למרות שהיום מציינים בארץ את יום השואה ובהתאם גם עולה על המסכים הסרט "האזור האפור", ישנם עוד שלושה סרטים שעולים במקביל. אפוס היסטורי על כיבוש ירושלים על ידי המוסלמים בשנת 1184, בכיכובו של אחד השחקנים העולים והיפים שיש היום, אורלנדו בלום. סרט שמתרחש בשנות השלושים של המאה הקודמת, עם שתיים מהשחקניות היותר יפות ומוכשרות שיש היום, שארליז ת'ארון ופנלופה קרוז וסרט עצמאי קטן וחמוד על אהבה הפורחת בין שתי נשים.
ממלכת גן עדן
רידלי סקוט, הבמאי של הסרט זוכה פרס האוסקר "גלדיאטור" והלהיטים "בלק הוק דאון" ו"הנוסע השמיני", חוזר אל העבר אל עוד סרט קרבות תקופתי והפעם בכיכובו של הבריטי הצעיר, אורלנדו בלום. בחור בלגי צעיר ופשוט מגלה כי אביו, שאותו לא הכיר, נמצא במסע צלב ונוסע לכיוון ירושלים. הבחור מחליט לעזוב את ביתו להצטרף לאביו. במהלך המסע, שהוא מסע פיסי ופנימי של הבחור הוא הופך ללוחם, מתאהב במלכה, יוצא לקרבות בארצות רחוקות ולבסוף מגן על חומות ירושלים עירו מפני סאלח א-דין, המנהיג המוסלמי הנודע.
ראש בעננים
שרליז ת'רון כלת פרס האוסקר על תפקידה בסרט "מונסטר" בדרמה רומנטית המתרחשת בשנות השלושים בפריז, לונדון וספרד בין שתי מלחמות העולם. שרליז מגלמת צלמת בשם גילדה החולקת את דירתה בפריז עם מאהבה (סטיוארט טאונסנד החבר של שארליז במציאות) וחברתה הדוגמנית (פנלופה קרוז), ספרדיה מסתורית. כשהמלחמה משתלטת על אירופה הגבול בין הפוליטי והאישי מתפוגג ומכריח כל צד בשלישיה לבחור למלא תפקיד בדפי ההסטוריה העולמית בין אם רצה בכך ובין אם לאו. גילדה מתעקשת להמשיך באורח חייה בעוד מאהבה וחברתה יוצאים לספרד להלחם נגד בפאשיזם.אהבה של קיץ
על רקע נופיה השקטים והפסטורליים של יורקשייר מתפתח משולש אהבה יצרי. מונה, נערה כפרית פשוטה פוגשת את טמזין, נערה עשירה ומפונקת המשתדלת לשקוע בחיים של שחיתות ופיתוי. פגישתן המקרית היא תחילתה של חברות סוערת ובלתי צפויה והשתיים נשבות זו בקסמה של זו. יחד הן מעבירות ימים ולילות בבית האחוזה המפואר של משפחתה של טמזין. הנערות שוקעות בעולמן הפנימי ולא נותנות לאיש להפריע להן. פיל, אחיה הדתי של מונה נחוש בדעתו להציל אותן מהקשר הנועז אבל הוא עצמו נסחף לתוך המערבולת המינית ומוצא את עצמו נאבק בשאלות של טוב ורע, דת והתפקרות.
האזור האפור
הזונדרקומנדו היתה יחידה קטנה של יהודים שעבדו במשרפות באושוויץ. האנשים הכינו את אלפי היהודים שנשלחו למחנה לכניסה לתאי הגזים, פינו את הגופות והעבירו אותן למשרפה. העבודה בזונדרקומנדו קנתה להם עוד כמה חודשי חיים, אבל רבים לא עמדו במעמסה ושמו קץ לנפשם. בסתיו 1944 תכננה קבוצה קטנה התקוממות וקיוותה לחבל במשרפה. כמה ימים קודם לפני המועד המתוכנן שרדה בדרך נס ילדה את תאי הגזים. הנס הזה, בתוך כל ההרג, מזעזע את נשמתו של הופמן, והוא נחוש בדעתו להציל את הנערה אפילו במחיר המרידה.