משפחה ביקורת סרט

Family Movie Review

תמונת מבקר
רון פוגל על "משפחה":
"מבריק, סהרורי וחודר לנשמה"
full starfull starfull starfull starfull star"נועז ומרהיב"
ביקורת סרט למשפחה מאת רון פוגל • מבקר קולנוע בכיר
פוסטר Family
משחק אלי דנקר, יבגניה דודינה, רוני קידר, חן יאני, אריה הספרי במאי/ת רוני קידר  
דרמה
סרט ארכיון   שלח סרט לחבר - Send Movie שלח/י
דירוג הגולשים
כבר ראיתם? העבירו את העכבר ודרגו!
32 כבר הצביעו! • עכשיו תורכם.ן
4.1/10
?
מדד פופולריות
/10
?
היכן תצפו
52.0% בקולנוע
32.0% בבית
איפה תצפו? 25 כבר הצביעו • לחצו והשפיעו!
6.1ראוי לצפייהSeret Score

רוני קידר היא אחת היוצרות המוכשרות שפועלות בקולנוע הישראלי כיום. סרטיה מבטאים את קולו של הדור החי במאה ה-21 במציאות כאוטית אלימה שבה פער הדורות מעולם לא היה כה ברור. בסרטה החדש היא מגלמת את לילי, בחורה צעירה עם משפחה מהגיהנום -אב שלא רואה את בתו ממטר, אימא נוירוטית, אחות שמפחדת לצאת מפתח הבית ואח בצבא שעוגב עליה. בפיתוח מבריק של סרטה הקצר "האישה שרצתה להרוג בן אדם" היא לוקחת את העניינים לידיים ולאט לאט בונה את תמונת המשפחה המושלמת שאולי היא פנטזה עליה.כמו בסרט "המועדון לספרות יפה של הגברת ינקלובה" שייצא בקרוב למסכים גם ב"משפחה" העיצוב עוצר נשימה. בחוץ דרום תל אביב ובפנים הבית של משפחת בייטס מ"פסיכו" - חללים גדולים ומאיימים שצופנים סודות ודמויות שהן רוחות רפאים שנעות כולן על גבול השפיות ומזכירות מאוד את ה-K horror –סרטי האימה הדרום קוריאנים. הצילום של כריסטין האק חודר לנשמה והצופה נע בכיסאו בחוסר נוחות.
ביקורת מצולמת  |  טריילר/קדימון
"משפחה" הינה יצירה סהרורית שלא מתאימה לכל אחד וכדאי מאוד לבא אליה עם ראש פתוח. קידר מדברת קולנוע בשפה שמערבבת בין ארט-האוס אירופאי לקולנוע עצמאי אמריקאי וגם עושה הרבה כבוד לז'אנר אימה מתובל בהרבה סרקזם וגם הומור. קידר מוציאה משחקניה את המיטב. יבגניה דודינה משכנעת כאם על סף התמוטטות עצבים, אלי דנקר הוא האב הלא אכפתי וחן יאני בהופעה כובשת ועוצמתית היא האחות המטורללת."משפחה" בודק מה קורה כשהחלל הביתי המוגן הופך לשדה קרב ומראה לנו שהרצון לקבלת תמיכה וחיזוק מהקרובים לנו מכל גובר על כל דבר –מה לא נעשה בשביל מעט חום ואהבה? אפילו נייצר שלווה מלאכותית וננציח אותה בתמונות. ראוי לציון פס הקול הנהדר שמלווה את הסרט ומזריק לו מקאבריות בדיוק במידה הראויה.
הסרט מסופר כפלאשבק ותוצאותיו נגלות לצופה די בתחילתו, אולם הדבר אינו פוגם בעלילה וקידר באמצעות שיחה מרירה-מתוקה עם הבת של הפסיכולוגית שלה טווה את קורי הנרטיב עד לסיום העוצמתי. אחרי "ג'ו +בל" ו"סופעולם" רוני קידר מוכיחה שהיא מממשת את ההבטחה שהייתה גלומה בה. יוצרים כמוה מוסיפים למנעד הרחב שקרוי הקולנוע הישראלי והופכים אותו למגוון ובריא יותר. אני כבר מצפה ליצירה הבאה שלה.
משפחה - ביקורת גולשים / תגובות
צפיתם בסרט? ספרו לנו מה חשבתם!   הוסף/י ביקורת!
ב
משפחה
1/10
מסכימים?
0  1
בנצי • בוגר.תפורסם ב 4.5.2018

סרט הזוי ובלתי נסבל (לדעתי, כמובן) התרחקו! ראו הוזהרתם!

דרמה • סרט ותיק (2018)נצפה בקולנוע
קישורים
חץ משפחה (עמוד סרט)
יבגניה דודינה
ביקורות נוספות של סרטי דרמה
המכוון Tuner חדש 2026
מילה שלי I Swear חדש 2026
קלן 75 Koln 75 חדש 2026
בשם הבן Kidnapped חדש 2026
נינו Nino 2026
חיפוש ביקורות
לרשימת ביקורות אחרונות
סרטים מומלצים ע"י הגולשים
The Great Lillian Hall
1ליליאן הול: האור שבפנים
ציון גולשים
9.2/10
ציון מבקרים
2.3/5
Michael
2מייקל
ציון גולשים
9.1/10
ציון מבקרים
2.8/5
La Grazia
3החסד
ציון גולשים
8.8/10
ציון מבקרים
3.0/5
Colours of Time
4צבעי הזמן
ציון גולשים
8.7/10
ציון מבקרים
3.5/5
Passenger
5הנוסע
ציון גולשים
8.4/10
טריילרים חדשים
The Dog Starsכוכבי הכלב Stitch Headפרנקי והמפלצות One night onlyלגמור את הלילה SpiderMan Brand New Dayספיידרמן: יום חדש
ארכיון הניוזלטר של אתר סרט
Xאוהבים לחיות ב Seret?לחצו ועקבו גם באינסטה!
Xאוהבים לחיות ב Seret?פרגנו בלייק והישארו מעודכנים גם בפייס!
X
ניהול רשימות
הרשימות האחרונות שלך
טוען...
- או -