פרספוליס ביקורת סרט

Persepolis Movie Review

תמונת מבקר
יאיר הוכנר על "פרספוליס":
"אנימציה מרהיבה"
full starfull starfull starempty starempty star"אנימציה מרהיבה"
ביקורת סרט לפרספוליס מאת יאיר הוכנר • מבקר ראשי
פוסטר Persepolis
משחק קתרין דנב, קיארה מסטריוני, סימון אבקרין, פרנסוה ג'רוסמה, גבריאל לופז, דניאל דרייה במאי/ת מרג'ן סטרפי, ונסן פרונו  
זר
סרט ארכיון   שלח סרט לחבר - Send Movie שלח/י
דירוג הגולשים
כבר ראיתם? העבירו את העכבר ודרגו!
268 כבר הצביעו! • עכשיו תורכם.ן
7/10
?
מדד פופולריות
/10
?
היכן תצפו
40.0% בקולנוע
40.0% בבית
איפה תצפו? 5 כבר הצביעו • לחצו והשפיעו!
6.9מומלץSeret Score

אין ספק שאחד הסרטים המדוברים ביותר של השנה החולפת הוא סרט האנימציה הצרפתי, "פרספוליס", שאף היה מועמד לפרס האוסקר בקטגורית סרט האנימציה הטוב ביותר וזכה בפרס חבר השופטים בפסטיבל קאן 2007. על הסרט המדובר אחראים שני במאים טירונים: מרג'אן סטרפי שהסרט מבוסס באופן מדויק על ספר קומיקס פרי עטה וונסן פרונו שביים לפניו סרט קצר אחד בלבד.במקרים רבים יוצרים של סרטים מצוירים שמים דגש על האנימציה, על החוויה הויזואלית ושוכחים שלפני שמתחילים לאייר חשוב שיהיה מאחוריה תסריט חזק וסוחף. לסרט "פרספוליס" יש סיפור יוצא דופן, אפילו מפתיע בז'אנר הסרטים המצוירים. סיפורה של ילדה איראנית שגדלה בזמן המהפכה. הוריה החוששים לעתידה שולחים אותה לוינה שם היא הופכת למהגרת ואחרי שלל חוויות מערביות לא סימפטיות חוזרת לאיראן כדי לגלות שהמצב שם לא השתפר.
הצרה היא שדמותה של מרג'אן הוא בעצם קריינות ארוכה ולעיתים מעייפת להחריד שבו היא מספרת על רקע איורים מרשימים את סיפורה. המשקל הרגשי שאמור להיווצר מתפוגג באוויר מאחר והדמות המצוירת בעצם משמשת רק ככלי עבור קריינות הרקע החדגונית. אין כאן דמות מצוירת שמובילה את הסרט וחווה שלל חוויות, כמו בכול סרט עלילתי רגיל, אלא קריינות הרקע שהיא הגיבורה האמיתית של הסרט.הצרה היא שהקריינות היא לרוב אינפורמטיבית ואפילו דידקטית להחריד. אם הייתי רוצה ללמוד על המהפכה החומייניסטית, מלחמת איראן עירק, מצבם של המהגרים האיראנים באירופה, הייתי צופה בסרט תיעודי או פותח ספר עיוני. בקולנוע העלילתי אנחנו זקוקים לדמות שתסחף אותנו, ומרג'אן סאטראפי היא דמות שכזו בפוטנציאל שפשוט לא ממומשת מבחינה תסריטאית. במקום לתת לדמות המצוירת, גיבורת הסרט לעביר לנו את החוויה שהיא עוברת ושדרכה נוכל ללמוד פרטים על המהפכה, המלחמה ושלל הסיטואציות שהיא נקלעת אליהם יש תחושה של שיעור בהיסטוריה, סוציולוגיה ומה שתרצו.
חיכיתי במשך שנה וארבעה חודשים לסרט "פרספוליס" עד שהוא הגיע לבתי הקולנוע בישראל רק כדי לגלות שמבחינה ויזואלית מדובר באחד הסרטים המצוירים היפים, הייחודים והמקוריים שנוצרו בשנים האחרונות אבל הוא החמצה קולנועית גדולה לא פחות וזה ממש, אבל ממש חבל.
פרספוליס - ביקורת גולשים / תגובות
צפיתם בסרט? ספרו לנו מה חשבתם!   הוסף/י ביקורת!
רוצה להיות הראשון/נה לפרסם כאן ביקורת גולשים ?
קישורים
חץ פרספוליס (עמוד סרט)
ביקורות נוספות של סרטי זר
בעבודה At Work חדש 2026
חיפוש ביקורות
לרשימת ביקורות אחרונות
סרטים מומלצים ע"י הגולשים
Charlie the Wonderdog
1וונדר-דוג
ציון גולשים
9.1/10
Runner
2ראנר
ציון גולשים
9.1/10
ציון מבקרים
3.0/5
Waves
3גלים של תקווה
ציון גולשים
9.1/10
ציון מבקרים
3.8/5
Forgotten Island
4האי הנעלם
ציון גולשים
9.0/10
Stitch Head
5פרנקי והמפלצות
ציון גולשים
8.9/10
טריילרים חדשים
The Hunger Games Sunrise on the Reapingמשחקי הרעב: זריחה על האסיף The Christophersהכריסטופרים Cycle of Timeמחר יהיה טוב The Wedding Entertainerהבדחן
ארכיון הניוזלטר של אתר סרט