מונטנה ביקורת סרט

Montana Movie Review

תמונת מבקר
רון פוגל על "מונטנה":
"הרבה מעבר לעוד סרט ישראלי"
full starfull starfull starfull starempty star"בוסרי ומרענן"
ביקורת סרט למונטנה מאת רון פוגל • מבקר קולנוע בכיר
פוסטר Montana
משחק נעה בירון, נטע שפיגלמן, אבי מלכה, קרן צור במאי/ת לימור שמילה  
ישראלי
סרט ארכיון   שלח סרט לחבר - Send Movie שלח/י
דירוג הגולשים
כבר ראיתם? העבירו את העכבר ודרגו!
24 כבר הצביעו! • עכשיו תורכם.ן
7.1/10
?
מדד פופולריות
/10
?
היכן תצפו
51.4% בקולנוע
37.8% בבית
איפה תצפו? 37 כבר הצביעו • לחצו והשפיעו!
6.8שווה צפייהSeret Score

לימור שמילה היא מלהקת מוכשרת שבילתה את רוב זמנה מאחורי המצלמה וכעת בסרט הביכורים שלה, "מונטנה", היא הופכת לבמאית ועוברת לקדמת הבמה. בהקרנה שבה נכחתי סיפרה הבמאית כי הסרט נעשה בעכו - תבנית נוף מולדתה וכי השקיעה את כל נשמתה בסרט, ואכן יש בסרט הרבה כוונות טובות ורעיונות מעניינים אולם אלו לא תמיד מתממשים ומתגבשים.לאחר שסבה נפטר חוזרת אפי הגבוהה והנאה לעיר שבה גדלה - לעכו. שם היא פוגשת את סבתא ואת דודה ודודתה. פצעים ישנים נפתחים ואפי גם מוצאת אהבה חדשה – קרן. "מונטנה" מצטרף למגמה המבורכת של הקולנוע הישראלי לשוב ולגלות את הפריפריה, עכו מצטלמת על גבול האקזוטיות ונראה שנעשה ניסיון כן לתאר את ישראל של השוליים, עיר ללא עתיד ותקווה שבה הכול גלוי וכל אחד יודע בדיוק מה עושה השני.
למרות המציאות שכביכול פשוטה, רב הנסתר על הגלוי בסרט ובעצם הצופה לא יודע הרבה על אפי מלבד העובדה שהיא מיפו ושעזבה עם אמה את ישראל לצרפת לפני כמה שנים. הייתי שמח עם דמותה של אפי (בגילומה של נועה בירון המצוינת) תהיה עגולה יותר ורב ממדית יותר ובכלל לעתים נדמה שהסרט קצר מדי (פחות משעה ועשרים) ולא מתמודד עם כל הנושאים שהוא מעלה.אפי הגיבורה היא לסבית ודי בתחילת הסרט היא פוצחת ברומן עם קרן השכנה (נטע שפיגלמן האמינה). העובדה שבסרט על הפריפריה ולא על לב המאפליה התל אביבית מוצג סיפור אהבה חד מינית ללא סנסציה ובלי רעש וצלצולים היא ראויה לציון לשבח והופכת את "מונטנה" להרבה מעבר לעוד סרט ישראלי.
דמויות המשנה זוכות לדיאלוגים פחות מושחזים, אבל השחקנים מחפים על כך בכישרונם הרב. לדוגמה, אבי מלכה בתפקיד עוצמתי המגלם את הדוד, וגם הסבתא בסרט הוא ליהוק מגניב למדי. ההרגשה הכללית ששורה על הסרט היא של בוסריות, אך לצד זאת יש תחושת רעננות כלשהי. הלוקיישן והעיסוק הנורמטיבי בחד מיניות הופכים את "מונטנה" בסופו של דבר לסרט ראוי. אני סקרן לראות את סרטה הבא של לימור שמילה.
מונטנה - ביקורת גולשים / תגובות
צפיתם בסרט? ספרו לנו מה חשבתם!   הוסף/י ביקורת!
aActive member | חבר מועדון פעיל
מונטנה
7/10
מסכימים?
0  0
anipo • בוגר.תפורסם ב 25.1.2020

קצר ולעניין.בעקבות מות סבה, אפי חוזרת לעכו ,העיר בה גדלה. היא מבקרת את סבתה ושם פוגשת גם את הדוד יוסי והדודה שלה. אפי מכירה את קרן,שבעלה הוא חבר של יוסי .קרן היא אישה נאה אך עושה רושם שגם תמימה. הן מתאהבות אחת בשניה.ביתה של קרן והקשר שלה עם הדוד יוסי, יחזירו את אפי לילדות ולטראומה שהיא עברה.בסך הכל משחק טוב בתוך סיפור מעניין.שווה לראות.

קרא.י עודדרמה • סרט ותיק (2018)נצפה בטלוויזיה
קישורים
חץ מונטנה (עמוד סרט)
ביקורות נוספות של סרטי ישראלי
חיפוש ביקורות
לרשימת ביקורות אחרונות
סרטים מומלצים ע"י הגולשים
The Great Lillian Hall
1ליליאן הול: האור שבפנים
ציון גולשים
9.2/10
ציון מבקרים
2.3/5
Michael
2מייקל
ציון גולשים
9.1/10
ציון מבקרים
2.8/5
La Grazia
3החסד
ציון גולשים
8.8/10
ציון מבקרים
3.0/5
Colours of Time
4צבעי הזמן
ציון גולשים
8.7/10
ציון מבקרים
3.5/5
Kupa Rashit
5קופה ראשית
ציון גולשים
8.7/10
ציון מבקרים
3.2/5
טריילרים חדשים
The Dog Starsכוכבי הכלב How to Make a Killingעשיר רצח One night onlyלגמור את הלילה Cuz Youre Uglyכי את מכוערת
ארכיון הניוזלטר של אתר סרט
Xאוהבים לחיות ב Seret?לחצו ועקבו גם באינסטה!
Xאוהבים לחיות ב Seret?פרגנו בלייק והישארו מעודכנים גם בפייס!