הביקורות בארה"ב מאוד אהבו את "לדפוק חתונה", קומדיה וולגרית שהופכת לסרט בנות דביק ומעצבן. הסרט היה ללהיט עצום ועד היום הכניס מעל מאתיים מיליון דולר. הגעתי אליו עמוס ציפיות וקבלתי אגרוף לפנים. לסרט "בתול בן 40" הגעתי עם ציפיות נמוכות במיוחד. רק הנושא עורר בי ספקות בקשר לאיכויות הסרט. מסתבר שלא כל קומדיה וולגרית שהביקורת והקהל האמריקאי אוהב היא רעה בהכרח ו"בתול בן 40" הוא כנראה ההוכחה המוחצת לכך.
העלילה עוקבת אחרי גבר בשם אנדי, שעובד בחנות אלקטרוניקה, ונוהג לראות עם שכניו הקשישים את סדרת הריאלטי "הישרדות". הוא קורא חוברות קומיקס, אוסף בובות של דמויות מסרטים וסדרות, משחק במשחקי מחשב ובסך הכול חי חיים שלווים ומאושרים. רק דבר אחד חסר לאנדי והוא די התרגל לחיות בלעדיו, כפי שניתן להסיק משם הסרט. אנדי בתול, הוא מעולם לא קיים יחסי מין, לא עם אשה ולא עם גבר. למרות שחבריו הטובים מחנות החשמל חושדים בנטייה המינית שלו, אנדי הוא סטרייט שעבר מספר טראומות כאשר ניסה לקיים יחסי מין בעבר ואיכשהו הוא אף פעם לא הצליח להתגבר עליהן. כך הוא התרגל לחיות בתקופת יובש ארוכה במיוחד.
יום בהיר אחד נכנסת לחייו של אנדי - טריש, אם לשלושה ילדים, אשה באמצע החיים. הביישנות של אנדי כובשת אותה והיא מעוניינת בו עד מאוד, אבל לאנדי יש בעיה אחת גדולה, הוא פשוט לא יודע איך לעשות את זה. לא רק זה, הוא לא יודע איך לספר לחברה החדשה והמנוסה שהוא בתול בגילו המתקדם. החברים מהעבודה מנסים לייעץ והמנהלת הקשוחה אפילו מציעה לו הדרכה צמודה. יש גם בחורה צעירה וסקסית שעובדת בחנות ספרים וגם היא מתעניינת בו. העניינים הולכים ומסתבכים ואנדי מגלה שלמרות הרצון שלו לעשות סקס, יותר חשוב לו לעשות אהבה.
מה שמפתיע ב"בתול בן 40" הוא שלמרות שפע הקללות, השפה המלוכלכת, והתחושה שהסרט איננו כבול באזיקים והוא משולח כל רסן, בעצם מדובר בסרט על אנשים המחפשים את אהבת חייהם ומתקשים למצוא את עצמם במהלך אותו חיפוש ארוך ומתיש. החברים של אנדי - דיוויד, קאל וג'יי - מנסים לעזור לו למצוא את עצמו ובדרך מוצאים את עצמם. הם מגלמים את כל מה שרע במערכות יחסים בין גברים לנשים ומסתבר שאותם גברים הם בחורים די חביבים שפוחדים פחד מוות מנשים ולכן הם מפתחים תיאוריות שוביניסטיות חלולות ואיומות על המין הנשי וכיצד צריך להתנהג כלפיו.
אנדי בסך הכול מחפש אחרי אהבה מושלמת והוא לא מוכן להתפשר. בעידודם של חבריו לעבודה הוא כמעט ומאבד את בתוליו לפרחה בלונדינית במקום לאשה שהוא באמת אוהב. החברים תמיד ינסו להפיל את הגיבור לידיה של הפרחה היפיפה ולהרחיקו מאהבת האמת שלו. אם זה מזכיר לכם קצת את "אמריקן פאי" אתם לא טועים, הסרט בנוי ממש כמו קומדיות נעורים על קבוצה של צעירים שאחד מהם רוצה לשכב עם חברתו ובגלל שזו לא נותנת, החברים מנסים לגרום לו לשכב עם הסטודנטית השבדית, או הגרמנייה.
לעומת מרבית הסרטים בז'אנר, "בתול בן 40" הוא סרט שקל מאוד להזדהות איתו למרות שפע קטעי ההומור הגסים והמצחיקים בטרוף. התסריט מצליח לשלב חום אנושי לצד הפרשות, תמימות לצד גסויות, והנוכחות המקסימה ושובת הלב של סטיב קארל בתפקיד הראשי מעניקה לו רבדים נוספים של מוזרות בלתי ברורה. קארל יוצר דמות מאוד בודדה של אדם שחי מאחורי חומה השומרת עליו מפני המציאות המרה וכאשר זו מתרסקת באדיבות חבריו לעבודה הוא חייב להתמודד עם האמת. קארל עושה זאת בעדינות ונועם המאזנים את ההומור הנמוך במיוחד מסביב.
גם צוות שחקני המשנה מעולים: נתחיל עם קתרין קיניר שנותנת כאן הופעה מעולה, זו הפעם הראשונה שהיא מגלמת דמות ראשית נשית רומנטית בסרט הוליוודי וכמו בשאר סרטיה היא מצליחה ליצור דמות מוזרה במיוחד ועם זאת אנושית וכזו שקל לחבב במהירות. גם צוות השחקנים הצעיר שמגלם את החברים של אנדי: פול ראד, רומאני מלכו וסת' רוגן עושים תפקידים נפלאים ומצחיקים. ישנן שלוש שחקניות משנה מעולות שגונבות לקארל את ההצגה לעיתים קרובות: אליזבת בנקס מגלמת את בת' המטורללת, לזלי מאן המגלמת את ניקי המטורללת עוד יותר בסצנת מכונית קורעת מצחוק. את הבוסית הנימפומנית מגלמת בטון יבש וציני הקומיקאית הותיקה והמבריקה ג'יין לינץ'. כולם הופכים את "בתול בן 40" לסרט הכי מצחיק שראיתי השנה.
2באמת אחד הסרטים הנחמדים , מהנים, רוצו לראות ... אדר אדר (19) | 13/10/2005 19:28:53
1וואי זה כל כך נכון!!!
זה הסרט הכי טוב שראיתי בתקופה האחרונה!!!!
ממש בכיתי מצחוק!!!
אני לא זוכר מתי צחקתי ככה .. אם לא מכלילים ת'הופעה של שחר חסון שהייתה בעיר... שלומי חמאל (15) | 02/10/2005 21:51:48