הסרט "זהות זרה" עוסק במהגר סיני צעיר שמגיע ליפן כעובד לא חוקי ומנסה לשרוד בתרבות הלא מוכרת וללא משפחתו וחייו הקודמים. הסרט מציג את תופעת המהגרים הלא חוקיים שמתרחשת בכל העולם, ומראה כי לא מדובר רק באנשים ממדינות העולם השלישי שמנסים להגיע לאירופה ולארה"ב. הסרט היה אמור לעלות לבתי הקולנוע כבר לפני מספר חודשים, אך בשל מגפת הקורונה וסגירת בתי הקולנוע החליטו בקולנוע "חדש" להפוך אותו לסרט הראשון שלהם שיעלה בסוף השבוע במסגרת "האולם הווירטואלי" בתשלום לשירותי ה-VOD של יס, הוט וסינמטק תל אביב.הבמאי היפני קיי צ'יקרואה מספר את סיפורו של הגיבור בדרך מאופקת (אולי מאופקת מדי?) ובונה אט אט את העלילה, כולל שימוש בפלאשבקים המתרחשים בסין ומציגים שיחות בין הגיבור לבין אימו וסבתו שדואגות לו בטרם הוא יוצא לחפש את מזלו בארץ השמש העולה.
פרסומת
כשמגיע הגיבור ליפן, הוא נקלע בדרך לא דרך למסעדה של שף קשיש (טטסויה פוג'י הזכור לטובה מהסרט "אימפריית החושים") ושם הוא מוצא את מקומו כמתמחה לשף ואף לומד את רזי הכנת אטריות הסובה. מפתה להתייחס לסרט כאל עוד סרט קולינרי, אולם הדבר רק ירדד את הסרט.הסרט כולו עוסק בשאלה של זהותו של האדם וניסיונו למצוא את מקומו בעולם. הגיבור, שבתחילה רק מנסה להימלט מהמשטרה, מתחיל להרהר בקיומו ומנסה לחפש את דרכו בארץ הזרה לו. הקשר הרומנטי שלו עם בחורה מקומית רק יבלבל אותו יותר והוא ייקרע בין רצונו לחזור לסין לבין הביטחון והמשפחה החליפית שהוא מצא ביפן.
סופו של הסרט הינו פתוח לחלוטין וכל צופה יוכל לפרש אותו בדרכו שלו. העמימות השורה על הסרט מוסיפה לו רצינות, אולם ביחד עם הנרטיב המתפתח לאיטו "זהות זרה" נדמה לעיתים כמעט מגושם.מי שחובב סרטים קולינריים, ימצא בסרט שלל צילומי בישול וחוכמת מטבח הכוללת יחסי מורה ותלמיד. אך מי שמעוניין להבין את הסרט לעומקו, מוטב לו שלא יתמקד במופעי הקולינריה אלא בגיבור שלאט לאט הופך ממהגר פורע חוק לאדם שמבין את עצמו ואת חייו הרבה יותר. הזר מרכיב לעצמו זהות בעזרת מעסיקיו החדשים ונדמה שכעת הוא יכול לצאת לדרך חדשה.