חדשות קולנוע וסרטים

"את הסרט הזה לא יקרינו בסין בגלל השמרנות, הנושא נחשב לנפיץ מדי"

את הסרט הזה לא יקרינו בסין בגלל השמרנות, הנושא נחשב לנפיץ מדי
שלח לחבר הוסף תגובה
השחקנית פטרה או גה מאן בת ה-71, שיחקה לראשונה בקולנוע רק לפני 6 שנים, כשהבמאי ההונג-קונגי ריי יונג גילה אותה בתיאטרון חובבים. כעת היא מככבת בסרטו החדש שמוצג בפסטיבל ירושלים על מאבק של אישה להכרה לאחר שבת זוגה מתה ומספרת בראיון לרון פוגל על הקריירה שהחלה בגיל מבוגר ועל מעמד הלהט"בים בהונג-קונג השמרנית
לאנג׳י ופאט יש שגרה משלהן שבה הן מתואמות ומבינות אחת את השנייה במבטים מבלי לדבר יותר מדי. השגרה הפסטורלית של הזוג נקטעת עם מותה הפתאומי של פאט שמותיר את אנג׳י תלושה, מדוכאת ועצובה. בזמן שהיא מנסה להתרגל לחיים החדשים בגפה, משפחתה של פאט שתמיד קיבלה אותה כל כך יפה, מתנתקת ממנה. מכיוון שפאט לא הכינה צוואה, מוחלט כי האפוטרופוס החוקי להחלטות ולרכושה הוא אחיה של פאט. חייהן הזוגיים של פרט ואנג'י שהיו כה יפים, ידועים בפי כל ומקובלים הופכים בן רגע לזיכרון רחוק ומודחק.

למרות היות משפחתה של פאט ליברלית ומכילה מתברר שברגע שמבחינה משפטית הם ברי הסמכות, כל הנתינה והחום מפנים מקום לחמדנות ורכושניות. כעת אנג'י צריכה להילחם על קיומה כזוגתה של פאט ולעמוד על זכותה לגור בדירה המשותפת של שתיהן. זו עלילת הסרט ההונג-קונגי "יהיה טוב" של הבמאי ריי יונג שהשתתף בפסטיבל ברלין האחרון במסגרת ה"פנורמה", שבה שפטתי מטעם ארגון מבקרי הקולנוע, וזכה בפרס חביב הקהל ובפרס הטדי לסרט הגאה הטוב ביותר. כעת משתתף הסרט בתחרות הבינלאומית בפסטיבל הקולנוע בירושלים. נפגשתי עם השחקנית הראשית שהגיעה לארץ, פטרה או גה מאן בת ה-71, לשיחה על הקריירה שהחלה בגיל מבוגר ועל מעמד הלהט"בים בהונג-קונג השמרנית.



את נחשבת "לייט בלומר" בתעשיית הקולנוע. תוכלי קצת להרחיב על כך?

"בעצם זה היה די במקרה. הבמאי של הסרט 'יהיה טוב' ריי יונג ,חיפש שחקנית לסרט מוקדם שלו שנקרא 'נשיקת בין הערביים'. זהו סרט על זוג גברים שמתאהבים בשנות ה-60 לחייהם ובעצם מגלים את היותם גאים בשלב מאוחר בחייהם. זה קורה גם מהסיבה שבמדינות המזרח הרחוק להיות גאה נחשב שנים כטאבו. עד לאחרונה אנשים גאים רבים נאלצו לחיות בארון.

ריי חיפש את מי שתגלם את אשתו של אחד מכוכבי הסרט. כיוון שהוא חזר אחרי שהות ארוכה באמריקה (שם הוא בכלל עסק בעריכת דין) ולא הכיר אף אחד בתעשיית הקולנוע המקומית, הוא פנה לחבר ותיק שניהל להקת תיאטרון של חובבים. אני הייתי בפנסיה והחלטתי להשתתף באותה להקה וכך יצא שאותו חבר של הבמאי המליץ עליי, למרות שלא היה לי כל ניסיון קולנועי. נפגשנו והיה בינינו קליק מיידי וגם הייתי בפנסיה ולא היה לי גם הרבה מה לעשות, אז חשבתי 'למה לא'. שנתיים לאחר מכן ריי התחיל לגלגל את הרעיון של הסרט 'יהיה טוב' וביקש שאגלם הפעם את אחת משתי כוכבות הסרט. לאור הניסיון המצוין שהיה לי בסרט הקודם איתו, מייד הסכמתי ומפה לשם אני מוצאת את עצמי מככבת בסרט ונוסעת להקרנות ברחבי העולם. בדרך גם התחלתי להופיע בטלוויזיה וזכיתי בפרסים ולמרות שאני בת 71 היום, אני ממש חייה את החלום". האם הסרט מספק תיאור מדויק של המצב המשפטי של זוגות גאים בהונג-קונג?

"בהחלט. אין חוקיות לנישואים חד-מיניים בהונג-קונג. גם אם בני הזוג מוגדרים כידועים בציבור, עדיין אי אפשר לקבל חזקה בדירה. בסין וגם בהונג-קונג אין בכלל הבנה שזוגות חד מיניים יכולים לקיים מערכות יחסים של שנים ולהפוך לבני זוג לכל דבר ועניין. בעיני המשפחות מדובר על ידידים או שותפים לדירה ולא מעבר לכך ולכן מבחינה חוקית אין לבן הזוג החד מיני כל מעמד כלפי בן זוגו או הרכוש של בן זוגו.

בסרט הדמות שלי פונה לבית המשפט כדי לקבל הכרה ציבורית שהייתי הידועה בציבור של בת זוגי. לצערי אין כמעט שיפור במעמד החוקי של בני זוג חד-מיניים, למרות שמנסים לשנות את הנושא כל הזמן. הבמאי שהוא גבר גאה הסביר לי כי גם בני זוג גאים שמתחתנים מחוץ להונג-קונג באופן חוקי לא זוכים להכרה במדינה".



איך התכוננת לתפקיד? פגשת נשים גאות שהיו במערכות יחסים כמו גיבורות הסרט?

"ריי הוזמן לנאום בפני נשים גאות ולמד מהן על מצוקתן בעניין הזכויות חוקיות שלהן ושל בנות הזוג שלהן ואז החליט לעשות את 'יהיה טוב'. הוא ביקש מנשים רבות לבוא ולספר את הסיפור שלהן, אבל רובן רצו להישאר אנונימיות וכמעט ולא שיתפו פעולה איתו. לכן בעצם לא פגשתי נשים גאות אבל הרגשתי שגם לא הייתי צריכה כי העניין בסרט הוא על אהבה ואמון ופחות על מין וחד מיניות.

ריי הכין לכל אחת מאיתנו סיפור רקע די מפורט וגם עשינו הרבה הקראות ואלתורים וכך יצא שכשהתחלנו לצלם כבר הרגשנו ממש כמו משפחה. הוא דיבר איתי הרבה על המסע הרגשי של אנג'י כי מבחינתו זה הדבר החשוב בסרט וכך התחלתי לפתח את הדמות. הייתה לי הרגשה ממרום גילי שהיא די תמימה בגלל שהגנו עליה רוב חייה. אני חושבת שגם לפני שהיא קיבלה את העובדה שהיא גאה, היו לה לא מעט מחזרים ואז כשהיא נכנסת למערכת יחסים עם אישה היא גם בטבעיות נכנסת למשבצת של זו שדואגים לה. רק אחרי מות אהובתה, כשהיא נתקלת בנכלוליות של משפחתה, היא מתחילה להילחם בעצמה על מקומה בעולם ואז היא דורשת את זכויותיה".
האם הסרט לדעתך אופטימי?

"לא הייתי אומרת שהסרט מאוד אופטימי ,אבל יש בו אמונה באהבה וגם ביכולת לסלוח. אנג'י בסופו של דבר תסלח למשפחתה של אהובתה, לא בגללם אלא בגלל האהבה שלה לשותפה שלה לחיים. מבחינת שינוי החוק והזכויות של גאים בהונג-קונג אני לא רואה שינוי גדול לצערי. את הסרט הזה לא יקרינו בסין בגלל השמרנות והנושא שנחשב שם מאוד נפיץ".

הסרט "יהיה טוב" יוקרן ביום שבת 27.7 בשעה 19:30 בסינמטק ירושלים. לכל הסרטים המשתתפים בפסטיבל ולרכישת כרטיסים >> לחצו כאן. לכל הכתבות מפסטיבל ירושלים 2024 >> לחצו כאן
רון פוגל - לעמוד הפרופיל | ביקורות / כתבות נוספות
תגובותהוסף תגובה
אין תגובות לכתבה.
 
לחצו כאן להיות הראשונים לפרסם תגובה לכתבה זו !

   
חיפוש בארכיון החדשות
הצג את כל הידיעות / כתבות מחודש ושנה מסויימים (יש לבחור שנה וחודש וללחוץ על כפתור החיפוש)
   
או בצע/י חיפוש טקסטואלי בארכיון
בחר/י תאריך: מ עד
חפש בכל הארכיון
Buffalo Kids1חבורת המערב הפרועציון גולשים10 / 9.8ציון מבקרים5 / 3.5
Bob Trevino Likes It2בוב טרבינו עשה לך לייקציון גולשים10 / 9.5ציון מבקרים5 / 3.2
Out of the Nest3צ'יקן מאסטרציון גולשים10 / 9.4
The Teacher Who Promised The Sea4המורה שהבטיח את היםציון גולשים10 / 9.3ציון מבקרים5 / 3.0
Cabaret Total5מופע טוטאלציון גולשים10 / 8.9ציון מבקרים5 / 4.3
ארכיון הניוזלטר של אתר סרט