האם לתעשיית הסדרות והסרטים מתחילים להיגמר הרעיונות? בשנים האחרונות אנו רגילים לראות על המסכים סדרות וסרטים המבוססים על משחקי מחשב, כאשר הרעיון המרכזי ביצירת האדפטציה הוא הרחבת עולם המשחק והגדלת רווחיו. אך לפתע נכנס אל עולם האדפטציות שחקן חדש – משחקי קופסה, ואת התוצאות אנו רואים על המסך עם סרטים כמו: "מבוכים ודרקונים", "באטלשיפ" ועוד. כשמדובר על עיבוד למשחק קופסה קשה להבין מה עומד מאחורי הרעיון מלבד שיווק ומכירות, וההרגשה היא שכיום ניתן להפוך כל דבר לסרט או תכנית טלוויזיה, גם אם זה משחק קלפים מטופש.
בשבוע האחרון ענקית הסטרימינג נטפליקס השיקה סדרה חדשה בשם "חתולים מתפוצצים" המבוססת על משחק קלפים רב מכר באותו השם. מייק ג'אדג' (היוצר של "ביוויס ובאטהד") וגרג דניאלס (התסריטאי של "המשרד") שיצרו בעבר את הסדרה "המלך היל" חברו שוב על מנת ליצור את סדרת האנימציה למבוגרים, יחד עם יוצרי המשחק מת'יו אינמן ואילן לי, שהיה בין מעצבי קונסולות האקס-בוקס של מיקרוסופט. קאסט המדבבים כולל את טום אליס ("לוציפר") באופן אירוני בתפקיד אלוהים. סשאר זמאטה ("תקציב משפחתי") בתפקיד השטן או בעל זבוב, מארק פרוקש ("מה שקורה בצללים"), אלי מאקי ("פרס הדלת הגדולה") ועוד.
פרסומת
עלילת הסדרה עוקבת אחר אלוהים שהפך לעצלן והפסיק לדאוג לאנושות בזמן שהוא נרגע בגן עדן. כאשר מועצת המלאכים כבר מתוסכלת ממנו, הם שולחים אותו לכדור הארץ בגוף של חתול שמנמן ועם מספר מוגבל של כוחות בכדי להחזיר לו את האמפתיה והדאגה למין האנושי, על ידי קירוב של משפחה לא מתפקדת. בזמן שאלוהים החתול מנסה להתמודד עם אורח חייו החדשים, בעל זבוב מגיעה גם היא לכדור הארץ בצורת חתולה, לאחר שהודחה באופן דומה מהגיהינום בשל התרשלות בעבודתה.
אז מה הקשר בין קומדיה שחורה קוסמית על אלוהים והשטן למשחק קלפים על חתולים ולייזרים? מעט מאוד. הסדרה פיתחה עלילה שלמה שמשיקה למשחק הקלפים רק באמצעות איסטר אגס ורפרנסים זעירים. אך למרות הפער בין שניהם, לעלילה יש פוטנציאל עצום. היינו מצפים שהכותבים ישתגעו עם רעיונות מטורפים, בדיחות חולניות וגאגים לא צפויים ובמידה מסוימת הסדרה עושה את זה.
הבעיה מתחילה כאשר לאחר הפרקים הראשונים הקונספט של הסדרה מתחיל לדהות והיעדר עלילה קוהרנטית הופך לבולט ומורגש. הסדרה מתקשה לשמור על נרטיב משכנע מעבר להנחת היסוד הראשונית של העלילה, ומתמקדת יותר בבדיחות שלעיתים מרגישות מתאמצות מדי. בחלק מהפרקים "חתולים מתפוצצים" מושיבה את הסיפור במושב האחורי בכדי לתת את המקום להומור ולנונסנס.
בנוסף, לסדרה יש בעיה גם עם מבנה העלילה, ובמהלכה קשה להחליט אם החתולים או משפחת היגינס מעניינים יותר. מצד אחד יש את הסיפור שבו אלוהים החתול נדרש לסייע למשפחה ולהוכיח שהוא מסוגל לדאוג ולחמול לבני האדם ומצד שני יש קרב הטוב מול הרע של אלוהים והשטן. הסיפור מתרוצץ בין קווי העלילה כמו חתול שרודף אחרי לייזר ולעיתים שוכח שיש לתת את הזרקור לכמה סיפורים. חוסר האיזון פועל מדי פעם לטובת הסדרה ומוסיף אופי בלתי צפוי, אך לרוב יוצר בלבול וקווי העלילה מתנגשים ונהרסים במקום להשלים אחד את השני.
הסדרה מצליחה לעיתים להצחיק עם מגוון הבדיחות שלה, אך מרגישה כמו תערובת של התייחסויות ריקות לתרבות הפופ העכשווית. סגנון האנימציה המצויר והצבעוני סוחף ומהפנט ועשוי לתפוס את עיניהם של חובבי האנימציה המבוגרים. אך בשורה תחתונה, אין כאן משהו חדש או פורץ דרך. הלוואי שיוצרי הסדרה היו מעזים לדחוף אותה לגבולות חדשים ולנצל את הפוטנציאל האדיר שלה.
ל"חתולים מתפוצצים" היה המון פוטנציאל להפוך לסדרת קומדיה איכותית למבוגרים. התוצאה היא סדרה מוזרה ומשעשעת, שנצמדת בעיקר להומור ופחות לעומק ולעלילה סוחפת. למרות פגמיה הרבים הסדרה מצליחה לספק חווית צפייה מעניינת לחובבי האנימציה, ורכבת הרים של כאוס הומור ותרחישים הזויים שלא יביישו את "ריק ומורטי" ואולי יגרמו לכם להתעניין יותר במשחק הקלפים שעליו היא מבוססת.