק. נפגוש דגים עם שיניים כל כך גדולות עד שהם לא יכולים לסגור את פיהם, צלופחים שבולעים טרף גדול מהם, ודגים בעלי "פנס קדמי". בעומק 4,000 מטר קיים עולם קר של אפילה מוחלטת ולחץ עצום, וזהו ביתם של כרישי הנמנמן ויצורים רבים אחרים שלעולם לא נראו לפני כן.
את הסדרה צילמו וערכו במשך כחמש שנים והפקתה עלתה 7 מיליון פאונד בקירוב. היא צולמה ביותר מ 200 אתרים ברחבי תבל. הבי.בי.סי פיתח טכנולוגיה חדשה וטכנולוגיות קולנועיות מיוחדות כדי לעשות את הצילום התת-ימי הזה לאפשרי, בתנאי טמפרטורה ולחץ קיצוניים. עובדות אלה, יחד עם התעוזה של צוות הצילום, הביאה לצילום זנים תת-מימיים שמעולם לא נצפו או צולמו מקודם לכן.מפיק הסדרה "כוכב הלכת הכחול", אלייסטר פוטרגיל, מסביר: "אנו יודעים יותר על פני הירח מאשר על מעמקי האוקיינוסים. סדרה זו מנסה, לראשונה בהיסטוריה, להציג היסטוריית טבע שלמה של העולם הימי. מעולם לא הושקעו מקודם לכן זמן ומשאבים כה רבים בסדרת טלביזיה על ההיסטוריה של הטבע."
המפיק בפועל, יו פירסון, ממשיך: "כמעט בכל צילום שאליו יצאתי מצאנו דברים שהמדענים לא ידעו מקודם. הביולוגיה הימית היא כה חדשה, שהמדענים עודם ממשיכים לספור ולמיין זנים. הם עדיין לא הגיעו לצפייה בהתנהגותם של בעלי חיים מתחת למיים. ולכן בילינו ימים רבים בצפייה בהתנהגותן של חיות אלה, ובכך עשינו משהו שלא נעשה מקודם לכן. אחרי מרבית ימי הצילום, המדענים ביקשו מאיתנו עותקים מן החומר המצולם."
הסדרה כוללת 8 פרקים ותשודר בימי שלישי החל מה- 7 בספטמבר, בשעה 21:00, כמובן עם תרגום לעברית. שידור חוזר: מדי יום ראשון בשעה 17.10.